ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤO  1o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Το  πρώτο Εργαστήρι Πολιτικής πραγματοποιήθηκε  με  πρωτοβουλία των “Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία” στην Αθήνα τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Αντικείμενό του  η Δημόσια Διοίκηση και  ειδικότερο θέμα του ο  Προγραμματισμός και η Αξιολόγηση της Δημόσιας Δράσης. Τομέας κρίσιμος και με σημαντικά προβλήματα δεδομένης της μεγάλης προγραμματικής αδυναμίας της ελληνικής Δ.Δ., αδυναμίας που οδηγεί στον κακό σχεδιασμό των δημόσιων πολιτικών και στην ανυπαρξία ουσιαστικής αξιολόγησης των προγραμμάτων, των ενεργειών και των αποτελεσμάτων τους.

Με συμμετοχή εμπειρογνωμόνων της Δημόσιας Διοίκησης, πανεπιστημιακών, στελεχών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, χρηστών των υπηρεσιών και με  αξιοποίηση μιας μεθόδου δομημένου διαλόγου, το Εργαστήρι Πολιτικής ανέλυσε τα προβλήματα του δημόσιου προγραμματισμού και διατύπωσε μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπισή τους.

Ο πλούσιος προβληματισμός που αναπτύχθηκε στο πρώτο Εργαστήρι θα αποτυπωθεί σε μία αναλυτική έκθεση με λεπτομερείς και εφαρμόσιμες προτάσεις βελτίωσης   της ικανότητας σχεδιασμού και αξιολόγησης των ασκούμενων πολιτικών από την κεντρική διοίκηση  τα  Νομικά Πρόσωπα  και τους ΟΤΑ. Η έκθεση αυτή θα τεθεί κατόπιν σε ανοιχτή συζήτηση προκειμένου να καταγραφούν παρατηρήσεις και απόψεις.

Η βασική φιλοσοφία των Εργαστηρίων Πολιτικής είναι ότι ένας πολιτικός φορέας  ενόσω βρίσκεται στην αντιπολίτευση δεν αρκεί να διατυπώνει γενικές θέσεις. Πρέπει να μπορεί  να σχεδιάζει  συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες δημόσιες πολιτικές που προβλέπουν τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες  υλοποίησής τους, περιέχουν ένα  πρόπλασμα των αναγκαίων διατάξεων, ένα ρεαλιστικό  χρονοδιάγραμμα και εκτιμούν προσεγγιστικά το αναγκαίο κόστος υλοποίησής τους.

Οι “Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία” πιστεύοντας σε έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής, προγραμματίζουν μια σειρά παρόμοιων Εργαστηρίων σε κρίσιμους τομείς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2017

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια