Δελτίο Τύπου: Ευρωεκλογές 2024-«Ποιο είναι το διακύβευμα για την Ε.Ε. και την Ελλάδα;»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» με θέμα «Ευρωεκλογές 2024, Ποιο είναι το διακύβευμα για την Ε.Ε. και την Ελλάδα;», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Ο Παύλος Γερουλάνος, Βουλευτής Αθηνών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος σημείωσε ότι έχουμε παρεκκλίνει από τους αρχικούς σχεδιασμούς των οραματιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει θολώσει το όραμα. Όπως τόνισε: «…με πρωτοβουλία των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να επιστρέψουμε στους αρχικούς προσανατολισμούς για μια Ευρώπη, όχι μόνον οικονομική ένωση,
αλλά κοινωνική, θεσμική, της αλληλεγγύης εγκαταλείποντας την αυτοαναφορικότητα και τη γραφειοκρατία…..». Τέλος ανέδειξε την ανάγκη
υιοθέτησης και προβολής του κοινού Ευρωπαϊκού πολιτισμού από όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ο Θοδωρής Χατζηπαντελής, καθηγητής ΑΠΘ, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κ.Π.Σ., ανέλυσε τις πολιτικές και εκλογικές τάσεις στην Ευρώπη και παγκόσμια, ανέδειξε τους κινδύνους αντιδημοκρατικών εκτροπών, και τόνισε την δυνατότητα των προοδευτικών και θεσμικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και της αντισεισμικής δράσης από όπου και αν προέρχονται.

Ο Δημήτρης Κατσαντώνης, υπερτόνισε ότι οι  προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, έχουν ένα άμεσο καθήκον: «… να περιορίσουν την άνοδο της Ακροδεξιάς, να μην καταστεί δύναμη κυβερνητικής επιρροής. Και αυτό πρέπει να το κάνουν, όχι μόνο με επιθετική ρητορική, αλλά κυρίως με προτάσεις ανασχεδιασμού της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης και αλλαγών στο εγχώριο πολιτικό σύστημα…».

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, προερχόμενοι από την Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αλίρη, Σάκης Αρναούτογλου, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Μυρτώ Σαμαρά – Οικονόμου και Κώστας Χρυσόγονος, ανέδειξαν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα θέματα κοινωνικών πολιτικών, κλιματικής κρίσης, οικονομίας, ψυχικής υγείας και θεσμικών αλλαγών που απαιτούνται αντίστοιχα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν: ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο γραμματέας των Κινήσεων Πολιτών Μιχάλης Χάλαρης και ο Θωμάς Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Ανανεωτικής Αριστεράς ενώ παραβρέθηκαν: ο Θοδωρής Ζαγοράκης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γκλαβίνας, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης: Γ. Αρβανίτης, Κ. Γιαννακίδου, Λ. Ζαχαριάδης, Γ. Δημαρέλος, ο επικεφαλής της παράταξης της ΠΚΜ «Έργα για τη Μακεδονία», Χρ. Παπαστεργίου, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Μαγκριώτης & Λευτέρης Τζιόλας, ο πρώην πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Π. Λεκάκης και πλήθος κόσμου.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια