5η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

Την 5η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη διοργανώνουν οι «Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία» το Σάββατο 22 Απριλίου στις 11 το πρωί.  Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία υπήρξαν ιδρυτική συνιστώσα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όλων των σχημάτων μετεξέλιξης της στο σημερινό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Θέμα της συνδιάσκεψης με τίτλο η “Η Σοσιαλδημοκρατία 3.0 στο προσκήνιο” είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση των «Κινήσεων» με την ανάδειξη νέας Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής και Γραμματέα.

Η Συνδιάσκεψη θα εγκρίνει και κείμενο με  τις πολιτικές εκτιμήσεις και τις “κόκκινες γραμμές” διακυβέρνησης σε βασικές προτάσεις πολιτικής ενόψει των εθνικών εκλογών.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αναδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποτελεί και από προγραμματικής σκοπιάς, αλλά και από πλευράς τρόπου άσκησης πολιτικής, δηλαδή πολιτικής ηθικής, αισθητικής και επικοινωνίας κάτι διαφορετικό στην ελληνική πολιτική ζωή.

Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά), ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν μέλη και φίλοι απ΄ όλη τη χώρα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή άλλη πληροφορία.

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Δημήτρης Ν.Πατσάκης
11 months ago

Δεν είμαι της άποψης περιορισμού της επιστημονικής έρευνας.Το ζητούμενο αφορά στον έλεγχο των ορίων των τεχνικών δυνατοτήτων της πληροφορικής τεχνολογίας.Σε αντίθετη περίπτωση μιλάμε για ειονεί επιστροφή σε μεσαιωνικές αντιλήψεις που οδήγησαν και στην κατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου έναντι της κραταιάς -τότε- εκκλησίας.

Συμφωνώ με το κείμενο. Πρέπει όμως να επεξεργαστούμε πρόταση και ως κινήσεις και ως ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για τον τρόπο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους, ιδιαίτερα για το κομμάτι του πληθυσμού που πραγματικά έχει ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας σε βάθος χρονου και όχι αποσπασματικά και για μικρά διαστήματα , ανάλογα με το χρονο των εκλογών. Επίσης εν όψει του ότι η ΕΕ θα επανέλθει στο θέμα των ελειμμάτων, ποια είναι η δική μας πρόταση για την περαιτέρω πορεία του δημοσίου χρέους; Έχουμε την γνώση και το θάρρος να παρέμβουμε σε αυτά, ή θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη των άλλων κομμάτων (και του δικού μας παλαιότερα); Μία δύναμη σοσιαλδημοκρατίας έχει υποχρέωση να είναι ειλικρινής και πατριωτική, ιδιαίτερα τώρα που δεν μας “¨αγχώνει” η ανάγκη διακυβέρνησης! Επισης πρέπει να έχουμε πρόταση για το δημογραφικό, η χώρα γερνάει με γρήγορους ρυθμούς! Τέλος δε λέμε τίποτε για το μεταναστευτικό! Αναφορικά με το κράτος, να τονίσουμε ότι θα εμπεδωθούν μόνιμες λειτουργίες αξιοκρατίας, μηχανοργάνωσης παντού, ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης . Για τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος (έργα, προμήθειες κλπ) εμείς πρέπει να θεσπίσουμε ακόμη θεσμούς διαφανούς διαχείρισης και λειτουργίας. Στην δικαιοσύνη δεν τολμήσαμε να απεμπλέξουμε την επιλογή της ηγεσίας της από το κομματικό παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε τώρα και να φροντίσουμε για πραγματική ανεξαρτησία των λειτουργών, πάντα με αποτελεσματικό έλεγχο στην λειτουργία τους αλλά και αλλαγή των κανόνων εισαγωγής στο δικαστικό σώμα (αύξηση ορίου ηλικίας , ουσιαστική εξέταση των υποψηφίων, ψυχολογικά τέστς, τέστ προσωπικότητας, κοινωνική εμπειρία, υποχρεωτική άσκηση δικηγορίας για τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την συμμετοχή στις εξετάσεις κλπ).

Για την τεχνητή νοημοσύνη είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να θεσπιστούν άμεσα κανόνες και να τεθούν όρια από τις υπερκρατικές οντότητες (ΕΕ , ΟΗΕ), ώστε να διασφαλιστεί αφενός ότι θα λειτουργήσει υπέρ της ανθρώπινης κοινωνίας και δεν θα την καταδυναστεύσει και από την άλλη δεν θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό με την επέκταση στον εργασιακό χώρο και την υποκατάσταση σε ευρεία κλίμακα του δικαιώματος στην εργασία!