Νέα Έρευνα των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”: Διαμορφώστε το Μέλλον του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Έρευνα  πεδίου ξεκίνησαν την  Δευτέρα  29 Ιουλίου οι «Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία», συνεχίζοντας την προσπάθεια τους να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα μέλη τους (Συμμετέχοντες πολίτες) και να αφουγκράζονται τις απόψεις τους, αυτή τη φορά για τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά  του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τις ερχόμενες εκλογές για τον Πρόεδρο του.

Στην έρευνα, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 και γίνεται με τη μορφή διαδικτυακού ερωτηματολογίου, μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στο εσωτερικό φόρουμ των μελών των Κινήσεων. Συγκεκριμένα για την εν λόγω έρευνα λαμβάνουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρόσκληση όσοι έχουν εγγραφεί μέλη των κινήσεων, εάν υπάρχουν ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να εγγράφουν μέλη και να συμμετέχουν στην έρευνα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής στο https://socialdemo.gr/symmetoxi/ .

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εκφράσουν γνώμη για το πώς αντιλαμβάνονται ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, επιλέγοντας έως τρεις απαντήσεις από τις ακόλουθες, Πολυτασικό με αντιπροσωπευτική συμμετοχή όλων των τάσεων στα όργανα, Επιτελικό με ενισχυμένο κεντρικό συντονισμό και ισχυρό ρόλο της ηγεσίας, Ανοιχτό και συμμετοχικό, με ενεργή εμπλοκή των μελών στη λήψη αποφάσεων, Διαφανές και υπόλογο, με σαφή μηχανισμούς ελέγχου και λογοδοσίας, Ευέλικτο και προσαρμοστικό, με δυνατότητα ταχείας αντίδρασης στις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, Προσανατολισμένο στην κοινωνική δικαιοσύνη, με έμφαση στις πολιτικές που ενισχύουν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και Καινοτόμο και προοδευτικό, με έμφαση στην υιοθέτηση νέων ιδεών και τεχνολογιών.

Ερωτώνται πού τοποθετούν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στη σοσιαλιστική και δημοκρατική αριστερά, στη σοσιαλδημοκρατία, στο προοδευτικό κέντρο, στο μεταρρυθμιστικό κέντρο, στην κεντροαριστερά, στη φιλελεύθερη αριστερά, στην οικολογική και πράσινη αριστερά, στο λαϊκό σοσιαλισμό, στον ευρωπαϊκό σοσιαλισμό και που τοποθετούν τον εαυτό τους με βάση την κλίμακα από το 1 (αριστερά) έως το 10 (δεξιά).

Προσκαλούνται επίσης να δηλώσουν, μέχρι τρεις επιλογές, ποιες θεωρούν ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Προτείνονται ως επιλογές:

  • Την αντιμετώπιση των προκλήσεων, νέων ανισοτήτων (υγεία, παιδεία, νέες τεχνολογίες, κ.λπ.), αδικιών, μεταβολών, και αξιοποίηση νέων ευκαιριών
  • Την υπεράσπιση της δημοκρατίας από τα λαϊκιστικά δεξιά κόμματα και την ακροδεξιά
  • Την ευρωπαϊκή ενοποίηση με κοινωνικό πρόσωπο
  • Την στροφή στην κοινωνία, κατανόηση των σύγχρονων προβλημάτων των νέων
  • Την ενίσχυση της πολιτικής έναντι των δυνάμεων της αγοράς
  • Την αντιμετώπιση της κλιματικής και υγειονομικής κρίσης
  • Τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη ανάπτυξη
  • Τον δημογραφικό, ασφαλιστικό, εργασιακά, παιδεία, υγεία, προστασία περιβάλλοντος, κοινωνική συνοχή
  • Την αλλαγή του μοντέλου εκπαίδευσης
  • Την αλλαγή του μοντέλου της μικροεπιχειρηματικότητας
  • Την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας
  • Την αντιμετώπιση εξωτερικών κινδύνων
  • Την επιβίωση της κοινωνίας και της οικονομίας μετά τις δύο κρίσεις και τις νέες προκλήσεις με νέες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις
  • Την αντιμετώπιση των μεγάλων ανατροπών (π.χ. ενεργειακό) με νέο επιχειρηματικό μοντέλο
  • Την ενίσχυση των επενδύσεων
  • Την προώθηση της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων
  • Την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και την στήριξη των αγροτών
  • Την βελτίωση των υποδομών και των δημοσίων υπηρεσιών
  • Την προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας
  • Την ενίσχυση της ασφάλειας και της δικαιοσύνης
  • Την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας
  • Την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουρισμού

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν εάν θεωρούν τη ΝΔ στρατηγικό ή ιδεολογικό αντίπαλο, συντηρητικό ή μεταρρυθμιστικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγικό ή ιδεολογικό αντίπαλο και προοδευτικό ή λαϊκίστικό κόμμα ή δυνητικό σύμμαχο.

Επίσης, καλούνται να τοποθετηθούν εάν πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο κόμμα με κυβερνητική προοπτική και εάν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χρειάζεται να επιδιώξει πολιτική συνεργασία με τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πράσινους, Κεντρώους Φιλελεύθερους, ή να κινηθεί αυτόνομα.

Καλούνται, τέλος, να τοποθετηθούν σχετικά με το εάν στις εκλογές για επιλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  στις 6 και 13 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν και ποιον από τους επτά εν δυνάμει υποψήφιους Προέδρους  του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα επιλέξουν στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο. Ακόμη ποιο από τα ακόλουθα κριτήρια θεωρούν το πιο σημαντικό για την επιλογή του νέου προέδρου του κόμματος, ηγετικές ικανότητες και εμπειρία, προγραμματικές θέσεις και πολιτική ατζέντα, ικανότητα επικοινωνίας και δημόσιας παρουσίας και δέσμευση σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Επίσης, σε ποιο βαθμό πιστεύουν ότι οι προσωπικές αξίες και ηθική του υποψηφίου πρέπει να επηρεάζουν την απόφασή τους για την επιλογή του προέδρου και πόσο σημαντική θεωρούν την ικανότητα του υποψηφίου να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις στην πολιτική του στρατηγική.

Γραφείο Τύπου,

Αθήνα,  6  Αυγούστου 2024

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

4 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ευαγγελία Νικολακάκη
1 month ago

Αυτόνομο ΠΑΣΟΚ ούτε δεξιά ούτε αριστερά

Γεώργιος Πλαστήρας
21 days ago

Ή μόνο του ή με την αριστερά

Γεώργιος Πλαστήρας
16 days ago

Και αυτόνομο Η Με την αριστερά ότι όχι Με άλλο κόμμα τέλος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
14 days ago

αυτονομο θα σημαινει μη κυβερνησιμοτητα αλλα κομμα διαμαρτυριας,,,στις επομενες εκλογες δεν πρεπει να γινει το λαθος του μαιου του 2023 πυ ισχυε η απλη αναλογικη με λογικο μπονους ,,,πρεπει να συγκυβερνησει με το πρωτο κομμα που δεν θα εχει αυτοδυναμια με κοινη προγραμματικη σύγκλιση οπως κανει το σοσιαλδημοκρατικο κομμα στην Γερμανια που συγκυβρνησε με την Μερκελ και τωρα με ποσοστο κοντα στο σημερινό του πασοκ με τους πρασινους και φιλελευθερους και οπως κανει και το αντιστοιχο της Ισπανιας που συγυνερνα αν και δευτερο κομμα αλλα με ποσοστο 30%,, και ετσι δεν κυβερνησε το πρωτο σε ποσοστο δεξιο κομμα