ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εξ αποστάσεως πιστοποίηση και ψηφοφορία στην εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα

Οι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” θεωρούν απολύτως αναγκαία την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την αναδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, ως συμπληρωματικής της ψήφου με τη φυσική παρουσία, εφόσον διασφαλίζονται όλες οι προυποθέσεις για το αδιάβλητο της διαδικασίας, της μυστικότητας της ψήφου και η δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως πιστοποίησης των ψηφοφόρων.

Εξασφαλίζεται έτσι η μαζική προσέλευση στην εκλογή και η δυνατότητα στη κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους να εκφρασθούν. Άλλωστε, η εξ αποστάσεως ψηφοφορία είναι στοιχείο ισονομίας και δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών που λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεώς τους δεν τους επιτρέπουν να βρίσκονται σε εκλογικό τμήμα την ημέρα της ψηφοφορίας. Ιδιαίτερα για όσους είναι κάτοικοι εξωτερικού και απομακρυσμένων περιοχών στο εσωτερικό.

Επιπλέον, πιστεύουμε ότι όλοι οι κατάλογοι των ονομάτων όσων συμμετάσχουν στην ψηφοφορία δεν θα πρέπει να καταστραφούν, αλλά ούτε και να δημοσιοποιηθούν.

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια