ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ “ΚΙΝΗΣΕΩΝ” ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Οι Κινήσεις των Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θα τοποθετηθούν συνολικά στο ζήτημα των υποψηφιοτήτων  με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων είχε συζητηθεί η πιθανή συμμετοχή του Γιάννη Τούντα και ενδεχομένως σε περίπτωση μη συμμετοχής του η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ιωακειμίδη στη διεκδίκηση της ηγεσίας  του νέου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Η συμμετοχή ενός μη κομματικού στελέχους που προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών θα συνέβαλλε στη διεύρυνση της συμμετοχής από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ενισχύοντας έτσι την εμβέλεια και τη δυναμική του εγχειρήματος. Πολύ περισσότερο που οι Κινήσεις Πολιτών πήραν την αρχική πρωτοβουλία για την έναρξη του δημόσιου διαλόγου πριν από έξι χρόνια και πρωτοστάτησαν από τότε μέχρι σήμερα  στη σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου. Οι Κινήσεις συμμετέχουν ενεργά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά διατήρησαν  παράλληλα ζωντανό τον διάλογο και την επιδίωξη συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην πρόσφατη σύγκλιση των δυνάμεων αυτών.

Οι σημαντικές αυτές θετικές εξελίξεις με την υποψηφιότητα των Γ. Καμίνη και Στ. Θεοδωράκη, αλλά και αξιόλογων στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, καθιστούν βέβαιη πλέον τη διευρυμένη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών και ταυτόχρονα προτάσσουν την ανάγκη διασφάλισης της συνοχής και επιτυχούς ολοκλήρωσης του εγχειρήματος μετά την εκλογή της νέα ηγεσίας. Την ανάγκη αυτή οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θα μπορέσουν να υπηρετήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά εάν δεν συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία με δικό τους υποψήφιο, συνεχίζοντας να αποτελούν ισχυρό παράγοντα ενότητας, υπευθυνότητας και προοπτικής.

Για το σκοπό αυτό, καλούμε τα μέλη και τους φίλους των Κινήσεων να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες συγκρότησης  του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ως ενιαίου κόμματος με θεσμοθετημένες τάσεις, που θα κινείται στον χώρο της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, με δημοκρατική οργάνωση, μακριά από αρχηγικά πρότυπα και συμπεριφορές, και με ανανεωμένο προγραμματικό λόγο, ο οποίος να αντιστοιχεί στις μεγάλες προοδευτικές τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα.

Αθήνα, 6/9/17

Η  Συντονιστική Γραμματεία

 

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια