Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα

Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, το αίτημα των πολιτών για συνεργασία και ισχυρή κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αγνοείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η χώρα οδηγείται σε μια ακόμη πιο αδύναμη κυβέρνηση του 39% και των 155 βουλευτών που κυριαρχείται από τις ίδιες δογματικές ιδεοληψίες, τον λαϊκισμό, τον κρατισμό και τον κομματισμό. Η αύξηση του ποσοστού αποχής και η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής αποτελούν δύο ακόμη αρνητικές εξελίξεις.

Είναι γι’ αυτό ανάγκη η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που βγήκε ενισχυμένη από τις κάλπες, παρά την έντονη πόλωση, επιβεβαιώνοντας τη θετική απήχηση της απόφασής μας για συμπόρευση και συνεργασία, να πρωταγωνιστήσει ως δύναμη ευθύνης, στην άσκηση προγραμματικής αντιπολίτευσης, στην προώθηση και εμπέδωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα. Μας περιμένουν δύσκολες μέρες και θα χρειαστούν επίπονες και επίμονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οξύτατων και πολυσύνθετων προβλημάτων που χρονίζουν και καθηλώνουν την κοινωνία και τη χώρα.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, που συμμετέχουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη συνιστώσα, καλλιεργήσαμε μία νέα πολιτική στάση που δίνει έμφαση στη συνεννόηση και τη συνεργασία. Από σήμερα θα συνεχίσουμε αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες διαλόγου, για βαθύτερη, μονιμότερη και τολμηρότερη σύγκλιση και ανασυγκρότηση των δυνάμεων του μεταρρυθμιστικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι όλες οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και πρωτίστως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, θα πρέπει να τολμήσουν να βρουν έναν κοινό βηματισμό για να συμβάλλουν πιο αποτελεσματικά στην κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας.

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια