4η Συντονιστική, 2018 – 2019

1. Αγορίτσα Φανή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Τμήμα Φιλολογίας με ειδικότητα στις κλασικές σπουδές. Έγραψε δύο βιβλία, “Το Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής” και “Κριτήρια Αξιολόγησης στην Έκφραση – Έκθεση της Γ’ Λυκείου”. Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Λάρισας. Συμμετέχει ενεργά  πολιτικά, στο ΠΑΣΟΚ, στην κίνηση των 58 και στις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Πήρε μέρος στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Λαρισαίων με την παράταξη “Λάρισα, Ανθρώπινη Πόλη”. 

 

2. Αδαμίδης Αδάμ

 

 

3. Αλατάς Λεωνίδας

 ΑΛΑΤΑΣ

Ο Λεωνίδας Αλατάς γεννήθηκε το 1960 στο Σουφλί  Έβρου. Με καταγωγή από την Ξάνθη. Από το 1987 εγκαταστάθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δ.Π.Θ. και εργάστηκε ως Μελετητής και Εργολήπτης Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων. Σήμερα εργάζεται ως Μελετητής στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.
Πολιτικά εντάχθηκε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

 

 

4. Αναστόπουλος Τάκης

anastopoulos

 
Ο Τάκης Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1948 και σπούδασε στην Αθήνα και το Στρασβούργο Πολιτικές Επιστήμες και ειδικεύτηκε στα ευρωπαϊκά θέματα. Ήταν μέλος της ομάδας διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΟΚ στο Υπουργείο Συντονισμού (1977-1981). Από το 1981 και για πάνω από τριάντα χρόνια εργάστηκε στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ως ειδικός σε θέματα θεσμικών σχέσεων. Σήμερα είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο νομό Μεσσηνίας στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Μέλος της επιτροπής Αλιβιζάτου για την τήρηση των διαδικασιών κατά την εκλογή επικεφαλής του νέου φορέα και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

 

 

5. Αυγουστιανάκης Μιχάλης

 

6.

7. Βερνίκος Γιώργος

George_Vernicos_photoΓεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Κατάγεται από ναυτιλιακή οικογένεια της Σίφνου. Η μητέρα του, Μαρίνα Κανάκη, έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου.  Είναι Πρόεδρος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΚΕ), Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(ΣΕΤΕ). Μετέχει στη Διοίκηση του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Eπίτιμος Πρόεδρος).  Σε νεαρή ηλικία ανέπτυξε σημαντική δράση για την εδραίωση της δημοκρατίας, συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Για τη δράση του αυτή έχει τιμηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι επίσης μέλος –έχοντας διατελέσει και στη διοίκηση- σειράς Οργανώσεων και Επιμελητηρίων, που έχουν σαν στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Το 1990 ήταν συνιδρυτής του ελληνικού γραφείου της GREENPEACE, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος. Το 2003 εξέδωσε το βιβλίο “Όταν θέλαμε να αλλάξουμε την Ελλάδα”, από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το βιβλίο αναφέρεται στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία της νεολαίας στην περίοδο της δικτατορίας.  Το 2017 εξέδωσε το βιβλίο «Σχεδιάζοντας το μέλλον.  Δημοκρατία & ανάπτυξη σε δύσκολους καιρούς».  Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων στην Καθημερινή, το Βήμα, τα Νέα, το Πρώτο Θέμα, την Αυγή και την Ελευθεροτυπία.

 

 8. Βερνίκος Κωνσταντίνος

9. Γιακουμής Ιάκωβος

yakoumis (1)Ο Ιάκωβος Γιακουμής γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και κατάγεται από την Νάξο. Αποφοίτησε από την σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1997. Την ίδια χρονιά εργάστηκε στο Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο της πετρελαϊκής Shell στο Amsterdam της Ολλανδία. Το 2012, έγινε δεκτός από την σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως Υποψήφιος Διδάκτορας. Η διδακτορική του διατριβή είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης (1ο εξάμηνο 2016). Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με την αποφοίτησή του από το Ε.Μ.Π.. Είναι ιδρυτής και διευθύνων εταίρος των επιχειρήσεων: IGVP Ερευνητική-Αναπτυξιακή ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 1997), MΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 2000) και Φωτοβολταϊκό Πάρκο Αζαλά Νάξου (έτος ίδρυσης 2007). Έχει δημοσιεύσει 13 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. To citation index των εργασιών αυτών είναι μεγαλύτερο του 1000 (πηγή Google Scholar). Έχει επιλεγεί ως αξιολογητής Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων στα Πλαίσια του Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020) και Επιστημονικών Δημοσιεύσεων από το Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό Oalib Journal. Έχει προσκληθεί να δώσει 4 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια (International Days in Critical Raw Materials, European Material Research Society) και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (University of Padova). To 2000, σε ηλικία 26 ετών, βραβεύτηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ με την «Πανελλήνια Τιμητική Διάκριση Νεανικής Επιχειρηματικότητας», ενώ έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αθήνας-Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων και του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (2014). Είναι παντρεμένος με την Χημικό Μηχανικό Κατερίνα Πολύζου και έχει δύο παιδιά 8 ετών, τον Βασίλη και την Μαρία.
 

10. Διακουλάκης Νίκος

Είναι σύμβουλος Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Διπλ. Χημ. Μηχανικός ΕΜΠ, ΜΒΑ, με ειδική εμπειρία στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, καθώς και στο στρατηγικό σχεδιασμό, αξιολόγηση και διαχείριση/διοίκηση επιχειρησιακών προγραμμάτων και αναπτυξιακών έργων των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης και του ΕΣΠΑ. Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης 2000-2004. Έχει διατελέσει στέλεχος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση μεγάλου αριθμού μελετητικών και συμβουλευτικών έργων. Υπήρξε μέλος πολλών επιτροπών και συγγραφέας άρθρων και εισηγήσεων σε Συνέδρια και Ημερίδες. Έχει συνεργαστεί με υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, καθώς και με οργανισμούς του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει  Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Πολιτική διαδρομή από το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στην ανανεωτική αριστερά και στην κεντροαριστερά, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β, του Συντονιστικού Οργάνου Κινήσεων Πολιτών-“58”, ιδρυτικό μέλος της ΕΛΙΑΣ, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας και εκπρόσωπος των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

11. Διαμαντής Κώστας

 

12. Δουκέλης Γιάννης

doukelis-fotoΓεννήθηκε το 1973 στη Σάμο και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.  Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Ξάνθη όπου και κατοικεί. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης, επιθεωρητής ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, στην ανάπτυξη συστημάτων ποιότητας, τεχνικός ασφαλείας, μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μηχανικός επίβλεψης σε βιομηχανίες.   Δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλισμό από τα φοιτητικά του χρόνια.  Έχει συμμετάσχει στην πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και μέσα από κινήσεις, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, Συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες συγκρότησης μιας ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης.

 

 13. Εδιάρογλου Χριστόφορος

Ο Χριστόφορος Εδιάρογλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας και ασχολείται με τη διαφήμιση από το 1989. Σπουδές marketing/management εξ αποστάσεως (elearning) διετείς ΕΚΠΑ.
Συμμετέχει οργανωμένα στην Αριστερά από το 1975.  Γραμματέας του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης την περίοδο 1995-2000 αποχώρησε με τα στελέχη που συγκρότησαν την ΑΕΚΑ.  Συμμετέχει στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την Κεντροαριστερά και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».  Μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.  Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.  Μέλος ΔΣ Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορ. Ελλάδος. Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Μακεδονίας Θράκης. 

 

 

14. Ευαγγελίδου Μάρω

Ευαγγελίδου φωτόΕίμαι αρχιτέκτων –πολεοδόμος/ χωροτάκτης, με σπουδές σε Ιταλία και Γαλλία. Συνταξιούχος, με προηγούμενη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα ως μελετήτρια και στο Δημόσιο, Υπουργείο Χωροταξίας και Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ). Στο ΥΧΟΠ /ΥΠΕΧΩΔΕ ήμουν στέλεχος του Γραφείου Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης (ΕΠΑ 82-84) με αρμοδιότητα την επεξεργασία κατευθύνσεων σε θέματα θεσμικού πλαισίου, και στον ΟΡΣΑ Προϊσταμένη του τομέα Μητροπολιτικών Παρεμβάσεων, υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα του παράκτιου χώρου, στρατηγικές αναπλάσεις σε περιοχές παραγωγικής αναδιάρθρωσης, Μητροπολιτικά Πάρκα και του τμήματος Ρυθμιστικού Σχεδίου, με συμμετοχή στη συντακτική ομάδα του νέου ΡΣΑ. Πολιτικά είμαι στρατευμένη στην Ανανεωτική Αριστερά από το 1973, και η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε πάντα άξονα την «μαχόμενη πολεοδομία» και την πολιτική οικολογία, μέσα από την θέση μου στο δημόσιο και επιστημονικούς, επαγγελματικούς φορείς όπως τον τομέα Αυτοδιοίκησης του ΤΕΕ (συντονίστρια) και τον Σύλλογο Πολεοδόμων/ Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ, ως Γεν. Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων CEU-ECTP), καθώς και τον τομέα Οικολογίας του Συνασπισμού και της ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα διδάσκω στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΙΝΕΠ) από την δεκαετία του 80 και έχω δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα, και ενημερωτικά -εκλαϊκευτικά κείμενα για θέματα πολεοδομίας – χωροταξίας -περιβάλλοντος σε περιοδικά και εφημερίδες. Σήμερα συμμετέχω στα κοινά ως «ενεργός πολίτης», στηρίζοντας την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» του Δήμου Αθηναίων και είμαι μέλος του «Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου» στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Δικτύου Φορέων για ένα βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο», μέσω των οποίων συμβάλλω στην συλλογική διεπιστημονική δουλειά για διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της διαχείρισης του δημόσιου χώρου.  Η συμμετοχή μου στις «Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία» δηλώνει την πεποίθηση μου ότι για την επεξεργασία μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής πρότασης στην Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πολιτική παράδοση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και η σύγκλισή της με την μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή αριστερά.

  

15.  Ζαφείρης Γιώργος

 

 

16. Ζαχμανίδη Ίρις

ΖΑΧΜΑΝΙΔΗ-300x300Η Ίρις Ζαχμανίδη γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα.  Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου, Δημοσιογραφική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Columbia και Πολιτική Επιστήμη στα Πανεπιστήμια Columbia και La Verne. Είναι σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ.  Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Προγράμματος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας (Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού), Σύμβουλος Προγράμματος του Γενικού Διευθυντή ΕΤ1 (ΕΡΤ) Κωνσταντίνου Αλαβάνου, Διευθύντρια Προγράμματος στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΙ, και Υπεύθυνη Τύπου στο Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.  Αρθρογράφησε απο τη στήλη ΓΝΩΜΕΣ του news247.gr. Είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”.

  

17. Ζάχος Γιώργος

Γ ΖΑΧΟΣ ΦΩΤΟ

Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Μάστερ (M.Sc.) του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Loughborough University of Technology της Μεγάλης Βρετανίας – με υποτροφία από το Βρετανικό Συμβούλιο (1989) – και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) του ίδιου Πανεπιστημίου. (1994). Υπηρέτησα ως Καθηγητής Μαθηματικών στην Μέση Εκπαίδευση,  Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (2002-2005), Υπηρετώ ως Διευθυντής της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2005 – ) Δίδαξα στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Διδάσκων Π.Δ 407,  Βαθμίδα Αν. Καθηγητή) καθώς και σε σεμινάρια που οργάνωσαν διάφοροι φορείς. Πρωτοστάτησα στην ανάπτυξη των Βιβλιοθηκών τόσο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όσο και άλλων Βιβλιοθηκών της Ηπείρου και της Ελλάδος. Με τις προτάσεις και μελέτες μου χρηματοδοτήθηκε η ανέγερση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Βοήθησα άλλα Ιδρύματα και Δήμους στην οργάνωση των Βιβλιοθηκών τους ( ΤΕΙ Λαμίας, Δήμος Κοζάνης, Δήμος Κεντρικού Ζαγορίου κ.α. ) Υπήρξα υπεύθυνος για την υλοποίηση προγραμμάτων που αποσκοπούσαν στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην υλοποίηση της Οριζόντιας Δράσης των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών κ.α.Βραβεύτηκα με το τρίτο Εθνικό Bραβείο για την πάταξη της Γραφειοκρατίας. Εκπαιδεύτηκα σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Αγγλίας καθώς και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Δημοσίευσα άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά για θέματα Βιβλιοθηκών, Πληροφόρησης, Δημόσιας Διοίκησης  κ.α. και είμαι συγγραφέας δύο βιβλίων. Αρθρογραφώ σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου σε θέματα καθημερινότητας του Πολίτη, Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Πολιτικής.  Μερικά από τα Δημοσιεύματα μου σε τοπικές εφημερίδες των Ιωαννίνων  παρουσιάζονται στην προσωπική μου Ιστοσελίδα www.gzachos.gr. Διετέλεσα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ιωαννίνων (Πλειοψηφών Σύμβουλος), Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Δημοσίων Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους,  Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. διαφόρων Συλλόγων και Φορέων, Εκπρόσωπος του Διοικητικού Προσωπικού στη Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,   κ.α. Με εμφανίσεις μου σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς της Ηπείρου αναδεικνύω προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών και προβάλω μια αντίληψη πολιτικής που σέβεται τον πολίτη και το περιβάλλον και λειτουργεί με αρχές αξιοκρατίας και  διαφάνειας. Έχω ενεργό συμμετοχή σε κινήσεις πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία του καταναλωτή κ.α. Υπήρξα εθελοντής στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.  Για τις Δραστηριότητες μου έχουν γράψει κατά καιρούς τόσο Εφημερίδες Εθνικής εμβέλειας (BHMA, Ελευθεροτυπία, Ριζοσπάστης, Ελεύθερος Τύπος, Το Ποντίκι  κ.α.)  όσο και Τοπικές Εφημερίδες της Ηπείρου. (Στην προσωπική μου Ιστοσελίδα www.gzachos.gr παρουσιάζονται μερικά από τα Δημοσιεύματα αυτά). Eίμαι παντρεμένος με τη Mαρίνα Bρέλλη του Ιωάννη, το γένος Τσακούμη, Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Tμήμα Iστορίας και Aρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Iωαννίνων και πατέρας μιας θυγατέρας πτυχιούχου του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

18.  Ζουλουφός Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1979 στη Σύρο. Είμαι πτυχιούχος Φυσικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην Παραγωγή και Διαχείριση Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ομιλώ άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στους τομείς των συγχρηματοδοτουμένων έργων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Διαχείρισης Αποβλήτων.
Υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από το 2011, ως Δημοτικός Σύμβουλος Συρου-Ερμούπολης. 
Είμαι Πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Έχω θητεύσει για 26 μήνες Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου και σε πλήθος θέσεων ευθύνης σε συλλόγους και φορείς του Νοτίου Αιγαίου. 
Είμαι έγγαμος και πατέρας μιας κόρης.

 

 

 19. Θηραίου Δέσποινα
 Η Θηραίου Δέσποινα γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (2010-2014). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές το 2015. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε Κοινωνικοπολιτισμική έρευνα σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού και έχει εργαστεί εθελοντικά σε Συμβουλευτικό Σταθμό Γραφείου Κοινωνικής Υπηρεσίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες του αντικειμένου της. Τέλος, έχει λάβει υποτροφία και βραβείο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και την Εστία Ναυτικών για την επίδοση της κατά τη διάρκεια των σπουδών της.

 

 

20. Ιωακειμίδης Παναγιώτης

ioakimidisΟ Π.Κ. Ιωακειμίδης είναι ομότιμος καθηγητής ευρωπαϊκής ενοποίησης και πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.Υπήρξε σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θέματα του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004). Ως πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών (1978-2004) έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στη ΕΕ, των Διακυβερνητικών Διασκέψεων για την επεξεργασία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης, της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης του Amsterdam καθώς και των διαπραγματεύσεων για την διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και των διαδοχικών διαπραγματεύσεων για τη διαρθρωτική πολιτική, δημοσιονομικές προοπτικές και προϋπολογισμό της ΕΕ .  Υπήρξε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση ( Διακυβερνητική Διάσκεψη) για τη σύνταξη της Συνθήκης της Νίκαιας και αναπλ. μέλος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης (Convention) για την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της Συνθήκης της Λισσαβώνας . Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΛΙΑΜΕΠ, του ΟΠΕΚ. Έχει επίσης χρηματίσει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), μέλος της Independent Commission for the Comprehensive Review of the Institutions and Procedures of the Union και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και ΗΠΑ.Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑΝΕΑ

 

 

21. Καλιακούδας Νίκος
Διετέλεσε: στέλεχος της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Νομαρχίας Καρδίτσας με σημαντικότερο έργο «Εκπόνηση Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Τουριστική αξιοποίηση της Λίμνης Νικ. Πλαστήρα και Δ/ντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας, καθώς και στέλεχος των Επιχειρήσεων ΒΟΜΒΥΞ Α.Ε και Τυροκομικής Καρδίτσας ΑΕ στις Δ/νσεις Εξαγωγών-Εισαγωγών και Τραπεζικών Συναλλαγών. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Οργάνωσης «Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ»  με παρουσία και δράση στη προβολή και προώθηση στην Ε.Ε & ΗΠΑ, καθώς επίσης στη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας ΠΟΠ.  Αυτοδιοικητική δραστηριότητα: Διτέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής(ΟΚΕ) Ν. Καρδίτσας, της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος Leader II N. Καρδίτσας, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Λοιπή κοινωνική δραστηριότητα: Πρωταγωνιστική συμβολή στην δημιουργία του clusters Τροφίμων & Ποτών του Ν.Καρδίτσας. Σημαντικές παρεμβάσεις & αρθρογραφία στον εθνικό (ΤΑ ΝΕΑ, Liberal.gr & metarithmisi.gr) και περιφερειακό τύπο (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, trikalanews, Ν.ΑΓΩΝ, ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ, karditsalive.net κλπ),  για θέματα: Πολιτικής επικαιρότητας, Αγροτικής Οικονομίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων & τοπικών αγορών και Καταναλωτισμού & τοπικών προϊόντων.

 

 

22. Καλογήρου Γιάννης

 caloghirou

 

 

23. Καναπίτσας Αθανάσιος

A_KanapitsasΚαθηγητής στοΤμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας  Σπουδές: Πτυχίο Φυσικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Διδακτορικό δίπλωμα Φυσικής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1997).  Μεταδιδακτορική έρευνα στο Potsdam Universitat στο πλαίσιο προγράμματος υποτροφίας Ι.Κ.Υ. (2003). Επαγγελματική εμπειρία: Επιστημονικός Ερευνητής Ε.Μ.Π. (1994-2004), Επιστημονικός Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Λαμίας (1998-2005), Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Λαμίας (2005-2012) Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας (2012-)  Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Διηλεκτρικές-ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές μετρήσεις υλικών, Νέα τεχνολογικά υλικά (υλικά μικροηλεκτρονικής, νανοτεχνολογίας, πολυμερικά, νανοσύνθετα, βιολογικά), χαρακτηρισμός, μελέτη δομής – ιδιοτήτων. Ερευνητική δραστηριότητα: συμμετοχή σε 12 ελληνικά και 6 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Μέλος 5 διεθνών επιστημονικών σωματείων, κριτής επιστημονικών άρθρων προς δημοσίευση σε 8 διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Συγγραφική δραστηριότητα:  47 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (με 600 ετεροαναφορές), 111 παρουσιάσεις σε συνέδρια, 1 βιβλίο, 5 διδακτικές σημειώσεις. Διοικητική – ακαδημαϊκή εμπειρία: Υπεύθυνος Τομέα Υποδομής και Υπολογιστών Τμ. Ηλεκτρονικής. Μέλος Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Προϊστάμενος του ΤΟ.Μ.Τ.Ε. Βιομηχανικών Αυτοματισμών και Ρομποτικής. Κ.Τ.Ε. – Τ.Ε.Ι. Λαμίας (2008-2010): Υπεύθυνος καθηγητής Εργαστηρίου 3 (Φυσικής), Τμ. Ηλεκτρονικής, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Τ.Ε.Ι Λαμίας για το πρόγραμμα ERASMUS, Γενικός Γραμματέας (2008) και Αντιπρόεδρος (2010) του Συλλόγου ΕΠ Τ.Ε.Ι.  Λαμίας, Μέλος σε 2 τριμελείς συμβουλευτικές επιτροπές για την επίβλεψη εκπόνησης διδακτορικών διατριβών (ΕΜΠ, Παν. Πατρών), Αναπληρωτής Προέδρου (Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων) Τ.Ε.Ι. Λαμίας (2013) και  Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας (2013-2015).

 

24. Καραμανίδης Άρης

karamanidisΟ Άρης Καραμανίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 22–03-1964. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Βασίλαρου, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και έχουν δύο γιους και μια κόρη.  Σπούδασε  στο Τμήμα Χημείας της Φυσικομαθηματικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ( 1987).  Από το 1989 μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως ΔΕΑ εργάστηκε σε φροντιστήρια Μέσης εκπαίδευσης  ως καθηγητής έως το 1996 οπότε και ίδρυσε το Φροντιστήριο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην Αλεξανδρούπολη. Από το 1996 έως και σήμερα ασχολείται με την διεύθυνση του φροντιστηρίου Προοπτική όπου πέραν του ρόλου αυτού εργάζεται και ως καθηγητής του μαθήματος της Χημείας με 25 έτη Διδακτική εμπειρία. Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Φροντιστηρίου έχει συγγράψει διδακτικά βιβλία και σημειώσεις.
Παράλληλα με την εργασιακή του εμπειρία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης στην Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων στην Διοίκηση διαχείριση προσωπικού στο Marketing  και την  Προώθηση-πώληση υπηρεσιών  Τον τελευταίο χρόνο έχει διευρύνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στον χώρο της δια βίου εκπαίδευσης ιδρύοντας το ΚΕΚ ΚΑΡΙΕΡΑ.  Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Από το 2006 μέχρι σήμερα εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ε.Ε.Χ..  Την περίοδο 2000-2006 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης και από το 2007 είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην γενική συνέλευση τη Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος .  Ο Άρης Καραμανιδης έχει να επιδείξει επιπλέον έντονη κοινωνική, πολιτική πολιτιστική παρουσία και δραστηριότητα: Υπήρξε μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ 2003-2006 και μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης από το όποιο πιστοποιήθηκε ως εκπαιδευτής. Συμμετέχει στην θεατρική ομάδα Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και έχει παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Είναι μέλος του εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης στην Αλεξανδρούπολη και έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις του ως  εισηγητής.

 

 

25. Καρκανιάς Γιώργος

 

 

26. Καρούνος Θόδωρος

tgkarounosO Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε το 1953, στον Μπαρσινίκο. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 και από το πρόγραμμα Λυκείου του πανεπιστήμιου της πολιτείας της Νέας Υόρκης το 1975. Σπούδασε κοινωνιολογία και στην συνέχεια επιστήμη υπολογιστών στην Νέα Υόρκη όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1983, και στην συνεχεία εργάστηκε στην ΙΒΜ, έως το 1987.  Από το 1987 εργάστηκε στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Προεδρίας και ως σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής και εκλογών του Υπουργού Εσωτερικών. Από το 1990 είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων του ΕΜΠ. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση συστημάτων και πολιτικών σε θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, το 2004-2009 ήταν συντονιστής του Τμήματος Πληροφορικής και συντονιστής δράσεων των Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ, από το 2009-2012 σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  Στα φοιτητικά του χρόνια, ήταν μέλος αντιδικτατορικών επιτροπών, της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και έως το 1987 του ΚΚΕ Εσωτερικού. Έως το 1996 συμμετείχε στον Συνασπισμό. Το 2000 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ,  συμμετείχε στην πρωτοβουλία των “58” και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
 

 

27. Κατσέλος Σωτήρης

katselos-elia-570Γεννήθηκε 01/11/77 στην Αθήνα. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας . Έχει πτυχίο Business Management με εξειδίκευση στο marketing από το Manchester Metropolitan University. Μεταπτυχιακό τίτλο MLITT από το St Andrews στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πολιτική από ομάδες ενεργών πολιτών. Υπήρξε μέλος αρχικά της επιτροπής πρωτοβουλίας και στην συνέχεια της γραμματείας της «Δυναμικής Ελλάδας», με ενεργή συμμετοχή σε πολλές από τις λειτουργίες της κίνησης. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ελιά» το 2014 και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015 με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Άρθρα του για επιχειρηματικά και πολιτικά θέματα, έχουν φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και διαλέξεων σε θέματα, επικοινωνίας, πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.

 

28. Κλεμπετσάνη Ρούλα

 

 

29. Κόκκινος Σπύρος

 

 

30. Κοσκοβόλης Σύρος

 

 

31. Κρανιδιώτης Παναγιώτης

 

 

32. Κρεμαλής Κωνσταντίνος

 

 

33. Λάμπου Θεοχάρης

 

 

 34. Λουκάτος Αντρέας

loukatosΓεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, κατάγεται από την Κεφαλονιά. Πήγε σχολείο στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στη διαχείριση και προστασία περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 12. Από το 1988 δραστηριοποιείται ως μελετητής και σύμβουλος περιβαλλοντικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον Σεπτέμβριο 2012 είναι σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές Α.Ε. για θέματα λειτουργίας βιομηχανικών περιοχών, εκτέλεσης τεχνικών έργων, προστασίας περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων. Είναι μέλος του Περιβαλλοντικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Συντονισμού της εταιρείας. Από τον Μάρτιο 2013 είναι επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ). Την περίοδο 1997 – 2013 υπήρξε στέλεχος της εταιρείας μελετών ΕΠΕΜ. Η δραστηριότητα του ως συμβούλου – μελετητή κάλυψε τις θεματικές ενότητες διαχείρισης αποβλήτων, περιβαλλοντικής διαχείρισης στη βιομηχανία, εκτίμησης και αντιμετώπισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, διαχείρισης και προστασίας υδάτων, κλιματικής αλλαγής και αντιμετώπισης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις χώρες Ελλάδα, Αίγυπτο, Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Μαρόκο, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία και Τυνησία. Έχει συνεργαστεί ως εμπειρογνώμονας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενικές Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης, 1995 – 2000) και ως ειδικός σύμβουλος με το ΥΠΕΧΩΔΕ (1994 – 1996) καθώς και τη Γενική Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου και το Γραφείο Ποιότητας Ζωής στο Γραφείο Πρωθυπουργού (1996 – 1997). Από τον Νοέμβριο 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Από το 2005 έως 2013 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ). Την περίοδο 2007 – 2011 ήταν Γενικός Γραμματέας και τη θητεία 2011 – 2013 Πρόεδρος του ΔΣ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης (2001 – 2004) και του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (τότε ΕΟΕΔΣΑΠ, 2010 – 2012). Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του ΙΣΤΑΜΕ (2008 – 2009) για ζητήματα πράσινης ανάπτυξης & επιχειρηματικότητας. Είναι παντρεμένος με την Έλενα Γεωργοπούλου και έχουν δύο κόρες, τη Μελίνα και τη Νεφέλη.

 

 

35. Μαρολαχάκης Μάριος
Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Είναι κάτοικος Μεγάλων Καλυβιών Τρικάλων, έγγαμος, πατέρας δυο τέκνων. Κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικών από το Παν. Πατρών. Διδάσκει ως καθηγητής Πληροφορικής σε δημόσια Λύκεια των Τρικάλων. Έχει υπηρετήσει την δημόσια εκπαίδευση ως Διευθυντής Επαγγελματικών Λυκείων και Προϊστάμενος τους γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Τρικάλων για δώδεκα έτη. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά το 1975 στο φοιτητικό κίνημα, εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών του Μαθηματικού Πάτρας το 1977-79. Την ίδια περίοδο εντάχθηκε πολιτικά στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Ήταν γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής του 2ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας του ΚΚΕ από όπου διαγράφηκε το 1991 κατά την διάσπαση του ΚΚΕ. Εντάχθηκε στον Συνασπισμό και εκλέχθηκε μέλος της 1ης Νομαρχιακής Επιτροπή του στο Δήμο Αθήνας. Από το 1993 δραστηριοποιείται πολιτικά στον Συνασπισμό Τρικάλων. Αποχώρησε από το Συνασπισμό το 2000 και συνέχισε την πολιτική και συνδικαλιστική του δραστηριότητα στα Τρίκαλα ως ανένταχτος. Συμμετείχε στην τοπική επιτροπή Τρικάλων της κίνησης των 58. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΙΝ.ΑΛ.

 

 

36. Ματθαίου Παναγιώτης
Matheou TEmp (1) (1)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Έγινε πτυχιούχος Νομικής το 1984 με βαθμό: Λίαν Καλώς – Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών – Τμήμα Νομικό. Απέκτησε D.E.A. στο Δημόσιο Δίκαιο το 1985 με βαθμό: Καλώς – Universite Paris ΙΙ – Sorbonne και Diplome de Docteur en Droit το 1990 με βαθμό: Άριστα, από το ίδιο Πανεπιστήμιο (Θέμα διατριβής: “Η θεωρία των νομικών πράξεων υπό την επίδραση του οικονομικού και κοινωνικού παρεμβατισμού. Η περίπτωση των νομικών πράξεων οικονομικής και κοινωνικής παρέμβασης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης”), ως υπότροφος, μεταξύ άλλων, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Μιχαήλ Στασινόπουλος. Ομιλεί άριστα Γαλλικά και καλά Αγγλικά και Ισπανικά. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1986 και νομικός σύμβουλος της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. (πρώην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.)από το 1997. Από το 1996 είναι νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας. Από το 2000 είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Παν/μιου. Από τον Ιούνιο του 2015 είναι μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Από το Νοέμβριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2016 διατέλεσε ειδικός νομικός συνεργάτης στο ΥΠ.ΕΞ.. Δίδαξε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δίδαξε επίσης στον πρώτο κύκλο σπουδών (DEUG) της Νομικής Σχολής του Παν/μιου Paris I-Sorbonne. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Πρόνοιας. Διατέλεσε εμπειρογνώμονας σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήταν μέλος της ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων, που οργάνωσε η Μόνιμη Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα: “O έλεγχος της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας”. Συμμετείχε σε διεθνή σεμινάρια με θέμα: “Αποκέντρωση: αρχές και μέσα” που οργάνωσε το Centre National de Formation Professionnelle Territoriale της Γαλλίας, στο Ιάσιο της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος PHARE και με θέμα: “Η έννοια της τοπικής υπόθεσης”, στα επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη του Ρωσικού Κοινοβουλίου που οργάνωσε το ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. Υπήρξε επίσης εισηγητής με Θέμα: “Το Θεσμικό πλαίσιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης”, στα πλαίσια του επιδοτούμενου προγράμματος για την εκπαίδευση συμβούλων ανάπτυξης β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που οργάνωσε το Κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του Παντείου Παν/μιου. Συμμετείχε επίσης ως εισηγητής σε πολλά συνέδρια με θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κτηματολογίου. Συμμετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Προεδρίας, με αντικείμενο τη σύνταξη Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, καθώς και στην Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος, με αντικείμενο τη μελέτη, σύνταξη και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου. Υπήρξε μέλος και άλλων νομοπαρασκευαστικών και ερευνητικών επιτροπών, όπως για την αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ. στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για την οργάνωση Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που εκπονήθηκε από το Πάντειο Παν/μιο για λογαριασμό του Υπουργείου ΕΣ.Δ.Δ.Α. και για το νομικό πλαίσιο του συστήματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης/αποχέτευσης, που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων. Είναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου: Το Εθνικό Κτηματολόγιο: Νομικές Διαστάσεις, Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα. Αθήνα 2000, σελ. XVII+435 (Πρόλογος Γ. Κασιμάτης). Έχει πολλές ακόμη δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα 3oυ έτους σπουδών (licence) στην Ιστορία της Τέxνης και την Αρxαιολογία του Παν/μίου Παρίσι IV – Σορβόννη και κάνει μουσικές σπουδές στο πιάνο. Είναι μέλος Μ.Κ.Ο., όπως η Greenpeace, η Unicef, οι Γιατροί χωρίς σύνορα, η Διεθνής Αμνηστία και η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

37. Μαυροειδής Δημήτρης

IMG_20160407_151953999Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.
Ζει στην Κατερίνη και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από δεκαοκτώ χρονών. Ασχολήθηκε κυρίως με το χονδρικό εμπόριο και τις αντιπροσωπείες. Έχει σπουδάσει μαθηματικά στο ΑΠΘ, κλασσική κιθάρα και κρουστά στο «Σύγχρονο Ωδείο» και στο «Μουσικό Κολλέγιο». Ενώ είχε ήδη δραστηριοποιηθεί ενεργά σε τοπικό περιβαλλοντικό σύλλογο, στην πολιτική συμμετείχε πρώτη φορά στις περιφερειακές εκλογές του 2014 με το διακομματικό συνδυασμό «Πολίτες μπροστά». Το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής τον Ιανουάριο με το ΠΑΣΟΚ και το Σεπτέμβριο με τη Δημοκρατική Συμπαράξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”

 

 

 

 

38. Μερεντίτης Δημήτρης

 merentitis

 

39. Μήτρου Λίλιαν

mitrouΗ Λίλιαν Μήτρου γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων) και διδάσκει επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, όπου εκπόνησε τη διατριβή της στον τομέα της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων . Ασκεί συμβουλευτική δικηγορία ως Δικηγόρος Αθηνών από το 1994. Υπήρξε σύμβουλος και Διευθύντρια Γραφείου Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πολιτικό Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004). Υπήρξε μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (1999-2003) καθώς και μέλος/ πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών ( προστασία προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Διαύγεια, δίκαιο ηλεκτρονικών επικοινωνιών). Κατά την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ (2014) υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την προστασία δεδομένων (DAPIX). Από το 2016 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή κι εθνικά ερευνητικά έργα και έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.  Κατά τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια η Λίλιαν Μήτρου υπήρξε μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και της φοιτητικής παράταξης Δημοκρατικός Αγώνας. Από το 1994 έως το 2004 υπήρξε Γενική Γραμματέας του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ). Το 1996 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε στην Πρωτοβουλία των «58» και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

 

40. Μικάλεφ Σωτήρης

 mikalef

 

 

 41. Μπούρας Χρήστος

bourasΟ Χρήστος Ι. Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στη Καλαμάτα και είναι Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων και Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Επίσης από το 1999 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 6 στο ΙΤΥ-Ε (Διόφαντος). Είναι μέλος σε εκδοτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και επιτροπών οργάνωσης και προγράμματος και κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας 9 βιβλίων στα ελληνικά και εκδότης σε 1 στα αγγλικά. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε Σχεδιασμό και Ανάλυση Δικτύων και Τηλεματικών Υπηρεσιών, Πρωτοκόλλων Δικτύων, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων και Εκπαίδευσης από Απόσταση. Από το 1996 έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση συστημάτων και πολιτικών σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το 2009 ήταν Συντονιστής της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στη συνέχεια μέλος της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στα φοιτητικά του χρόνια, ήταν μέλος της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμμετείχε δραστήρια στην πρωτοβουλία των 58 και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

42. Μυταλούλης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Μυταλούλης κατάγεται από τη Λάρισα  αλλά γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης από Ρεθυμνιώτισα μητέρα πριν 49 χρόνια. Είναι Καθηγητής Γαλλικών, Ερευνητής και Επιμορφωτής. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Πτυχίου Ειδίκευσης Master II (DEA)  του Παν/μίου Lyon II Lumière, στη Γαλλική γλώσσα λογοτεχνία και πολιτισμό του 18ου  αιώνα και έχει ανακηρυχθεί  Διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Παν/μιου Sorbonne-Nouvelle Paris III με βαθμό Άριστα. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης φοιτήτριας Φιλολογίας Παν/μίου Πελοποννήσου και ενός γιου μαθητή Λυκείου. Εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση Π/θμια και Δ/θμια καθώς και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως Επιβλέπων μεταπτυχιακών εργασιών. Έχει εργαστεί ως Επιμορφωτής Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας και της Γαλλικής Πρεσβείας, έχει υπάρξει εισηγητής σε Επιστημονικά  Συνέδρια και Διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία) και Επιμορφωτής του διεθνούς εκδοτικού οίκου CLÉ International. Συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή σύνταξης του περιοδικού Traits d’Union των διδακτόρων και υποψηφίων διδακτόρων του Παν/μίου Paris 3 Sorbonne Nouvelle και είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος και της Γαλλικής Εθνικής Επιτροπής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών (Comité national français d’histoire et de philosophie des sciences).  Έχει γράψει και έχει συμμετάσχει σε συγγραφή  βιβλίων και επιστημονικών  άρθρων που αφορούν την Παιδεία, τη Διδασκαλία και την Ιστορία της Γαλλικής ως ξένη γλώσσα, τον Διδακτικό μετασχηματισμό της Γαλλικής στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, τα σχολικά εγχειρίδια γαλλικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την Ανάλυση Λόγου, την  Πολυπολιτισμικότητα, το Κοινό Ευρωπαϊκό  Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες, την Ευρωπαϊκή Ιστορία, την Νεότερη Ελληνική Ιστορία, τον Διαφωτισμό, τον Φιλελληνισμό, και την γαλλική γλώσσα σήμερα. Έχει διατελέσει μέλος της Ελληνικής Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση Ευρυδίκη  της Διεύθυνσης  Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας και έχει εργασθεί στη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού  Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης επί Γενικού Διευθυντή Αλέξιου Κατσαρού. Στα πλαίσια των καθηκόντων του συνεργάστηκε με Υπουργούς Παιδείας και Υφυπουργούς όπως ο Γ. Αρσένης, ο Π. Ευθυμίου  και η Ελένη Κούρκουλα . Υποψήφιος Διαμερισματικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Η Αθήνα Αλλάζει» του Κώστα Σκανδαλίδη στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και μέλος της  Επιτροπής τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του  2ου  Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη. Ειδικός Γραμματέας και εκλεγμένο μέλος Δ.Σ για 2 θητείες στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Apf. Μετέχει στις δραστηριότητες του αθλητικού τομέα της ΑΔΕΔΥ με την ποδοσφαιρική ομάδα του Υπουργείου Παιδείας. Μιλά και γράφει άριστα Γαλλικά και  Αγγλικά και έχει πιστοποιημένες γνώσεις πληροφορικής. Είναι τακτικός αιμοδότης. Συμμετέχει στις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία από το 2016 και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.

 

43. Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

panagiotΟ Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ στο οποίο και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής» (ΕΚΠΑ/ΟΠΑ), το οποίο παρέχει ειδίκευση στις εφαρμογές των ποσοτικών επιστημών στην οικονομία και διοίκηση. Τα ενδιαφέροντά του περιστρέφονται γύρω από το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και, γενικότερα, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών από τον δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ρόλο του κράτους στην ενίσχυση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης και της τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και γύρω από τα οικονομικά της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

 

 

44. Παπαρσένος Γιώργος

Παπαρσένος(2)

Ο Δρ. Γιώργος Παπαρσένος είναι κάτοχος διπλώματος μηχανολόγου – ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1977) και διδακτορικού διπλώματος στην μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Ηνωμένο Βασίλειο (1983). Όλες οι σπουδές του υποστηρίχθηκαν από υποτροφίες λόγω επίδοσης. Είναι ομότιμο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τον Ιούλιο 2014. Απασχολείται με ζητήματα κυρίως του ενεργειακού τομέα. Διαθέτει σημαντική εμπειρία, με επιβεβαιωμένη επιτυχία, στη διοίκηση εταιρειών, ομάδων έργου και ομάδων προγραμμάτων έργων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Α.Ε.(2010 – 2013), που είναι ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδος, της τεχνικής εταιρείας ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. (2002 – 2005), θυγατρικής της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., όπως και της εταιρείας συμβούλων Planning Bulgaria Ltd ( Βουλγαρία, 2008 – 2010). Υπήρξε επικεφαλής της ομάδας ιδιωτών συμβούλων στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τη διαχείριση του επιχειρησιακού προγράμματος ενέργειας στο Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) (1996 – 2002). Επίσης, διαθέτει ειδική εμπειρία στον έλεγχο έργων και προγραμμάτων έργων από πλευράς ποιότητας, φυσικής και χρονικής προόδου, όπως επίσης από πλευράς ορθολογικής διαχείρισης πόρων (ανθρώπινων, χρηματικών, κλπ) με εφαρμογή ειδικών μεθόδων και τεχνικών. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα στις αγορές φυσικού αερίου, σε όλα τα στάδια του κύκλου μεγάλων έργων ενεργειακών υποδομών (στους τομείς πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού), στα βιο-καύσιμα, σε τεχνικές και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας στη βιομηχανία και κτίρια, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ενεργητικά και παθητικά ηλιακά, αιολικά και γεωθερμία), σε συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας, σε υποκατάσταση ηλεκτρισμού και συμβατικών καυσίμων με φυσικό αέριο ή υγραέριο, σε τυποποίηση ηλιακών προϊόντων, στον περιφερειακό ενεργειακό προγραμματισμό, σε θεσμικά και διοικητικά θέματα της ενέργειας, σε ενεργειακές επιθεωρήσεις, στη διάχυση ενεργειακών πληροφοριών, στην μεταφορά τεχνογνωσίας συμπεριλαμβανομένου του επιστημονικού συντονισμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διδασκαλίας σε αυτά, στην αξιολόγηση ενεργειακών έργων, στα χρηματοδοτικά εργαλεία στον ενεργειακό τομέα. Διακρίσεις και εύφημες μνείες χαρακτηρίζουν την άνω των τριάντα χρόνων ενασχόλησή του με τον ενεργειακό τομέα. Εξαιτίας της επιστημονικής δραστηριότητας και επαγγελματικής εμπειρίας του έχει γίνει μέλος διαφόρων επιστημονικών επιτροπών και επιτροπών αξιολόγησης και συμμετείχε στη σύνταξη του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του Γ΄ ΚΠΣ για τον τομέα της ενέργειας και των φυσικών πόρων (1999 – 2000). Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων με ενεργειακό αντικείμενο σε ημερίδες ή επιστημονικά περιοδικά.
 

 

45. Παππάς Σπύρος

fotoSpyros

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι έγγαμος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π και Γεωτεχνικός Μηχανικός(MSc)  στο University of Birmingham στη Μεγ. Βρετανία.  Επίσης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων(Μ.Β.Α.) στο Rotterdam School of Management (R.S.M.) του Erasmus University στην Ολλανδία και στο Instituto de los Estudios Superiores de la Empresa (I.E.S.E.) στη Βαρκελώνη, Ισπανία.  Στην επαγγελματική του διαδρομή, έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων: Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός Διευθυντής στη θυγατρική στην Ελλάδα  της  Holderbank  , Γενικός Διευθυντής στον  Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων  (Σ.Ε.Τ.Ε.),  Διευθυντής Φιλοξενίας και Διαμονής  στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων – ΑΘΗΝΑ 2004, καθώς και   Γενικός Διευθυντής Επιβατών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Έχει επίσης  εργαστεί  σαν Project Manager και  Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, (όπως, π.χ., στην Ολλανδία , Ισπανία,  Λατινική Αμερική και  Κίνα), καθώς και σαν  Σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού.  Τέλος, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού(U.N.W.T.O. Business Council) για λογαριασμό του Σ.Ε.Τ.Ε. και ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Συνδέσμου για την Ποιότητα στον Τουρισμό. Αυτήν την περίοδο εργάζεται στο project της εργαλειοθήκης για την Ελλάδα (O.E.C.D.Toolkit) για λογαριασμό του Ο.Ο.Σ.Α. Έχει δραστηριοποιηθεί πολιτικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς από το 1975. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.
 

46. Παρασκευάς Μιχάλης

Παρασκευάς φωτοΟ Μιχάλης Παρασκευάς είναι επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με εξειδίκευση σε συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών, σε δίκτυα νέας γενιάς καθώς και στην εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 45 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, έχει συγγράψει δύο βιβλία και δύο κεφάλαια βιβλίων και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 επιτροπές διεθνών περιοδικών και συνεδρίων. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού δικτύων δημόσιας χρήσης και διευθύνει αντίστοιχα αναπτυξιακά και ερευνητικά έργα. Από την ενασχόλησή του αυτή έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα δημοσίων συμβάσεων.

 

 

 

47. Πάτρας Παναγιώτης

PatrasΓεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδικότητα του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα του CHIEAM στα “Οικονομικά για την Ολοκληρωμένη Αγροτική Ανάπτυξη”. Είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας “Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΕ” και υπεύθυνος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ” ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Περιφερειακή Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης”, στη Λάρισα.  Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Φορέων Αγροτικής Ανάπτυξης και διετέλεσε Πρόεδρος του διεθνούς Οργανισμού European Leader Association for Rural Development (ELARD) στις Βρυξέλλες (2008-2011). Είναι μέλος των οργάνων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD) της DGAgri. Εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας αγροτικής ανάπτυξης στη Βουλγαρία, την Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Κύπρο και την Κροατία στα πλαίσια προγραμμάτων της EΕ. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού και εφαρμογής των ευρωπαϊκών πολιτικών Αγροτικής Ανάπτυξης και στην διαδρομή της επαγγελματικής του καριέρας έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης ως εισηγητής. Στην πολιτική του διαδρομή εχει συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Τρικκαίων στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 και 1998 με τον συνδυασμό “Forum των Πολιτών” και του 2010 με τον συνδυασμό “ΤΡΙΚΑΛΑ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ”, χωρίς να εκλεγεί. Ενεργό μέλος της τοπικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας Τρικάλων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με τους 58, μέλος της κίνησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ το 2014, υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τον Ιανουάριο του 2015 και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».
 

 

48. Πατσάκης Δημήτριος

 

 

49. Πατσιαούρας Αστέριος

Ο Αστέριος Πατσιαούρας είναι έγγαμος με την Σωτηρία Κοταρέλα και έχει δυο παιδιά (Γιάννης και Γιώργος-Αλέξανδρος). Επαγγελματικά είναι μέλος Ε.Ε.Π του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκει το μάθημα της Πετοσφαίρισης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα. Είναι κάτοχος πτυχίου Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακού (Mag. Phil) και διδακτορικού (Dr. Phil) του Πανεπιστημίου Alma Matter Rudolphina Uni Wien στην αθλητική ψυχολογία. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά στον τομέα της Πετοσφαίρισης και Αθλητικής Ψυχολογίας (>60) και έχει κάνει σχετικές παρουσιάσεις σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Επίσης έχει γράψει ή/και επιμεληθεί επτά (7) βιβλία για τα ομαδικά αθλήματα και έχει γράψει δυο (2) κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία με θέμα την αθλητική ψυχολογία. Ενδιαφέρεται πολύ για τη διάδοση του αθλητισμού στην Ελλάδα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ), ενώ  από το 2012 μέχρι σήμερα είναι supervisor αγώνων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας  Πετοσφαίρισης (CEV) και από το 2014- μέχρι σήμερα supervisor αγώνων της Βαλκανικής Ένωσης Πετοσφαίρισης (BVΑ). Επίσης συμμετέχει ενεργά στο Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης όπου πρόσφατα (2018) εκλέχθηκε και Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Π.ΠΕ.

 

50. Παυλίδης Κωστής

 

 

51. Πετκανά Ανδρομάχη

 

 

52. Πετράκης Μανώλης

Ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Πετράκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8-1-1975. Από το 1993 ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι Πληροφορικός, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και μέλος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ). Επίσης, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του εξ αποστάσεως προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ΙΔΟΧ (σε έργο INTERREGMED) στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα (σε εταιρείες εμπορίας ειδών & εφαρμογών πληροφορικής, διαχείρισης ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, κ.λπ.) και στον δημόσιο τομέα, ως τεχνικός σύμβουλος για θέματα διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων-προγραμμάτων και χρήσης-εφαρμογών των νέων τεχνολογιών στη λιμενική βιομηχανία & την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006, Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., κ.λπ.) Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Προέδρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Λ.Η. Α.Ε. (2010-2013). Από τον Δεκέμβριο του 2015 μετέχει στις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία. Σήμερα, είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας των ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και των τοπικών οργάνων Ηρακλείου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της ΠΑΣΠ και υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος του (1997-99). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου, της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως εκπρόσωπος των φοιτητών. Ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος της 5μελούς προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ραδιοφωνικού Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (2000) και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού (UoC Radio-96,7FM) και του Ραδιοφωνικού Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (2000-2001). Έχει υπάρξει ενεργό μέλος  της Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχοντας διατελέσει υπεύθυνος τύπου & ενημέρωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου (2002-2004), μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της (1998-2000) και της Πολιτικής Γραμματείας του Εθνικού της Συμβουλίου (2004-5). Από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν συντονιστής της ομάδας εθελοντών διαδικτύου του Νομού Ηρακλείου. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (2005-2008). Το 2012 εξελέγη στη Νομ. Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την οποία παραιτήθηκε το 2015. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης («Βιάννος Ανανέωση-Προοπτική») και τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηρακλείου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Από το 2016 μετέχει στα μεταβατικά όργανα της ΔΗ.ΣΥΜ. στην Κρήτη και το Ν. Ηρακλείου.

 

 

53. Πετρέλλη Μαρίνα

Petrelli

Η Μαρίνα Πετρέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως Υπεύθυνη Διαχείρισης (Programme Administrator) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» (ΕΚΠΑ). Έχει συμμετάσχει σε σειρά ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», ιδρυτικό μέλος του Greek Politics Specialist Group, μέλος του Ομίλου «Νέοι για την Ευρώπη». Διετέλεσε από το 2008 μέχρι το 2015 μέλος ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου “Jeanne d’ Arc”. Μιλά γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.  Μερικά από τα άρθρα της είναι: «Ανθρώπινα δικαιώματα και προστασία των προσφύγων στα σύνορα της ΕΕ: η κρίση στη Μεσόγειο» στο Αντ. Κόντης και S. Verney (επιμ.), Αθήνα: Παπαζήσης, 2016 (αναμένεται), «Κρατικές επιχειρήσεις: Ο διοικητικός «Κύκλωπας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Αντ. Μακρυδημήτρης, Μ. Σαματάς, Ε. Πρεβεδούρου και Μ.-Ηλ. Πραβίτα (επιμ.), Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση: Δυνατότητες, Προοπτικές, Αδυναμίες – 4ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων, Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Σάκκουλας, 2014, σσ. 121 – 130 (με Γ. Ασπρίδης), “How dirty can the PIGS get? : Formatting a contemporary social welfare state under economic crisis” in Bitzenis A and V.A. Vlachos (eds), ICIB Proceedings 2012, Komotini: Paratiritis/Epikoinonia, 2013, pp. 3 – 20 (with G.M. Aspridis and D. Kyriakou), “When EU met Western Balkans: Ready for the wedding?”, Journal for Labour and Social Affairs in Eastern Europe (SEER), Is. 1, 2012, pp. 5 – 26 (with G. Aspridis), “The voting right of the immigrants in Greece. – The case of the municipality of Korydallos”, Mediterranean Journal of Social Sciences, Vol. 2, No. 2, May 2011, pp. 15 – 28 (with G. Aspridis), “2006: Une année cruciale pour les forces armées grecques ?”, Défense et Sécurité Internationale (DSI), αρ. 12, Παρίσι (Γαλλία), Φεβρουάριος 2006, σσ. 42-4.

 

54. Πετσαλούδας Δημήτρης

Ο Δημήτριος Πετσαλούδας γεννήθηκε το 1972 στο Αίγιο και μεγάλωσε στην Άμφισσα και τη Λαμία.
Εργάζεται και κατοικεί στη Χαλκίδα.
Είναι απόφοιτος : α) του Τμήματος Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανολόγων, της Ανωτέρας Σχολής
Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) του ιδρύματος Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών
Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε) νυν Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) (1995) β) του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική
και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε (2008). γ) του Μηχανολογικού Τομέα, ειδικότητας
Τεχνικός Εργαλειομηχανών Αριθμητικού Ελέγχου Ν.C. και C.N.C., του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω
(1995)και δ) του Μηχανολογικού Τομέα, ειδικότητας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων και Βιομηχανικής
Παραγωγής, του 1ου Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) Λαμίας (1990)
Εργάσθηκε ως Μηχανολόγος Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης
Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε) (1998 – 2000) και εργάζεται από το 1997 ως εκπαιδευτικός Μηχανολόγος
(από το 2000 έως και σήμερα ως μόνιμος) στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ έχει εργαστεί
και ως εκπαιδευτής ενηλίκων στους τομείς της Μηχανολογίας και της Πληροφορικής.
Έχει θητεύσει ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας σε σχετικές
δομές της Δημόσιας Γενικής και Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Μιλάει Αγγλικά και έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων γύρο από
τα γνωστικά ενδιαφέροντά του.
Έχει οργανώσει και υλοποιήσει, σεμινάρια και ημερίδες γύρο από θέματα της ειδικότητας του, της
ειδίκευσής του και όχι μόνο.
Είναι μέλος επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών ενώσεων, φορέων και σωματείων.
Έχει αναπτύξει εθελοντική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
Ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδας, διαβάζει, ακούει μουσική, παρακολουθεί θέατρο και
κινηματογράφο ενώ ασχολείται με τον χορό και τη φωτογραφία.
Είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των «Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία»
(από το 2018 έως και σήμερα).

 

55. Ρίσβας Γρηγόρης

photo risvasΟ Γρηγόρης Ρίσβας γεννήθηκε στις 15-10-1976 στη Νέα Σμύρνη. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαδάκη και έχουν δύο παιδιά, την Σωσάννα και τον Νικόλα. Έχει σπουδάσει Διαιτολογία-Διατροφή και είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία και από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Από το 2000 έως το 2006 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο την Διατροφική Αγωγή και την Προαγωγή της Υγείας, ενώ το 2007 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο ίδιο αντικείμενο. Από το 2007 έως το 2015 εργάστηκε ως ερευνητής σε επιδημιολογικές και παρεμβατικές μελέτες και διδάσκων στο προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Αύγουστο του 2006 είναι Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ευεξίας και Διατροφής nutrimed, ενώ από τον Οκτώβριο του 2012 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης από το 2016 και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος  του MSc in Advanced Dietetic Practiceαπό το 2017. Από τον Ιανουάριο του 2018 είναι Ακαδημαϊκός Συντονιστής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Metropolitan, που ανήκει στην ΑΚΜΗ Εκπαίδευση-Κατάρτιση Α.Ε. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια, ενώ το συγγραφικό του έργο αφορά στη συγγραφή κεφαλαίων σε 4 ακαδημαϊκά βιβλία, έναν Οδηγό Διατροφικής Αγωγής-Προαγωγής Υγείας για το Μαθητή του Δημοτικού Σχολείου και 13 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έως σήμερα. Έχει διατελέσει μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής των τελευταίων Πανελληνίων και Ευρωπαϊκών Συνεδρίων Διατροφής – Διαιτολογίας και της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής. Ήταν συντονιστής της Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD) και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. με θητεία ως το 2020. Είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία από το 2016, του Περιφερειακού Συντονιστικού Κεντρικής και Νότιας Αθήνας και του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από το 2017.

 

 

56. Σιντόρης Γιώργος
Γεννήθηκα στο Καρβουνάρι της πρώην επαρχίας Σουλίου Θεσπρωτίας την 5-1-1959. Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο  Παραμυθιάς το 1975 και σπούδασα στην Νομική Θεσσαλονίκης, από που αποφοίτησα το 1981. Το 1983 διορίστηκα δικηγόρος στην Θεσπρωτία, όπου είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου, ήδη προαχθείς σε δικηγόρο Παρ΄Αρείω Πάγω.  Επίσης από το 1983 διετέλεσα  Νομικός Σύμβουλος, αμειβόμενος με πάγια αντιμισθία,  στην Αγροτική Τράπεζα, μέχρι τον  Ιούλιο του 2012, οπότε ανακλήθηκε η άδειά της. Ακολούθως για 2 χρόνια διετέλεσα  με το ίδιο καθεστώς Νομικός Σύμβουλος της Πειραιώς, οπότε και αποχώρησα με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφήρμοσε η Τράπεζα τον μήνα Νοέμβριο 2014.  Στην αυτοδιοίκηση ασχολήθηκα από το 1986 ως κοινοτικός Σύμβουλος Καρβουναρίου. Μετέπειτα από το 1999 εκλέχθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας  το 1999-2000 ήμουν αντιδήμαρχος και το 2000-2002 Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου. Εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος ως  αυτόνομος υποψήφιος  το 2002-2006 επικεφαλής συνδυασμού και έκτοτε δεν συμμετείχα στις εκλογές. Το 1993 και το 1996 ήμουν υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Θεσπρωτίας. Το 1984 ιδρύθηκε η ΕΠΣ Θεσπρωτίας και στο πρώτο της ΔΣ εκλέχθηκα Γεν. Γραμματέας, Μετά από λίγο διάστημα μέσα στο 1984 εκλέχθηκα Πρόεδρος (αφού παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Σπύρος Μπαλάσκας), Από τότε εκλεγόμουν  συνέχεια στο ΔΣ της Ένωσης και ήμουν  Πρόεδρος της μέχρι  το 2004 οπότε παραιτήθηκα λόγω της συμμετοχής μου στο ΔΣ της ΕΠΟ, από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2000,  για δύο θητείες , διετέλεσα για μία τετραετία Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, μέλος της Επιτροπής  Διεθνών σχέσεων,  Υπεύθυνος του Γραφείου Αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ και παρατηρητής ΟΥΕΦΑ για μία διετία. Διατηρώ δικηγορικό Γραφείο στην Ηγουμενίτσα, στην οδό Γρηγ. Λαμπράκη 29, συνεργαζόμενος με άλλους τρεις δικηγόρους και ένα δικαστικό επιμελητή. Μεταξύ των συναδέλφων υπάρχει συνεργάτης με διαπίστευση  διαμεσολαβητή,  επίσης μπορούμε να εξυπηρετήσουμε εντολείς ομιλούντες Αγγλική ή Ιταλική γλώσσα. Το γραφείο μας είναι πλήρως μηχανογραφημένο και υποστηρίζεται από τα πιο σύγχρονα μηχανολογικά και μηχανογραφικά μέσα.

 

 

57. Στασινόπουλος Νίκος

 

 

58. Σφυρόερας Βλάσσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού αφού προηγουμένως είχε αριστεύσει στις σπουδές του (με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.) στα ΚΑΤΕΕ Αθηνών με την ειδικότητα του Τεχνολόγου Δομοστατικού. Εργάστηκε ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως Διευθυντής έργων και Υπεύθυνος Εργοταξίου σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες όπως Κ.Ι. Σαραντόπουλος, J & P και ΑΚΤΩΡ. Διατέλεσε Διευθυντής για 6 χρόνια στη ΔΕΠΑ / PLE για την κατασκευή των έργων του φυσικού αερίου και στη συνέχεια, ως Διευθυντής Τομέα για την παρακολούθηση των Ολυμπιακών Έργων στην Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004». Συνεργάστηκε με τον όμιλο του Μ. Ποτηριάδη ως Τεχνικός Διευθυντής και Σύμβουλος αδειοδότησης σε έργα όπως το “The Mall Athens” κλπ. Διατέλεσε Τεχνικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην ARISTO Development (Dolphin Capital) σχετικά με επενδύσεις για την ανάπτυξη έργων του τουριστικού τομέα, όπως Amanzoe, Nikki Beach, Κοιλάδα Hills, Lavender Hills, Σκορπονέρι κ.λπ.. Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Οκτώβριο 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με σημαντικά έργα για την Ελλάδα, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το Εθνικό Μητρώο Συντάξεων, το Εργατικό εισιτήριο, το Εργόσημο, τα Πληροφοριακά Συστήματα των Νοσοκομείων κ.λπ. Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής Έργων σε μεγάλο διεθνή όμιλο με αντικείμενο τη διαχείριση μεγάλων έργων. Από μαθητής ασχολήθηκε με τα κοινά ως Υπεύθυνος Διαφώτισης στο Κ.Γ. της ΠΑΜΚ και στο Κ.Γ. Μαθητικού του ΠΑΣΟΚ. Ως φοιτητής εκλεγόταν κάθε χρόνο στο προεδρείο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με την ΠΑΣΠ. Στη συνέχεια διατέλεσε Υπεύθυνος Νεολαίας και Γραμματέας στη 2η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι. Από το 1987 έως το 1990 διατέλεσε εκπρόσωπος των εκτάκτων υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

59. Τζούτης Σπυρίδων
Ο Σπυρίδων Τζούτης γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής και κατάγεται από τα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από α) το τμήμα  «Στατιστικής με ειδίκευση στις Επιστήμες Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς και β)  από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Απέκτησε α) μεταπτυχιακό δίπλωμα με ειδίκευση «Σπουδές στην Εκπαίδευση»  και β) ετήσιες μεταπτυχιακές επιμορφώσεις στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» καθώς  και «στην εξέλιξη του παιδιού στο κοινωνικό περιβάλλον». Υπηρέτησε α) τα έτη 1984-1992 στο Υπουργείο Γεωργίας σε Ευρωπαϊκά θέματα, διοικητικού και οικονομικού γνωστικού αντικειμένου. Από το έτος 1992 έως  και σήμερα υπηρετεί στο Υπουργείο Παιδείας, ως Οικονομολόγος εκπαιδευτικός. Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής πορείας του επιλέγηκε Διευθυντής σχολικής μονάδας  τα έτη 2002- 2015 και από το έτος 2017 και έκτοτε. Τιμήθηκε το 2010 από τον Δήμαρχο Καματερού για την  άοκνη προσφορά του στο χώρο της Παιδείας και την πολύτιμη προσφορά του στην ίδρυση και λειτουργία του ΕΠΑΛ Καματερού. Διετέλεσε α) τα έτη 1996 -2002 ως μέλος του Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής της ΕΟΕΔΕ, β) τα έτη 2002-2005 ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του  Περιφερειακού Τμήματος της ΕΟΕΔΕ, γ) τα έτη 2005-2013 ως Πρόεδρος του Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος της ΕΟΕΔΕ, δ) τα έτη  2013 -2016  ως μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΟΕΔΕ (Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Τέλος, διετέλεσε α) ως μέλος του Δ.Σ του Παιδικού Σταθμού Περιστερίου, ως εκπρόσωπος των Γονέων, β) ως Γραμματέας του Δ.Σ της ΠΑΣΕΝ (ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ), γ) ως μέλος του ΠΑΣΟΚ . Σήμερα, είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής «των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

 

 

60. Τούντας Γιάννης

 Tountas

Ο Γιάννης Τούντας, γεννήθηκε το 1952 στη Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία, Δημόσια Υγεία και Ιατρική στα Πανεπιστήμιο Αθηνών και Χάρβαρντ. Είναι Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ ΠΕΣΥΠ Αττικής και του ΕΟΦ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

 

 

 

 

61. Τσακαλία Δήμητρα (Λία)

 Tsakalia

Μοριακή Βιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Αθηνών. Σήμερα ασχολείται με την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων στον εργαστηριακό τομέα (HIV, Ηπατίτιδες κλπ.). Έχει εργασθεί στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Γεννηματάς. Διετέλεσε μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΝ μέχρι το 2000, όπου δραστηριοποιήθηκε σε θέματα Οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Έκτοτε συμμετέχει σε δράσεις σχετικές με τη σύγκλιση της κεντροαριστεράς. Είναι μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

 

 

62. Τσέκος Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Ν. Τσέκος είναι Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 με καταγωγή από την Καλαμάτα και την Άνδρο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοικητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Amiens στην Γαλλία.  Έλαβε το διδακτορικό του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε πολιτικά και συνδικαλιστικά στην Νεολαία του ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ. και στον Δημοκρατικό Αγώνα. Έχει χρηματίσει Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ), Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στην Θεσσαλονίκη (United Nations Thessaloniki Centre for Public Service Professionalism), Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Επικεφαλής της Μονάδας Τεκμηρίωσης και Καινοτομίας του ΕΚΚΔΑ. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Local Public Sector Reforms (LocRef), μέλος  του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Καινοτομία στην Δημόσια Διοίκηση (Innovative Public Services Group- IPSG) και μέλος της επιτροπής συνεργασίας του ΥΔΜΗΔ με την Task Force για την διοικητική μεταρρύθμιση. Έχει διδάξει θέματα δημόσιας διοίκησης και δημόσιας πολιτικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και άλλους φορείς από το 1994. Έχει εργαστεί ως ερευνητής, σύμβουλος και εκπαιδευτής σε προγράμματα για τον διοικητικό εκσυγχρονισμό στην Ελλάδα και σε πολλές Βαλκανικές και Μεσογειακές χώρες. Τέλος, έχει δημοσιεύσει εκτενώς για αντίστοιχα ζητήματα στην ελληνική, την αγγλική και την γαλλική γλώσσα.

 

 

63. Χάλαρης Μιχάλης

Chalaris

Ο Μιχάλης Χάλαρης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 1993), Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ (PhD, 1999). Πτυχιούχος Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2nd BSc, 1996) και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις. Για τρία έτη (2009-2012) υπήρξε Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκε μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από όπου ανέδειξε τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και αγωνίστηκε για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) (2004 -2005) και από το 1994 έως και σήμερα είναι ενεργό μέλος της συμμετέχοντας σε όλα τα όργανά της, εκλεγμένος από συναδέλφους του. Έντονη διδακτική, ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών. Συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος. Μέλος σε διεθνείς οργανισμούς ως επιστήμονας και εμπειρογνώμονας. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.)(2010-2011) και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)(2000-2002). Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. και  μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού δικτύου Πράσινης Χημείας. Έχει διατελέσει μέλος της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς», της επιτροπής Οργανωτικού Συντονισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης(ΔΗΣΥ), της Γραμματείας ΚΟΕΣ του 1ου Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ και της Γραμματείας της ΟΕΣ του Ιδρυτικού Συνέδριου του Κινήματος Αλλαγής. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Νέων Μεταρρυθμιστών» & των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», συμμετέχει στο Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ και στη γραμματεία του Τομέα  Οργανωτικού και Δικτύων του Κινήματος Αλλαγής. Από τον Μάιο του 18 έχει επιλεγεί ομόφωνα από το σώμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στη θέση Γραμματέα και του βασικού εκπρόσωπου των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

 

64. Χαμπίδης Κωνσταντίνος
chambidisΟ Κωνσταντίνος Χαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και σπούδασε Ναυπηγός Μηχανόλογος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος στο χώρο της Ναυτιλίας τα τελευταία 13 χρόνια. Παράλληλα τον τελευταίο χρόνο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρείας ΔΑΕΜ του Δήμου Αθηναίων και εντεταλμένος σύμβουλος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα καθώς και με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία Digital Greece 2020. Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 ήταν συνιδρυτής και συντονιστής του Δικτύου Υποστήριξης Γ. Καμίνη, συμμετέχοντας ενεργά στην κινητοποίηση πολιτών για την επανεκλογή του Δημάρχου Αθηναίων. Στον ελεύθερο χρόνο του διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον του για τα θέματα βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη και την διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας.

 

 

65. Χατζηβασιλείου Παναγιώτης

 

 

 

 

 

 

 


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Ζερβοπούλου Ελένη

zervopoulou

Οργανωτική Υποστήριξη Κινήσεων


ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δήλωσε συμμετοχή στις δραστηριότητές μας

-.-