Συντονιστική Γραμματεία

1. Αλατάς Λεωνίδας

 ΑΛΑΤΑΣ

Ο Λεωνίδας Αλατάς γεννήθηκε το 1960 στο Σουφλί  Έβρου. Με καταγωγή από την Ξάνθη. Από το 1987 εγκαταστάθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας.Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δ.Π.Θ. και εργάστηκε ως Μελετητής και Εργολήπτης Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων. Σήμερα εργάζεται ως Μελετητής στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Πολιτικά εντάχθηκε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

2. Αναστόπουλος Τάκης

anastopoulosΟ Τάκης Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1948 και σπούδασε στην Αθήνα και το Στρασβούργο Πολιτικές Επιστήμες και ειδικεύτηκε στα ευρωπαϊκά θέματα. Ήταν μέλος της ομάδας διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΟΚ στο Υπουργείο Συντονισμού (1977-1981). Από το 1981 και για πάνω από τριάντα χρόνια εργάστηκε στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ως ειδικός σε θέματα θεσμικών σχέσεων. Σήμερα είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.  Αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης “Πολιτεία 2012” Μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

3. Διακουλάκης Νίκος

DiakoulakisNikos1Ο Νίκος Διακουλάκης Διπλ. Χημ. Μηχανικός ΕΜΠ, ΜΒΑ, γεννήθηκε στα Χανιά το 1951. Μελετητής-Σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης, τεχνολογίας, καινοτομίας και προστασίας του περιβάλλοντος στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πολιτικών. Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με πολιτική διαδρομή από το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στην ανανεωτική αριστερά και στην κεντροαριστερά. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας».

 

 

4. Διαμαντής Κώστας

 

5.  Εδιάρογλου Χριστόφορος

%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85Ο Χριστόφορος Εδιάρογλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας και ασχολείται με τη διαφήμιση από το 1989. Σπουδές marketing/management εξ αποστάσεως (elearning) διετείς ΕΚΠΑ.
Συμμετέχει οργανωμένα στην Αριστερά από το 1975.  Γραμματέας του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης την περίοδο 1995-2000 αποχώρησε με τα στελέχη που συγκρότησαν την ΑΕΚΑ.  Συμμετέχει στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την Κεντροαριστερά και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».  Μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.  Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.  Μέλος ΔΣ Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορ. Ελλάδος

 

6.  Ιωακειμίδης Παναγιώτης

ioakimidisΟ Π.Κ. Ιωακειμίδης είναι ομότιμος καθηγητής ευρωπαϊκής ενοποίησης και πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.Υπήρξε σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θέματα του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004). Ως πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών (1978-2004) έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στη ΕΕ, των Διακυβερνητικών Διασκέψεων για την επεξεργασία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης, της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης του Amsterdam καθώς και των διαπραγματεύσεων για την διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και των διαδοχικών διαπραγματεύσεων για τη διαρθρωτική πολιτική, δημοσιονομικές προοπτικές και προϋπολογισμό της ΕΕ .  Υπήρξε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση ( Διακυβερνητική Διάσκεψη) για τη σύνταξη της Συνθήκης της Νίκαιας και αναπλ. μέλος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης (Convention) για την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της Συνθήκης της Λισσαβώνας .
Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΛΙΑΜΕΠ, του ΟΠΕΚ. Έχει επίσης χρηματίσει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), μέλος της Independent Commission for the Comprehensive Review of the Institutions and Procedures of the Union και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και ΗΠΑ.Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑΝΕΑ

7. Καρούνος Θόδωρος

tgkarounosO Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε το 1953, στον Μπαρσινίκο. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 και από το πρόγραμμα Λυκείου του πανεπιστήμιου της πολιτείας της Νέας Υόρκης το 1975. Σπούδασε κοινωνιολογία και στην συνέχεια επιστήμη υπολογιστών στην Νέα Υόρκη όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1983, και στην συνεχεία εργάστηκε στην ΙΒΜ, έως το 1987.  Από το 1987 εργάστηκε στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Προεδρίας και ως σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής και εκλογών του Υπουργού Εσωτερικών. Από το 1990 είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων του ΕΜΠ. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση συστημάτων και πολιτικών σε θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, το 2004-2009 ήταν συντονιστής του Τμήματος Πληροφορικής και συντονιστής δράσεων των Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ, από το 2009-2012 σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  Στα φοιτητικά του χρόνια, ήταν μέλος αντιδικτατορικών επιτροπών, της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και έως το 1987 του ΚΚΕ Εσωτερικού. Έως το 1996 συμμετείχε στον Συνασπισμό. Το 2000 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ,  συμμετείχε στην πρωτοβουλία των “58” και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

8. Κατσέλος Σωτήρης

katselos-elia-570Γεννήθηκε 01/11/77 στην Αθήνα. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας . Έχει πτυχίο Business Management με εξειδίκευση στο marketing από το Manchester Metropolitan University. Μεταπτυχιακό τίτλο MLITT από το St Andrews. Στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πολιτική από ομάδες ενεργών πολιτών. Υπήρξε μέλος αρχικά της επιτροπής πρωτοβουλίας και στην συνέχεια της γραμματείας της «Δυναμικής Ελλάδας», με ενεργή συμμετοχή σε πολλές από τις λειτουργίες της κίνησης. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ελιά» το 2014 και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015 με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Άρθρα του για επιχειρηματικά και πολιτικά θέματα, έχουν φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και διαλέξεων σε θέματα, επικοινωνίας, πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

9. Μπούρας Χρήστος

bourasΟ Χρήστος Ι. Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στη Καλαμάτα και είναι Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων και Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Επίσης από το 1999 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 6 στο ΙΤΥ-Ε (Διόφαντος). Είναι μέλος σε εκδοτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και επιτροπών οργάνωσης και προγράμματος και κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας 9 βιβλίων στα ελληνικά και εκδότης σε 1 στα αγγλικά. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε Σχεδιασμό και Ανάλυση Δικτύων και Τηλεματικών Υπηρεσιών, Πρωτοκόλλων Δικτύων, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων και Εκπαίδευσης από Απόσταση. Από το 1996 έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση συστημάτων και πολιτικών σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το 2009 ήταν Συντονιστής της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στη συνέχεια μέλος της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στα φοιτητικά του χρόνια, ήταν μέλος της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμμετείχε δραστήρια στην πρωτοβουλία των 58 και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

10. Πετράκης Μανώλης

Ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Πετράκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8-1-1975. Από το 1993 ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας-Πληροφορικός, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και μέλος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ). Επίσης, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του εξ αποστάσεως προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα (σε εταιρείες εμπορίας ειδών & εφαρμογών πληροφορικής, διαχείρισης ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων) και στον δημόσιο τομέα, ως τεχνικός σύμβουλος για θέματα διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων-προγραμμάτων και χρήσης-εφαρμογών των νέων τεχνολογιών στη λιμενική βιομηχανία & την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας (τεχνικός σύμβουλος στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006, με αντικείμενο τα έργα ΚτΠ και στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.) Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Προέδρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Λ.Η. Α.Ε. (2010-2013). Κατά την διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της ΠΑΣΠ (γραμματέας γραφείου πόλης Ηρακλείου, κ.λπ.) Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, διατελώντας Πρόεδρος του (1997-99). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου, της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως εκπρόσωπος των φοιτητών. Ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος της 5μελούς προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ραδιοφωνικού Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (2000) και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού (UoC Radio-96,7FM) και του Ραδιοφωνικού Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (2000-2001). Έχει υπάρξει ενεργό μέλος  της Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχοντας διατελέσει υπεύθυνος τύπου & ενημέρωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου (2002-2004), μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της (1998-2000) και της Πολιτικής Γραμματείας του Εθνικού της Συμβουλίου (2004-5). Από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν συντονιστής της ομάδας εθελοντών διαδικτύου του Νομού Ηρακλείου. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (2005-2008). Το 2012 εξελέγη στη Νομ. Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την οποία παραιτήθηκε το 2015. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης («Βιάννος Ανανέωση-Προοπτική») και τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηρακλείου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Από τον Δεκέμβριο του 2015 μετέχει στις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία. Σήμερα, είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των “Κινήσεων” και μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

11. Γρηγόρης Ρίσβας

photo risvasΟ Γρηγόρης Ρίσβας γεννήθηκε στις 15-10-1976 στη Νέα Σμύρνη. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαδάκη και έχουν δύο παιδιά, την Σωσάννα και τον Νικόλα. Έχει σπουδάσει Διαιτολογία-Διατροφή και είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία και από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Από το 2000 έως το 2006 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο την Διατροφική Αγωγή και την Προαγωγή της Υγείας, ενώ το 2007 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο ίδιο αντικείμενο. Από το 2007 έως το 2015 εργάστηκε ως ερευνητής σε επιδημιολογικές και παρεμβατικές μελέτες και διδάσκων στο προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Αύγουστο του 2006 είναι Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ευεξίας και Διατροφής nutrimed ΕΠΕ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2012 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια, ενώ έχει κληθεί ως ομιλητής σε ποικίλες εκδηλώσεις, που απευθύνονται είτε στο κοινό είτε σε επιστήμονες υγείας. Επιπλέον, έχει αναπτύξει παρεμβάσεις Αγωγής Υγείας σε σχολεία και εργασιακούς χώρους. Το συγγραφικό του έργο αφορά στη συγγραφή κεφαλαίων σε 4 ακαδημαϊκά βιβλία, καθώς και το βιβλίο «Ισορροπημένη Διατροφή: Οδηγός Προαγωγής Υγείας για το Μαθητή του Δημοτικού Σχολείου», Γρ. Ρίσβας, Ν. Ευσταθίου, Ν. Ορφανοπούλου, Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ 2006. Επίσης, έως σήμερα, 13 άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής των τελευταίων Πανελληνίων και Ευρωπαϊκών Συνεδρίων Διατροφής – Διαιτολογίας και της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής, υπό το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Παράλληλα, είναι Συντονιστής της Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD). Στα νιάτα του ήταν μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ στην συνέχεια αναζήτησε πολλές φορές ένα σχήμα που να τον εκφράζει στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς, με τελευταία προσπάθεια την Πρωτοβουλία των «58». Σήμερα είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, για έκτο, και τελευταίο, χρόνο, και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

12. Σφυρόερας Βλάσσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού αφού προηγουμένως είχε αριστεύσει στις σπουδές του (με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.) στα ΚΑΤΕΕ Αθηνών με την ειδικότητα του Τεχνολόγου Δομοστατικού. Εργάστηκε ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως Διευθυντής έργων και Υπεύθυνος Εργοταξίου σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες όπως Κ.Ι. Σαραντόπουλος, J & P και ΑΚΤΩΡ. Διατέλεσε Διευθυντής για 6 χρόνια στη ΔΕΠΑ / PLE για την κατασκευή των έργων του φυσικού αερίου και στη συνέχεια, ως Διευθυντής Τομέα για την παρακολούθηση των Ολυμπιακών Έργων στην Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004». Συνεργάστηκε με τον όμιλο του Μ. Ποτηριάδη ως Τεχνικός Διευθυντής και Σύμβουλος αδειοδότησης σε έργα όπως το “The Mall Athens” κλπ. Διατέλεσε Τεχνικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην ARISTO Development (Dolphin Capital) σχετικά με επενδύσεις για την ανάπτυξη έργων του τουριστικού τομέα, όπως Amanzoe, Nikki Beach, Κοιλάδα Hills, Lavender Hills, Σκορπονέρι κ.λπ.. Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Οκτώβριο 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με σημαντικά έργα για την Ελλάδα, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το Εθνικό Μητρώο Συντάξεων, το Εργατικό εισιτήριο, το Εργόσημο, τα Πληροφοριακά Συστήματα των Νοσοκομείων κ.λπ. Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής Έργων σε μεγάλο διεθνή όμιλο με αντικείμενο τη διαχείριση μεγάλων έργων. Από μαθητής ασχολήθηκε με τα κοινά ως Υπεύθυνος Διαφώτισης στο Κ.Γ. της ΠΑΜΚ και στο Κ.Γ. Μαθητικού του ΠΑΣΟΚ. Ως φοιτητής εκλεγόταν κάθε χρόνο στο προεδρείο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με την ΠΑΣΠ. Στη συνέχεια διατέλεσε Υπεύθυνος Νεολαίας και Γραμματέας στη 2η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι. Από το 1987 έως το 1990 διατέλεσε εκπρόσωπος των εκτάκτων υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

13. Τούντας Γιάννης

 Tountas

Ο Γιάννης Τούντας, γεννήθηκε το 1952 στη Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία (Bachelor) και Δημόσια Υγεία (Master) στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.   Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

14. Τσακαλία Λία

 Tsakalia

15. Τσέκος Θεόδωρος

ΤσέκοςΟ Θεόδωρος Ν. Τσέκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 με καταγωγή από την Καλαμάτα και την Άνδρο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοικητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Amiens στην Γαλλία.  Έλαβε το διδακτορικό του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.Στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε πολιτικά και συνδικαλιστικά στην Νεολαία του ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ. και στον Δημοκρατικό Αγώνα.Έχει χρηματίσει Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ), Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στην Θεσσαλονίκη (United Nations Thessaloniki Centre for Public Service Professionalism), Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Επικεφαλής της Μονάδας Τεκμηρίωσης και Καινοτομίας του ΕΚΚΔΑ. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Local Public Sector Reforms (LocRef).  Υπήρξε, μεταξύ άλλων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Καινοτομία στην Δημόσια Διοίκηση (Innovative Public Services Group- IPSG) και μέλος της επιτροπής συνεργασίας του ΥΔΜΗΔ με την Task Force για την διοικητική μεταρρύθμιση. Έχει διδάξει θέματα δημόσιας διοίκησης και δημόσιας πολιτικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και άλλους φορείς από το 1994. Έχει εργαστεί ως ερευνητής, σύμβουλος και εκπαιδευτής σε προγράμματα για τον διοικητικό εκσυγχρονισμό στην Ελλάδα και σε πολλές Βαλκανικές και Μεσογειακές χώρες. Τέλος, έχει δημοσιεύσει εκτενώς για αντίστοιχα ζητήματα στην ελληνική, την αγγλική και την γαλλική γλώσσα.

16. Χάλαρης Μιχάλης

ChalarisΟ Μιχάλης Χάλαρης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 1993), Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ (PhD, 1999). Πτυχιούχος Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2nd BSc, 1996) και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις. Σήμερα υπηρετεί ως Κοσμήτορας στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Για τρία έτη (2009-2012) υπήρξε Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκε μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από όπου ανέδειξε τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και αγωνίστηκε για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ) (2004 -2005) και από το 1994 έως και σήμερα είμαι ενεργό μέλος της συμμετέχοντας σε όλα τα όργανά της, εκλεγμένος από συναδέλφους του. Έντονη διδακτική, ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών. Συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος. Μέλος σε διεθνείς οργανισμούς ως επιστήμονας και εμπειρογνώμονας. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.)(2010-2011) και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων ΠυροσβεστικούΣώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)(2000-2002). Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού δικτύου Πράσινης Χημείας. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Νέων Μεταρρυθμιστών» και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς».