3η Συντονιστική, 2017 – 2018

1. Αγορίτσα Φανή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Τμήμα Φιλολογίας με ειδικότητα στις κλασικές σπουδές. Έγραψε δύο βιβλία, «Το Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής» και «Κριτήρια Αξιολόγησης στην Έκφραση – Έκθεση της Γ’ Λυκείου». Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Λάρισας. Συμμετέχει ενεργά  πολιτικά, στο ΠΑΣΟΚ, στην κίνηση των 58 και στις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Πήρε μέρος στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Λαρισαίων με την παράταξη «Λάρισα, Ανθρώπινη Πόλη».

2. Αδαμίδης Αδάμ

 

3. Αλατάς Λεωνίδας

 ΑΛΑΤΑΣ

Ο Λεωνίδας Αλατάς γεννήθηκε το 1960 στο Σουφλί  Έβρου. Με καταγωγή από την Ξάνθη. Από το 1987 εγκαταστάθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας.Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δ.Π.Θ. και εργάστηκε ως Μελετητής και Εργολήπτης Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων. Σήμερα εργάζεται ως Μελετητής στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Πολιτικά εντάχθηκε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

4. Αλεξανδρής Ευάγγελος

Ευάγγελος ΑλεξανδρήςΓεννήθηκε στον Πειραιά την 21 Ιουνίου 1961 όπου παράλληλα με τη μαθησιακή απασχόληση ανέπτυξε αθλητική, συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα. Από το 1975 στην ΠΑΜΚ και το Μαθητικό ΠΑΣΟΚ, πρωταθλητής Ελλάδος στην πυγμαχία με τον Ολυμπιακό, τέλειωσε τη Σιβιτανίδειο, Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός το 1980 και μετανάστευσε για σπουδές στην Ιταλία. Εργαζόμενος σε σύγχρονο τυπογραφείο παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές του, είναι πτυχιούχος Κοινωνιολόγος με ειδίκευση στη δικτυωμένη επικοινωνία (Κοινωνία της Πληροφορίας) και τέως διδάκτωρ της Ανώτερης Σχολής TELECOM ITALIA, ENFAP κι άλλων σχολών επαγγελματικής επιμόρφωσης.
Ελεύθερος επαγγελματίας με την εταιρεία TECNOGRAFIA από το 1987, εργάστηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας. Από το 1993 διατηρεί εταιρεία συνεδριακών, πολιτιστικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, τη MEDIA INTERNATIONAL.
Ανέπτυξε σταθερή πορεία διπλωματίας πολίτη ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία δημιουργώντας τον Ελληνοϊταλικό Σύνδεσμο το 1984 με πλούσια δραστηριότητα πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών ανταλλαγών, ακόμα και οικονομικού ενδιαφέροντος, αδελφοποιήσεων Δήμων, προώθησε και υλοποίησε διακρατικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανάμεσα σε Νομαρχίες και Περιφέρειες. Το 1987 έλαβε την Ιταλική εθνικότητα με ειδικό διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τιμής ένεκεν για την προσφορά του.
Πρωτεργάτης της Ιταλικής Ελιάς από το 1995, ακολούθησε ενεργά όλες τις φάσεις εξέλιξης τους εγχειρήματος έως το σημερινό Δημοκρατικό Κόμμα (Partito Democratico). Υπήρξε γραμματέας τοπικής, νομαρχιακής, περιφερειακής οργάνωσης της Ελιάς, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, πρόεδρος των Ιταλών στον Κόσμο κομματικής οργάνωσης, εισήγαγε το 1996 για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο την τηλεσυνεδρίαση στις συνεδριακές κομματικές διαδικασίες με καταστατική κάλυψη.
Αρθρογραφεί ως ανταποκριτής Ιταλικών ΜΜΕ στην Ελλάδα. Επικούρειος, λάτρης της φυσικής ζωής, λιτού βίου, φιλοσοφικής αναζήτησης και πρακτικής. Διαμένει με την οικογένειά του στην Ιταλία, με έδρα την ορεινή πόλη L’Aquila και μοιράζεται τον χρόνο του με το παραθαλάσσιο εξοχικό σπίτι στην Αργολίδα.

5. Αναστόπουλος Τάκης

anastopoulosΟ Τάκης Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1948 και σπούδασε στην Αθήνα και το Στρασβούργο Πολιτικές Επιστήμες και ειδικεύτηκε στα ευρωπαϊκά θέματα. Ήταν μέλος της ομάδας διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΟΚ στο Υπουργείο Συντονισμού (1977-1981). Από το 1981 και για πάνω από τριάντα χρόνια εργάστηκε στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ως ειδικός σε θέματα θεσμικών σχέσεων. Σήμερα είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.  Αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης “Πολιτεία 2012” Μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

6. Αντωνάκου Δανάη

antonakouΗ Δανάη Αντωνάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 με καταγωγή από το Γύθειο Λακωνίας. Αρχιτέκτων (Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας) με Master (DESS) στη Χωροταξία και τον Αστικό Σχεδιασμό (Πανεπιστήμιο Rouen). Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας σε μελέτες κτιριακών έργων και ως στέλεχος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων με αντικείμενο μελέτες χώρων, όπως ο ελεύθερος χώρος Πολιτιστικού Κέντρου Γκαζιού και κανονισμών όπως ο Κανονισμός για την Αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.  Το 2002 και το 2006 εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών και έγινα Αντινομάρχης Περιβάλλοντος και Εντεταλμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Προγραμματισμού και Οργάνωσης. Το 2010 έγινε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας όπου θήτευσε ως το 2012 με κύριο αντικείμενο την εκπόνηση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκε. Η πολιτική διαδρομή της χαρακτηρίζεται από κεντροαριστερή στόχευση, περνώντας από την αποχώρησή το 2000 από την Κεντρική Επιτροπή και το κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ως τη σημερινή μου ιδιότητα του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β» και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

7.

8. Βερνίκος Γιώργος

George_Vernicos_photoΓεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Κατάγεται από ναυτιλιακή οικογένεια της Σίφνου. Η μητέρα του, Μαρίνα Κανάκη, έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου.  Είναι Πρόεδρος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΚΕ), Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(ΣΕΤΕ). Μετέχει στη Διοίκηση του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Eπίτιμος Πρόεδρος).  Σε νεαρή ηλικία ανέπτυξε σημαντική δράση για την εδραίωση της δημοκρατίας, συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Για τη δράση του αυτή έχει τιμηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι επίσης μέλος –έχοντας διατελέσει και στη διοίκηση- σειράς Οργανώσεων και Επιμελητηρίων, που έχουν σαν στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Το 1990 ήταν συνιδρυτής του ελληνικού γραφείου της GREENPEACE, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος. Το 2003 εξέδωσε το βιβλίο “Όταν θέλαμε να αλλάξουμε την Ελλάδα”, από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το βιβλίο αναφέρεται στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία της νεολαίας στην περίοδο της δικτατορίας. Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων στην Καθημερινή, το Βήμα, τα Νέα, την Αυγή και την Ελευθεροτυπία.

 

 9. Βερνίκος Κωνσταντίνος

10. Γιακουμής Ιάκωβος

yakoumis (1)Ο Ιάκωβος Γιακουμής γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και κατάγεται από την Νάξο. Αποφοίτησε από την σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1997. Την ίδια χρονιά εργάστηκε στο Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο της πετρελαϊκής Shell στο Amsterdam της Ολλανδία. Το 2012, έγινε δεκτός από την σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως Υποψήφιος Διδάκτορας. Η διδακτορική του διατριβή είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης (1ο εξάμηνο 2016). Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με την αποφοίτησή του από το Ε.Μ.Π.. Είναι ιδρυτής και διευθύνων εταίρος των επιχειρήσεων: IGVP Ερευνητική-Αναπτυξιακή ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 1997), MΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 2000) και Φωτοβολταϊκό Πάρκο Αζαλά Νάξου (έτος ίδρυσης 2007). Έχει δημοσιεύσει 13 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. To citation index των εργασιών αυτών είναι μεγαλύτερο του 1000 (πηγή Google Scholar). Έχει επιλεγεί ως αξιολογητής Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων στα Πλαίσια του Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020) και Επιστημονικών Δημοσιεύσεων από το Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό Oalib Journal. Έχει προσκληθεί να δώσει 4 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια (International Days in Critical Raw Materials, European Material Research Society) και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (University of Padova). To 2000, σε ηλικία 26 ετών, βραβεύτηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ με την «Πανελλήνια Τιμητική Διάκριση Νεανικής Επιχειρηματικότητας», ενώ έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αθήνας-Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων και του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (2014). Είναι παντρεμένος με την Χημικό Μηχανικό Κατερίνα Πολύζου και έχει δύο παιδιά 7 ετών, τον Βασίλη και την Μαρία.

11. Δημάκος Γιώργος

 

12. Διακουλάκης Νίκος

DiakoulakisNikos1Ο Νίκος Διακουλάκης Διπλ. Χημ. Μηχανικός ΕΜΠ, ΜΒΑ, γεννήθηκε στα Χανιά το 1951. Μελετητής-Σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης, τεχνολογίας, καινοτομίας και προστασίας του περιβάλλοντος στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πολιτικών. Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με πολιτική διαδρομή από το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στην ανανεωτική αριστερά και στην κεντροαριστερά. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας».

13. Διαμαντής Κώστας

14. Δουκέλης Γιάννης

doukelis-fotoΓεννήθηκε το 1973 στη Σάμο και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.  Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Ξάνθη όπου και κατοικεί. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης, επιθεωρητής ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, στην ανάπτυξη συστημάτων ποιότητας, τεχνικός ασφαλείας, μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μηχανικός επίβλεψης σε βιομηχανίες.   Δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλισμό από τα φοιτητικά του χρόνια.  Έχει συμμετάσχει στην πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και μέσα από κινήσεις, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, Συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες συγκρότησης μιας ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης.

 15. Εδιάρογλου Νίκος

Ο Χριστόφορος Εδιάρογλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας και ασχολείται με τη διαφήμιση από το 1989. Σπουδές marketing/management εξ αποστάσεως (elearning) διετείς ΕΚΠΑ.
Συμμετέχει οργανωμένα στην Αριστερά από το 1975.  Γραμματέας του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης την περίοδο 1995-2000 αποχώρησε με τα στελέχη που συγκρότησαν την ΑΕΚΑ.  Συμμετέχει στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την Κεντροαριστερά και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».  Μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.  Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.  Μέλος ΔΣ Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορ. Ελλάδος

16. Ευαγγελίδου Μάρω

Ευαγγελίδου φωτόΕίμαι αρχιτέκτων –πολεοδόμος/ χωροτάκτης, με σπουδές σε Ιταλία και Γαλλία. Συνταξιούχος, με προηγούμενη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα ως μελετήτρια και στο Δημόσιο, Υπουργείο Χωροταξίας και Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ). Στο ΥΧΟΠ /ΥΠΕΧΩΔΕ ήμουν στέλεχος του Γραφείου Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης (ΕΠΑ 82-84) με αρμοδιότητα την επεξεργασία κατευθύνσεων σε θέματα θεσμικού πλαισίου, και στον ΟΡΣΑ Προϊσταμένη του τομέα Μητροπολιτικών Παρεμβάσεων, υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα του παράκτιου χώρου, στρατηγικές αναπλάσεις σε περιοχές παραγωγικής αναδιάρθρωσης, Μητροπολιτικά Πάρκα και του τμήματος Ρυθμιστικού Σχεδίου, με συμμετοχή στη συντακτική ομάδα του νέου ΡΣΑ. Πολιτικά είμαι στρατευμένη στην Ανανεωτική Αριστερά από το 1973, και η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε πάντα άξονα την «μαχόμενη πολεοδομία» και την πολιτική οικολογία, μέσα από την θέση μου στο δημόσιο και επιστημονικούς, επαγγελματικούς φορείς όπως τον τομέα Αυτοδιοίκησης του ΤΕΕ (συντονίστρια) και τον Σύλλογο Πολεοδόμων/ Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ, ως Γεν. Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων CEU-ECTP), καθώς και τον τομέα Οικολογίας του Συνασπισμού και της ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα διδάσκω στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΙΝΕΠ) από την δεκαετία του 80 και έχω δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα, και ενημερωτικά -εκλαϊκευτικά κείμενα για θέματα πολεοδομίας – χωροταξίας -περιβάλλοντος σε περιοδικά και εφημερίδες. Σήμερα συμμετέχω στα κοινά ως «ενεργός πολίτης», στηρίζοντας την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» του Δήμου Αθηναίων και είμαι μέλος του «Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου» στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Δικτύου Φορέων για ένα βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο», μέσω των οποίων συμβάλλω στην συλλογική διεπιστημονική δουλειά για διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της διαχείρισης του δημόσιου χώρου.  Η συμμετοχή μου στις «Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία» δηλώνει την πεποίθηση μου ότι για την επεξεργασία μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής πρότασης στην Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πολιτική παράδοση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και η σύγκλισή της με την μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή αριστερά.

  

17.  Ζαφείρης Γιώργος

17. Ζαχμανίδου Ίρις

ΖΑΧΜΑΝΙΔΗ-300x300Η Ίρις Ζαχμανίδου Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα.  Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου, Δημοσιογραφική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Columbia και Πολιτική Επιστήμη στα Πανεπιστήμια Columbia και La Verne. Είναι σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ.  Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Προγράμματος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας (Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού), Σύμβουλος Προγράμματος του Γενικού Διευθυντή ΕΤ1 (ΕΡΤ) Κωνσταντίνου Αλαβάνου, Διευθύντρια Προγράμματος στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΙ, και Υπεύθυνη Τύπου στο Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.  Αρθρoγραφεί από τη στήλη ΓΝΩΜΕΣ του news247.gr.  Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

19. Ζάχος Γιώργος

Γ ΖΑΧΟΣ ΦΩΤΟ

Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Μάστερ (M.Sc.) του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Loughborough University of Technology της Μεγάλης Βρετανίας – με υποτροφία από το Βρετανικό Συμβούλιο (1989) – και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) του ίδιου Πανεπιστημίου. (1994). Υπηρέτησα ως Καθηγητής Μαθηματικών στην Μέση Εκπαίδευση,  Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (2002-2005), Υπηρετώ ως Διευθυντής της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2005 – ) Δίδαξα στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Διδάσκων Π.Δ 407,  Βαθμίδα Αν. Καθηγητή) καθώς και σε σεμινάρια που οργάνωσαν διάφοροι φορείς. Πρωτοστάτησα στην ανάπτυξη των Βιβλιοθηκών τόσο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όσο και άλλων Βιβλιοθηκών της Ηπείρου και της Ελλάδος. Με τις προτάσεις και μελέτες μου χρηματοδοτήθηκε η ανέγερση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Βοήθησα άλλα Ιδρύματα και Δήμους στην οργάνωση των Βιβλιοθηκών τους ( ΤΕΙ Λαμίας, Δήμος Κοζάνης, Δήμος Κεντρικού Ζαγορίου κ.α. ) Υπήρξα υπεύθυνος για την υλοποίηση προγραμμάτων που αποσκοπούσαν στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην υλοποίηση της Οριζόντιας Δράσης των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών κ.α.Βραβεύτηκα με το τρίτο Εθνικό Bραβείο για την πάταξη της Γραφειοκρατίας. Εκπαιδεύτηκα σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Αγγλίας καθώς και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Δημοσίευσα άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά για θέματα Βιβλιοθηκών, Πληροφόρησης, Δημόσιας Διοίκησης  κ.α. και είμαι συγγραφέας δύο βιβλίων. Αρθρογραφώ σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου σε θέματα καθημερινότητας του Πολίτη, Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Πολιτικής.  Μερικά από τα Δημοσιεύματα μου σε τοπικές εφημερίδες των Ιωαννίνων  παρουσιάζονται στην προσωπική μου Ιστοσελίδα www.gzachos.gr. Διετέλεσα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ιωαννίνων (Πλειοψηφών Σύμβουλος), Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Δημοσίων Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους,  Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. διαφόρων Συλλόγων και Φορέων, Εκπρόσωπος του Διοικητικού Προσωπικού στη Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,   κ.α. Με εμφανίσεις μου σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς της Ηπείρου αναδεικνύω προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών και προβάλω μια αντίληψη πολιτικής που σέβεται τον πολίτη και το περιβάλλον και λειτουργεί με αρχές αξιοκρατίας και  διαφάνειας. Έχω ενεργό συμμετοχή σε κινήσεις πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία του καταναλωτή κ.α. Υπήρξα εθελοντής στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.  Για τις Δραστηριότητες μου έχουν γράψει κατά καιρούς τόσο Εφημερίδες Εθνικής εμβέλειας (BHMA, Ελευθεροτυπία, Ριζοσπάστης, Ελεύθερος Τύπος, Το Ποντίκι  κ.α. )  όσο και Τοπικές Εφημερίδες της Ηπείρου. (Στην προσωπική μου Ιστοσελίδα www.gzachos.gr παρουσιάζονται μερικά από τα Δημοσιεύματα αυτά). Eίμαι παντρεμένος με τη Mαρίνα Bρέλλη του Ιωάννη, το γένος Τσακούμη, Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Tμήμα Iστορίας και Aρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Iωαννίνων και πατέρας μιας θυγατέρας πτυχιούχου του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

20.  Ζουλουφός Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1979 στη Σύρο. Είμαι πτυχιούχος Φυσικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην Παραγωγή και Διαχείριση Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ομιλώ άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.
Δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στους τομείς των συγχρηματοδοτουμένων έργων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Διαχείρισης Αποβλήτων.
Υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από το 2011, ως Δημοτικός Σύμβουλος Συρου-Ερμούπολης.
Έχω θητεύσει για 26 μήνες Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου και σε πλήθος θέσεων ευθύνης σε συλλόγους και φορείς του Νοτίου Αιγαίου.

21. Ιωακειμίδης Παναγιώτης

ioakimidisΟ Π.Κ. Ιωακειμίδης είναι ομότιμος καθηγητής ευρωπαϊκής ενοποίησης και πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.Υπήρξε σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θέματα του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004). Ως πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών (1978-2004) έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στη ΕΕ, των Διακυβερνητικών Διασκέψεων για την επεξεργασία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης, της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης του Amsterdam καθώς και των διαπραγματεύσεων για την διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και των διαδοχικών διαπραγματεύσεων για τη διαρθρωτική πολιτική, δημοσιονομικές προοπτικές και προϋπολογισμό της ΕΕ .  Υπήρξε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση ( Διακυβερνητική Διάσκεψη) για τη σύνταξη της Συνθήκης της Νίκαιας και αναπλ. μέλος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης (Convention) για την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της Συνθήκης της Λισσαβώνας .
Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΛΙΑΜΕΠ, του ΟΠΕΚ. Έχει επίσης χρηματίσει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), μέλος της Independent Commission for the Comprehensive Review of the Institutions and Procedures of the Union και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και ΗΠΑ.Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑΝΕΑ

 

22. Καλογήρου Γιάννης

 caloghirou

23. Καναπίτσας Αθανάσιος

A_KanapitsasΚαθηγητής στοΤμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας  Σπουδές: Πτυχίο Φυσικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Διδακτορικό δίπλωμα Φυσικής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1997).  Μεταδιδακτορική έρευνα στο Potsdam Universitat στο πλαίσιο προγράμματος υποτροφίας Ι.Κ.Υ. (2003). Επαγγελματική εμπειρία: Επιστημονικός Ερευνητής Ε.Μ.Π. (1994-2004), Επιστημονικός Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Λαμίας (1998-2005), Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Λαμίας (2005-2012) Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας (2012-)  Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Διηλεκτρικές-ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές μετρήσεις υλικών, Νέα τεχνολογικά υλικά (υλικά μικροηλεκτρονικής, νανοτεχνολογίας, πολυμερικά, νανοσύνθετα, βιολογικά), χαρακτηρισμός, μελέτη δομής – ιδιοτήτων. Ερευνητική δραστηριότητα: συμμετοχή σε 12 ελληνικά και 6 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Μέλος 5 διεθνών επιστημονικών σωματείων, κριτής επιστημονικών άρθρων προς δημοσίευση σε 8 διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Συγγραφική δραστηριότητα:  47 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (με 600 ετεροαναφορές), 111 παρουσιάσεις σε συνέδρια, 1 βιβλίο, 5 διδακτικές σημειώσεις. Διοικητική – ακαδημαϊκή εμπειρία: Υπεύθυνος Τομέα Υποδομής και Υπολογιστών Τμ. Ηλεκτρονικής. Μέλος Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Προϊστάμενος του ΤΟ.Μ.Τ.Ε. Βιομηχανικών Αυτοματισμών και Ρομποτικής. Κ.Τ.Ε. – Τ.Ε.Ι. Λαμίας (2008-2010): Υπεύθυνος καθηγητής Εργαστηρίου 3 (Φυσικής), Τμ. Ηλεκτρονικής, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Τ.Ε.Ι Λαμίας για το πρόγραμμα ERASMUS, Γενικός Γραμματέας (2008) και Αντιπρόεδρος (2010) του Συλλόγου ΕΠ Τ.Ε.Ι.  Λαμίας, Μέλος σε 2 τριμελείς συμβουλευτικές επιτροπές για την επίβλεψη εκπόνησης διδακτορικών διατριβών (ΕΜΠ, Παν. Πατρών), Αναπληρωτής Προέδρου (Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων) Τ.Ε.Ι. Λαμίας (2013) και  Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας (2013-2015).

24. Καραμανίδης Άρης

karamanidisΟ Άρης Καραμανίδης Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 22–03-1964. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Βασίλαρου, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και έχουν δύο γιους και μια κόρη .  Σπούδασε  στο Τμήμα Χημείας της Φυσικομαθηματικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ( 1987).  Από το 1989 μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως ΔΕΑ εργάστηκε σε φροντιστήρια Μέσης εκπαίδευσης  ως καθηγητής έως το 1996 οπότε και ίδρυσε το Φροντιστήριο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην Αλεξανδρούπολη. Από το 1996 έως και σήμερα ασχολείται με την διεύθυνση του φροντιστηρίου Προοπτική όπου πέραν του ρόλου αυτού εργάζεται και ως καθηγητής του μαθήματος της Χημείας με 25 έτη Διδακτική εμπειρία. Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Φροντιστηρίου έχει συγγράψει διδακτικά βιβλία και σημειώσεις.
Παράλληλα με την εργασιακή του εμπειρία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης στην Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων στην Διοίκηση διαχείριση προσωπικού στο Marketing  και την  Προώθηση-πώληση υπηρεσιών  Τον τελευταίο χρόνο έχει διευρύνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στον χώρο της δια βίου εκπαίδευσης ιδρύοντας το ΚΕΚ ΚΑΡΙΕΡΑ.  Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Από το 2006 μέχρι σήμερα εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ε.Ε.Χ..  Την περίοδο 2000-2006 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης και από το 2007 είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην γενική συνέλευση τη Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος .  Ο Άρης Καραμανιδης έχει να επιδείξει επιπλέον έντονη κοινωνική, πολιτική πολιτιστική παρουσία και δραστηριότητα: Υπήρξε μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ 2003-2006 και μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης από το όποιο πιστοποιήθηκε ως εκπαιδευτής. Συμμετέχει στην θεατρική ομάδα Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και έχει παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Είναι μέλος του εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης στην Αλεξανδρούπολη και έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις του ως  εισηγητής .

25. Καρκανιάς Γιώργος

26. Καρούνος Θόδωρος

tgkarounosO Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε το 1953, στον Μπαρσινίκο. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 και από το πρόγραμμα Λυκείου του πανεπιστήμιου της πολιτείας της Νέας Υόρκης το 1975. Σπούδασε κοινωνιολογία και στην συνέχεια επιστήμη υπολογιστών στην Νέα Υόρκη όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1983, και στην συνεχεία εργάστηκε στην ΙΒΜ, έως το 1987.  Από το 1987 εργάστηκε στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Προεδρίας και ως σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής και εκλογών του Υπουργού Εσωτερικών. Από το 1990 είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων του ΕΜΠ. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση συστημάτων και πολιτικών σε θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, το 2004-2009 ήταν συντονιστής του Τμήματος Πληροφορικής και συντονιστής δράσεων των Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ, από το 2009-2012 σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  Στα φοιτητικά του χρόνια, ήταν μέλος αντιδικτατορικών επιτροπών, της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και έως το 1987 του ΚΚΕ Εσωτερικού. Έως το 1996 συμμετείχε στον Συνασπισμό. Το 2000 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ,  συμμετείχε στην πρωτοβουλία των “58” και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

27. Κατσέλος Σωτήρης

katselos-elia-570Γεννήθηκε 01/11/77 στην Αθήνα. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας . Έχει πτυχίο Business Management με εξειδίκευση στο marketing από το Manchester Metropolitan University. Μεταπτυχιακό τίτλο MLITT από το St Andrews. Στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πολιτική από ομάδες ενεργών πολιτών. Υπήρξε μέλος αρχικά της επιτροπής πρωτοβουλίας και στην συνέχεια της γραμματείας της «Δυναμικής Ελλάδας», με ενεργή συμμετοχή σε πολλές από τις λειτουργίες της κίνησης. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ελιά» το 2014 και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015 με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Άρθρα του για επιχειρηματικά και πολιτικά θέματα, έχουν φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και διαλέξεων σε θέματα, επικοινωνίας, πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.

 

28. Κλεμπετσάνη Ρούλα

29. Κόκκινος Σπύρος

30. Κρανιδιώτης Παναγιώτης

 31. Λουκάτος Αντρέας

loukatosΓεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, κατάγεται από την Κεφαλονιά. Πήγε σχολείο στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στη διαχείριση και προστασία περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 12. Από το 1988 δραστηριοποιείται ως μελετητής και σύμβουλος περιβαλλοντικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον Σεπτέμβριο 2012 είναι σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές Α.Ε. για θέματα λειτουργίας βιομηχανικών περιοχών, εκτέλεσης τεχνικών έργων, προστασίας περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων. Είναι μέλος του Περιβαλλοντικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Συντονισμού της εταιρείας. Από τον Μάρτιο 2013 είναι επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ). Την περίοδο 1997 – 2013 υπήρξε στέλεχος της εταιρείας μελετών ΕΠΕΜ. Η δραστηριότητα του ως συμβούλου – μελετητή κάλυψε τις θεματικές ενότητες διαχείρισης αποβλήτων, περιβαλλοντικής διαχείρισης στη βιομηχανία, εκτίμησης και αντιμετώπισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, διαχείρισης και προστασίας υδάτων, κλιματικής αλλαγής και αντιμετώπισης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις χώρες Ελλάδα, Αίγυπτο, Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Μαρόκο, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία και Τυνησία. Έχει συνεργαστεί ως εμπειρογνώμονας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενικές Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης, 1995 – 2000) και ως ειδικός σύμβουλος με το ΥΠΕΧΩΔΕ (1994 – 1996) καθώς και τη Γενική Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου και το Γραφείο Ποιότητας Ζωής στο Γραφείο Πρωθυπουργού (1996 – 1997). Από τον Νοέμβριο 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Από το 2005 έως 2013 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ). Την περίοδο 2007 – 2011 ήταν Γενικός Γραμματέας και τη θητεία 2011 – 2013 Πρόεδρος του ΔΣ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης (2001 – 2004) και του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (τότε ΕΟΕΔΣΑΠ, 2010 – 2012). Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του ΙΣΤΑΜΕ (2008 – 2009) για ζητήματα πράσινης ανάπτυξης & επιχειρηματικότητας. Είναι παντρεμένος με την Έλενα Γεωργοπούλου και έχουν δύο κόρες, τη Μελίνα και τη Νεφέλη.

32. Ματθαίου Παναγιώτης
Matheou TEmp (1) (1)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Έγινε πτυχιούχος Νομικής το 1984 με βαθμό: Λίαν Καλώς – Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών – Τμήμα Νομικό. Απέκτησε D.E.A. στο Δημόσιο Δίκαιο το 1985 με βαθμό: Καλώς – Universite Paris ΙΙ – Sorbonne και Diplome de Docteur en Droit το 1990 με βαθμό: Άριστα, από το ίδιο Πανεπιστήμιο (Θέμα διατριβής: “Η θεωρία των νομικών πράξεων υπό την επίδραση του οικονομικού και κοινωνικού παρεμβατισμού. Η περίπτωση των νομικών πράξεων οικονομικής και κοινωνικής παρέμβασης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης”), ως υπότροφος, μεταξύ άλλων, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Μιχαήλ Στασινόπουλος. Ομιλεί άριστα Γαλλικά και καλά Αγγλικά και Ισπανικά. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1986 και νομικός σύμβουλος της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. (πρώην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.)από το 1997. Από το 1996 είναι νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας. Από το 2000 είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Παν/μιου. Από τον Ιούνιο του 2015 είναι μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Από το Νοέμβριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2016 διατέλεσε ειδικός νομικός συνεργάτης στο ΥΠ.ΕΞ.. Δίδαξε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δίδαξε επίσης στον πρώτο κύκλο σπουδών (DEUG) της Νομικής Σχολής του Παν/μιου Paris I-Sorbonne. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Πρόνοιας. Διατέλεσε εμπειρογνώμονας σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήταν μέλος της ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων, που οργάνωσε η Μόνιμη Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα: “O έλεγχος της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας”. Συμμετείχε σε διεθνή σεμινάρια με θέμα: “Αποκέντρωση: αρχές και μέσα” που οργάνωσε το Centre National de Formation Professionnelle Territoriale της Γαλλίας, στο Ιάσιο της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος PHARE και με θέμα: “Η έννοια της τοπικής υπόθεσης”, στα επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη του Ρωσικού Κοινοβουλίου που οργάνωσε το ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. Υπήρξε επίσης εισηγητής με Θέμα: “Το Θεσμικό πλαίσιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης”, στα πλαίσια του επιδοτούμενου προγράμματος για την εκπαίδευση συμβούλων ανάπτυξης β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που οργάνωσε το Κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του Παντείου Παν/μιου. Συμμετείχε επίσης ως εισηγητής σε πολλά συνέδρια με θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κτηματολογίου. Συμμετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Προεδρίας, με αντικείμενο τη σύνταξη Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, καθώς και στην Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος, με αντικείμενο τη μελέτη, σύνταξη και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου. Υπήρξε μέλος και άλλων νομοπαρασκευαστικών και ερευνητικών επιτροπών, όπως για την αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ. στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για την οργάνωση Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που εκπονήθηκε από το Πάντειο Παν/μιο για λογαριασμό του Υπουργείου ΕΣ.Δ.Δ.Α. και για το νομικό πλαίσιο του συστήματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης/αποχέτευσης, που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων. Είναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου: Το Εθνικό Κτηματολόγιο: Νομικές Διαστάσεις, Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα. Αθήνα 2000, σελ. XVII+435 (Πρόλογος Γ. Κασιμάτης). Έχει πολλές ακόμη δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα 3oυ έτους σπουδών (licence) στην Ιστορία της Τέxνης και την Αρxαιολογία του Παν/μίου Παρίσι IV – Σορβόννη και κάνει μουσικές σπουδές στο πιάνο. Είναι μέλος Μ.Κ.Ο., όπως η Greenpeace, η Unicef, οι Γιατροί χωρίς σύνορα, η Διεθνής Αμνηστία και η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

33. Μαυροειδής Δημήτρης

IMG_20160407_151953999Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.
Ζει στην Κατερίνη και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από δεκαοκτώ χρονών. Ασχολήθηκε κυρίως με το χονδρικό εμπόριο και τις αντιπροσωπείες. Έχει σπουδάσει μαθηματικά στο ΑΠΘ, κλασσική κιθάρα και κρουστά στο «Σύγχρονο Ωδείο» και στο «Μουσικό Κολλέγιο». Ενώ είχε ήδη δραστηριοποιηθεί ενεργά σε τοπικό περιβαλλοντικό σύλλογο, στην πολιτική συμμετείχε πρώτη φορά στις περιφερειακές εκλογές του 2014 με το διακομματικό συνδυασμό «Πολίτες μπροστά». Το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής τον Ιανουάριο με το ΠΑΣΟΚ και το Σεπτέμβριο με τη Δημοκρατική Συμπαράξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Κινήσεων Πολιτών.

34. Μερεντίτης Δημήτρης

 merentitis

34. Μήτρου Λίλιαν

mitrouΗ Λίλιαν Μήτρου γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων) και διδάσκει επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, όπου εκπόνησε τη διατριβή της στον τομέα της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων . Ασκεί συμβουλευτική δικηγορία ως Δικηγόρος Αθηνών από το 1994. Υπήρξε σύμβουλος και Διευθύντρια Γραφείου Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πολιτικό Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004). Υπήρξε μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (1999-2003) καθώς και μέλος/ πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών ( προστασία προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Διαύγεια, δίκαιο ηλεκτρονικών επικοινωνιών). Κατά την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ (2014) υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την προστασία δεδομένων (DAPIX). Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή κι εθνικά ερευνητικά έργα και έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.  Κατά τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια η Λίλιαν Μήτρου υπήρξε μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και της φοιτητικής παράταξης Δημοκρατικός Αγώνας. Από το 1994 έως το 2004 υπήρξε Γενική Γραμματέας του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ). Το 1996 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε στην Πρωτοβουλία των «58» και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

36. Μικάλεφ Σωτήρης

 mikalef

37. Μουζακίτης Μιχάλης

Μουζακίτης φωτόΟ Μουζακίτης Μιχάλης είναι Οικονομολόγος και γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1959. Είναι παντρεμένος με την Δώρα Καλησπεράτη και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Σπούδασε Οικονομικά στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (CUNY – HUNTER COLLEGE)  και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) , με ενδιαφέροντα την Οικονομική Ανάλυση  και τα Συγκριτικά Οικονομικά Συστήματα.  Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως Ελεύθερος Επαγγελματίας από το 1986 έως το 2000. Διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην εταιρεία  Sparta  Carpets Inc. , Brooklyn N.Y. έως το 1991 και Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην Εταιρεία  ΑΕΒΕΚ ΑΕ έως το 1998 Το 1994 δημιούργησε την  οικογενειακή ξενοδοχειακή εταιρεία με την επωνυμία ΡΟΜΑΝΤΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ που εκμεταλλεύεται το Ξενοδοχείο ΡΟΜΑΝΤΖΑ στη Κέρκυρα και στην οποία υπηρέτησε από τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου έως το Σεπτέμβριο του 2000. Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται στο Τελωνείο Κέρκυρας σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Νέα Υόρκη, ήταν μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών Νέας Υόρκης και μέλος του ΔΣ καθώς  και ιδρυτικό στέλεχος του Παν-Κερκυραϊκού Συλλόγου ΝΥ. Μέχρι και το έτος 1987 συμμετείχε στο  ΚΚΕ Εσωτερικού και στη συνέχεια  στην Ελληνική Αριστερά  καθώς και στο  Συνασπισμό από τον οποίο αποχώρησε το 1993. Το 2000 συμμετείχε στους λεγόμενους  «φίλους» του  ΠΑΣΟΚ,  και σήμερα  είναι μέλος  των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

 38. Μπούρας Χρήστος

bourasΟ Χρήστος Ι. Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στη Καλαμάτα και είναι Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων και Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Επίσης από το 1999 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 6 στο ΙΤΥ-Ε (Διόφαντος). Είναι μέλος σε εκδοτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και επιτροπών οργάνωσης και προγράμματος και κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας 9 βιβλίων στα ελληνικά και εκδότης σε 1 στα αγγλικά. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε Σχεδιασμό και Ανάλυση Δικτύων και Τηλεματικών Υπηρεσιών, Πρωτοκόλλων Δικτύων, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων και Εκπαίδευσης από Απόσταση. Από το 1996 έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση συστημάτων και πολιτικών σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το 2009 ήταν Συντονιστής της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στη συνέχεια μέλος της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στα φοιτητικά του χρόνια, ήταν μέλος της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμμετείχε δραστήρια στην πρωτοβουλία των 58 και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

39. Ντάλης Σωτήρης

IMG_0602Ο Σωτήρης Ντάλης  είναι επίκουρος καθηγητής και διδάσκει  διεθνείς  σχέσεις  -διεθνή πολιτική και ευρωπαϊκή ενοποίηση στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών (ΤΜΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει  τόσο στο Προπτυχιακό όσο και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  του ΤΜΣ. Διδάσκει  ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έχει  διδάξει  στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου , στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και  στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και εταίρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ).  Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης  στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, διετέλεσε μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων  και επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής  και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ). Το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012, διετέλεσε μέλος  της  Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι διευθυντής της τετραμηνιαίας  ακαδημαϊκής επιθεώρησης  Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική . Διευθύνει επίσης τη σειρά «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική» (εκδόσεις Παπαζήση) όπου έχουν εκδοθεί περισσότεροι  από εξήντα τίτλοι  για τη διεθνή πολιτική και την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Το 2013, δημιούργησε στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου  τη Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική στο πλαίσιο της οποίας εκδίδει την εξαμηνιαία έκδοση, «Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Κόσμος», όπου δημοσιεύονται επιλεγμένες εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών. Πρόσφατο έργο του,  το βιβλίο,  Από τις Διεθνείς Σχέσεις στη Διεθνή Πολιτική, εκδόσεις Παπαζήση, Δεκέμβριος 2015 . Στο συγγραφικό  του έργο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα βιβλία : Η ΕΕ και η πολυμερής διαχείριση της παγκοσμιοποίησης, εκδόσεις Παπαζήση, Δ’έκδοση 2015. Η Μεσόγειος, η Ελλάδα και ο Κόσμος (Συνεπιμέλεια με Κ.Μαγκλιβέρα και Ι.Σακκά), Παπαζήσης 2014. Από την ένταξη στην κρίση. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: 1981-2011 (επιμέλεια), Παπαζήσης 2012. Από τον Μπους στον Ομπάμα. Η διεθνής Πολιτική σε έναν κόσμο που αλλάζει (επιμέλεια), Παπαζήσης 2010.  Οι διατλαντικές σχέσεις. Συνεργασία ή ανταγωνισμός; (επιμέλεια), Παπαζήσης 2004,  Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας σε Σταυροδρόμι (Συνεπιμέλεια με Π.Τσάκωνα), Ι.Σιδέρης 2004.  Η Γιουγκοσλαβία στη μετα-Μιλόσεβιτς εποχή, Ι.Σιδέρης 2002. Προκλήσεις και προοπτικές. Η διεθνής πολιτική σε μια αβέβαιη μεταβατική περίοδο, Παπαζήσης 2002.  Η νέα διεθνής πραγματικότητα και η Ελλάδα. Ελληνικά Γράμματα 1999.  Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο κατώφλι του 21ου αιώνα. Εθνοκεντρισμός ή Ευρωκεντρισμός (με Θ. Κουλουμπή), Παπαζήσης 1997.

40. Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

panagiotΟ Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ ΕΜΠ στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής» (ΕΚΠΑ/ΟΠΑ), το οποίο παρέχει ειδίκευση στις εφαρμογές των ποσοτικών επιστημών στην οικονομία και διοίκηση. Τα ενδιαφέροντά του περιστρέφονται γύρω από το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και, γενικότερα, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών από τον δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ρόλο του κράτους στην ενίσχυση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης και της τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και γύρω από τα οικονομικά της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

41. Παπαρσένος Γιώργος

Παπαρσένος(2)

Ο Δρ. Γιώργος Παπαρσένος είναι κάτοχος διπλώματος μηχανολόγου – ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1977) και διδακτορικού διπλώματος στην μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Ηνωμένο Βασίλειο (1983). Όλες οι σπουδές του υποστηρίχθηκαν από υποτροφίες λόγω επίδοσης. Είναι ομότιμο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τον Ιούλιο 2014. Απασχολείται με ζητήματα κυρίως του ενεργειακού τομέα. Διαθέτει σημαντική εμπειρία, με επιβεβαιωμένη επιτυχία, στη διοίκηση εταιρειών, ομάδων έργου και ομάδων προγραμμάτων έργων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Α.Ε.(2010 – 2013), που είναι ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδος, της τεχνικής εταιρείας ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. (2002 – 2005), θυγατρικής της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., όπως και της εταιρείας συμβούλων Planning Bulgaria Ltd ( Βουλγαρία, 2008 – 2010). Υπήρξε επικεφαλής της ομάδας ιδιωτών συμβούλων στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τη διαχείριση του επιχειρησιακού προγράμματος ενέργειας στο Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) (1996 – 2002). Επίσης, διαθέτει ειδική εμπειρία στον έλεγχο έργων και προγραμμάτων έργων από πλευράς ποιότητας, φυσικής και χρονικής προόδου, όπως επίσης από πλευράς ορθολογικής διαχείρισης πόρων (ανθρώπινων, χρηματικών, κλπ) με εφαρμογή ειδικών μεθόδων και τεχνικών. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα στις αγορές φυσικού αερίου, σε όλα τα στάδια του κύκλου μεγάλων έργων ενεργειακών υποδομών (στους τομείς πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού), στα βιο-καύσιμα, σε τεχνικές και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας στη βιομηχανία και κτίρια, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ενεργητικά και παθητικά ηλιακά, αιολικά και γεωθερμία), σε συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας, σε υποκατάσταση ηλεκτρισμού και συμβατικών καυσίμων με φυσικό αέριο ή υγραέριο, σε τυποποίηση ηλιακών προϊόντων, στον περιφερειακό ενεργειακό προγραμματισμό, σε θεσμικά και διοικητικά θέματα της ενέργειας, σε ενεργειακές επιθεωρήσεις, στη διάχυση ενεργειακών πληροφοριών, στην μεταφορά τεχνογνωσίας συμπεριλαμβανομένου του επιστημονικού συντονισμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διδασκαλίας σε αυτά, στην αξιολόγηση ενεργειακών έργων, στα χρηματοδοτικά εργαλεία στον ενεργειακό τομέα. Διακρίσεις και εύφημες μνείες χαρακτηρίζουν την άνω των τριάντα χρόνων ενασχόλησή του με τον ενεργειακό τομέα. Εξαιτίας της επιστημονικής δραστηριότητας και επαγγελματικής εμπειρίας του έχει γίνει μέλος διαφόρων επιστημονικών επιτροπών και επιτροπών αξιολόγησης και συμμετείχε στη σύνταξη του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του Γ΄ ΚΠΣ για τον τομέα της ενέργειας και των φυσικών πόρων (1999 – 2000). Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων με ενεργειακό αντικείμενο σε ημερίδες ή επιστημονικά περιοδικά.

42. Παππάς Σπύρος

fotoSpyros

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι έγγαμος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π και Γεωτεχνικός Μηχανικός(MSc)  στο University of Birmingham στη Μεγ. Βρετανία.  Επίσης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων(Μ.Β.Α.) στο Rotterdam School of Management (R.S.M.) του Erasmus University στην Ολλανδία και στο Instituto de los Estudios Superiores de la Empresa (I.E.S.E.) στη Βαρκελώνη, Ισπανία.  Στην επαγγελματική του διαδρομή, έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων: Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός Διευθυντής στη θυγατρική στην Ελλάδα  της  Holderbank  , Γενικός Διευθυντής στον  Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων  (Σ.Ε.Τ.Ε.),  Διευθυντής Φιλοξενίας και Διαμονής  στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων – ΑΘΗΝΑ 2004, καθώς και   Γενικός Διευθυντής Επιβατών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Έχει επίσης  εργαστεί  σαν Project Manager και  Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, (όπως, π.χ., στην Ολλανδία , Ισπανία,  Λατινική Αμερική και  Κίνα), καθώς και σαν  Σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού.  Τέλος, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού(U.N.W.T.O. Business Council) για λογαριασμό του Σ.Ε.Τ.Ε. και ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Συνδέσμου για την Ποιότητα στον Τουρισμό. Αυτήν την περίοδο εργάζεται στο project της εργαλειοθήκης για την Ελλάδα (O.E.C.D.Toolkit) για λογαριασμό του Ο.Ο.Σ.Α. Έχει δραστηριοποιηθεί πολιτικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς από το 1975. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.

43. Παρασκευάς Μιχάλης

Παρασκευάς φωτοΟ Μιχάλης Παρασκευάς είναι επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με εξειδίκευση σε συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών, σε δίκτυα νέας γενιάς καθώς και στην εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 45 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, έχει συγγράψει δύο βιβλία και δύο κεφάλαια βιβλίων και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 επιτροπές διεθνών περιοδικών και συνεδρίων. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού δικτύων δημόσιας χρήσης και διευθύνει αντίστοιχα αναπτυξιακά και ερευνητικά έργα. Από την ενασχόλησή του αυτή έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα δημοσίων συμβάσεων.

44. Πάτρας Παναγιώτης

PatrasΓεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδικότητα του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα του CHIEAM στα “Οικονομικά για την Ολοκληρωμένη Αγροτική Ανάπτυξη”. Είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας “Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΕ” και υπεύθυνος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ” ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Περιφερειακή Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης”, στη Λάρισα.  Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Φορέων Αγροτικής Ανάπτυξης και διετέλεσε Πρόεδρος του διεθνούς Οργανισμού European Leader Association for Rural Development (ELARD) στις Βρυξέλλες (2008-2011). Είναι μέλος των οργάνων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD) της DGAgri. Εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας αγροτικής ανάπτυξης στη Βουλγαρία, την Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Κύπρο και την Κροατία στα πλαίσια προγραμμάτων της EΕ. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού και εφαρμογής των ευρωπαϊκών πολιτικών Αγροτικής Ανάπτυξης και στην διαδρομή της επαγγελματικής του καριέρας έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης ως εισηγητής. Στην πολιτική του διαδρομή εχει συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Τρικκαίων στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 και 1998 με τον συνδυασμό “Forum των Πολιτών” και του 2010 με τον συνδυασμό “ΤΡΙΚΑΛΑ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ”, χωρίς να εκλεγεί. Ενεργό μέλος της τοπικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας Τρικάλων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με τους 58, μέλος της κίνησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ το 2014, υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τον Ιανουάριο του 2015 και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»..

45. Πετράκης Μανώλης

Ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Πετράκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8-1-1975. Από το 1993 ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας-Πληροφορικός, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και μέλος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ). Επίσης, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του εξ αποστάσεως προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα (σε εταιρείες εμπορίας ειδών & εφαρμογών πληροφορικής, διαχείρισης ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων) και στον δημόσιο τομέα, ως τεχνικός σύμβουλος για θέματα διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων-προγραμμάτων και χρήσης-εφαρμογών των νέων τεχνολογιών στη λιμενική βιομηχανία & την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας (τεχνικός σύμβουλος στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006, με αντικείμενο τα έργα ΚτΠ και στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.) Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Προέδρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Λ.Η. Α.Ε. (2010-2013). Κατά την διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της ΠΑΣΠ (γραμματέας γραφείου πόλης Ηρακλείου, κ.λπ.) Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, διατελώντας Πρόεδρος του (1997-99). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου, της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως εκπρόσωπος των φοιτητών. Ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος της 5μελούς προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ραδιοφωνικού Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (2000) και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού (UoC Radio-96,7FM) και του Ραδιοφωνικού Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (2000-2001). Έχει υπάρξει ενεργό μέλος  της Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχοντας διατελέσει υπεύθυνος τύπου & ενημέρωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου (2002-2004), μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της (1998-2000) και της Πολιτικής Γραμματείας του Εθνικού της Συμβουλίου (2004-5). Από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν συντονιστής της ομάδας εθελοντών διαδικτύου του Νομού Ηρακλείου. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (2005-2008). Το 2012 εξελέγη στη Νομ. Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την οποία παραιτήθηκε το 2015. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης («Βιάννος Ανανέωση-Προοπτική») και τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηρακλείου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Από τον Δεκέμβριο του 2015 μετέχει στις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία. Σήμερα, είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των “Κινήσεων” και μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

46. Πετρέλλη Μαρίνα

Petrelli

Η Μαρίνα Πετρέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως Υπεύθυνη Διαχείρισης (Programme Administrator) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» (ΕΚΠΑ). Έχει συμμετάσχει σε σειρά ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», ιδρυτικό μέλος του Greek Politics Specialist Group, μέλος του Ομίλου «Νέοι για την Ευρώπη». Διετέλεσε από το 2008 μέχρι το 2015 μέλος ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου “Jeanne d’ Arc”. Μιλά γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.  Μερικά από τα άρθρα της είναι: «Ανθρώπινα δικαιώματα και προστασία των προσφύγων στα σύνορα της ΕΕ: η κρίση στη Μεσόγειο» στο Αντ. Κόντης και S. Verney (επιμ.), Αθήνα: Παπαζήσης, 2016 (αναμένεται), «Κρατικές επιχειρήσεις: Ο διοικητικός «Κύκλωπας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Αντ. Μακρυδημήτρης, Μ. Σαματάς, Ε. Πρεβεδούρου και Μ.-Ηλ. Πραβίτα (επιμ.), Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση: Δυνατότητες, Προοπτικές, Αδυναμίες – 4ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων, Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Σάκκουλας, 2014, σσ. 121 – 130 (με Γ. Ασπρίδης), “How dirty can the PIGS get? : Formatting a contemporary social welfare state under economic crisis” in Bitzenis A and V.A. Vlachos (eds), ICIB Proceedings 2012, Komotini: Paratiritis/Epikoinonia, 2013, pp. 3 – 20 (with G.M. Aspridis and D. Kyriakou), “When EU met Western Balkans: Ready for the wedding?”, Journal for Labour and Social Affairs in Eastern Europe (SEER), Is. 1, 2012, pp. 5 – 26 (with G. Aspridis), “The voting right of the immigrants in Greece. – The case of the municipality of Korydallos”, Mediterranean Journal of Social Sciences, Vol. 2, No. 2, May 2011, pp. 15 – 28 (with G. Aspridis), “2006: Une année cruciale pour les forces armées grecques ?”, Défense et Sécurité Internationale (DSI), αρ. 12, Παρίσι (Γαλλία), Φεβρουάριος 2006, σσ. 42-4.

47. Ρίσβας Γρηγόρης

photo risvasΟ Γρηγόρης Ρίσβας γεννήθηκε στις 15-10-1976 στη Νέα Σμύρνη. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαδάκη και έχουν δύο παιδιά, την Σωσάννα και τον Νικόλα. Έχει σπουδάσει Διαιτολογία-Διατροφή και είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία και από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Από το 2000 έως το 2006 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο την Διατροφική Αγωγή και την Προαγωγή της Υγείας, ενώ το 2007 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο ίδιο αντικείμενο. Από το 2007 έως το 2015 εργάστηκε ως ερευνητής σε επιδημιολογικές και παρεμβατικές μελέτες και διδάσκων στο προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Αύγουστο του 2006 είναι Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ευεξίας και Διατροφής nutrimed ΕΠΕ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2012 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια, ενώ έχει κληθεί ως ομιλητής σε ποικίλες εκδηλώσεις, που απευθύνονται είτε στο κοινό είτε σε επιστήμονες υγείας. Επιπλέον, έχει αναπτύξει παρεμβάσεις Αγωγής Υγείας σε σχολεία και εργασιακούς χώρους. Το συγγραφικό του έργο αφορά στη συγγραφή κεφαλαίων σε 4 ακαδημαϊκά βιβλία, καθώς και το βιβλίο «Ισορροπημένη Διατροφή: Οδηγός Προαγωγής Υγείας για το Μαθητή του Δημοτικού Σχολείου», Γρ. Ρίσβας, Ν. Ευσταθίου, Ν. Ορφανοπούλου, Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ 2006. Επίσης, έως σήμερα, 13 άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής των τελευταίων Πανελληνίων και Ευρωπαϊκών Συνεδρίων Διατροφής – Διαιτολογίας και της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής, υπό το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Παράλληλα, είναι Συντονιστής της Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD). Στα νιάτα του ήταν μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ στην συνέχεια αναζήτησε πολλές φορές ένα σχήμα που να τον εκφράζει στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς, με τελευταία προσπάθεια την Πρωτοβουλία των «58». Σήμερα είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, για έκτο, και τελευταίο, χρόνο, και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

48. Σιντόρης Γιώργος

 Sintoris foto

49. Σφυρόερας Βλάσσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού αφού προηγουμένως είχε αριστεύσει στις σπουδές του (με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.) στα ΚΑΤΕΕ Αθηνών με την ειδικότητα του Τεχνολόγου Δομοστατικού. Εργάστηκε ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως Διευθυντής έργων και Υπεύθυνος Εργοταξίου σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες όπως Κ.Ι. Σαραντόπουλος, J & P και ΑΚΤΩΡ. Διατέλεσε Διευθυντής για 6 χρόνια στη ΔΕΠΑ / PLE για την κατασκευή των έργων του φυσικού αερίου και στη συνέχεια, ως Διευθυντής Τομέα για την παρακολούθηση των Ολυμπιακών Έργων στην Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004». Συνεργάστηκε με τον όμιλο του Μ. Ποτηριάδη ως Τεχνικός Διευθυντής και Σύμβουλος αδειοδότησης σε έργα όπως το “The Mall Athens” κλπ. Διατέλεσε Τεχνικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην ARISTO Development (Dolphin Capital) σχετικά με επενδύσεις για την ανάπτυξη έργων του τουριστικού τομέα, όπως Amanzoe, Nikki Beach, Κοιλάδα Hills, Lavender Hills, Σκορπονέρι κ.λπ.. Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Οκτώβριο 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με σημαντικά έργα για την Ελλάδα, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το Εθνικό Μητρώο Συντάξεων, το Εργατικό εισιτήριο, το Εργόσημο, τα Πληροφοριακά Συστήματα των Νοσοκομείων κ.λπ. Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής Έργων σε μεγάλο διεθνή όμιλο με αντικείμενο τη διαχείριση μεγάλων έργων. Από μαθητής ασχολήθηκε με τα κοινά ως Υπεύθυνος Διαφώτισης στο Κ.Γ. της ΠΑΜΚ και στο Κ.Γ. Μαθητικού του ΠΑΣΟΚ. Ως φοιτητής εκλεγόταν κάθε χρόνο στο προεδρείο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με την ΠΑΣΠ. Στη συνέχεια διατέλεσε Υπεύθυνος Νεολαίας και Γραμματέας στη 2η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι. Από το 1987 έως το 1990 διατέλεσε εκπρόσωπος των εκτάκτων υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

50. Τζούτης Σπυρίδων

Ο Σπυρίδων Τζούτης γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής και κατάγεται από τα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από α) το τμήμα  «Στατιστικής με ειδίκευση στις Επιστήμες Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς και β)  από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Απέκτησε α) μεταπτυχιακό δίπλωμα με ειδίκευση «Σπουδές στην Εκπαίδευση»  και β) ετήσιες μεταπτυχιακές επιμορφώσεις στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» καθώς  και «στην εξέλιξη του παιδιού στο κοινωνικό περιβάλλον».

Υπηρέτησε α) τα έτη 1984-1992 στο Υπουργείο Γεωργίας σε Ευρωπαϊκά θέματα, διοικητικού και οικονομικού γνωστικού αντικειμένου. Από το έτος 1992 έως  και σήμερα υπηρετεί στο Υπουργείο Παιδείας, ως Οικονομολόγος εκπαιδευτικός. Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής πορείας του επιλέγηκε Διευθυντής σχολικής μονάδας  τα έτη 2002- 2015 και από το έτος 2017 και έκτοτε. Τιμήθηκε το 2010 από τον Δήμαρχο Καματερού για την  άοκνη προσφορά του στο χώρο της Παιδείας και την πολύτιμη προσφορά του στην ίδρυση και λειτουργία του ΕΠΑΛ Καματερού.

Διετέλεσε α) τα έτη 1996 -2002 ως μέλος του Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής της ΕΟΕΔΕ, β) τα έτη 2002-2005 ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του  Περιφερειακού Τμήματος της ΕΟΕΔΕ, γ) τα έτη 2005-2013 ως Πρόεδρος του Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος της ΕΟΕΔΕ, δ) τα έτη  2013 -2016  ως μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΟΕΔΕ(Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Τέλος, διετέλεσε α) ως μέλος του Δ.Σ του Παιδικού Σταθμού Περιστερίου, ως εκπρόσωπος των Γονέων, β) ως Γραμματέας του Δ.Σ της ΠΑΣΕΝ (ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ), γ) ως μέλος του ΠΑΣΟΚ . Σήμερα, είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής «των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

51. Τούντας Γιάννης

 Tountas

Ο Γιάννης Τούντας, γεννήθηκε το 1952 στη Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία (Bachelor) και Δημόσια Υγεία (Master) στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.   Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

52. Τουτσίδης Γιώργος

53. Τσακαλία Λία

 Tsakalia

54. Τσέκος Θεόδωρος

ΤσέκοςΟ Θεόδωρος Ν. Τσέκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 με καταγωγή από την Καλαμάτα και την Άνδρο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοικητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Amiens στην Γαλλία.  Έλαβε το διδακτορικό του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.Στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε πολιτικά και συνδικαλιστικά στην Νεολαία του ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ. και στον Δημοκρατικό Αγώνα.Έχει χρηματίσει Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ), Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στην Θεσσαλονίκη (United Nations Thessaloniki Centre for Public Service Professionalism), Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Επικεφαλής της Μονάδας Τεκμηρίωσης και Καινοτομίας του ΕΚΚΔΑ. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Local Public Sector Reforms (LocRef).  Υπήρξε, μεταξύ άλλων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Καινοτομία στην Δημόσια Διοίκηση (Innovative Public Services Group- IPSG) και μέλος της επιτροπής συνεργασίας του ΥΔΜΗΔ με την Task Force για την διοικητική μεταρρύθμιση. Έχει διδάξει θέματα δημόσιας διοίκησης και δημόσιας πολιτικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και άλλους φορείς από το 1994. Έχει εργαστεί ως ερευνητής, σύμβουλος και εκπαιδευτής σε προγράμματα για τον διοικητικό εκσυγχρονισμό στην Ελλάδα και σε πολλές Βαλκανικές και Μεσογειακές χώρες. Τέλος, έχει δημοσιεύσει εκτενώς για αντίστοιχα ζητήματα στην ελληνική, την αγγλική και την γαλλική γλώσσα.

55. Χάλαρης Μιχάλης

ChalarisΟ Μιχάλης Χάλαρης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 1993), Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ (PhD, 1999). Πτυχιούχος Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2nd BSc, 1996) και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις. Σήμερα υπηρετεί ως Κοσμήτορας στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Για τρία έτη (2009-2012) υπήρξε Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκε μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από όπου ανέδειξε τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και αγωνίστηκε για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ) (2004 -2005) και από το 1994 έως και σήμερα είμαι ενεργό μέλος της συμμετέχοντας σε όλα τα όργανά της, εκλεγμένος από συναδέλφους του. Έντονη διδακτική, ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών. Συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος. Μέλος σε διεθνείς οργανισμούς ως επιστήμονας και εμπειρογνώμονας. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.)(2010-2011) και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων ΠυροσβεστικούΣώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)(2000-2002). Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού δικτύου Πράσινης Χημείας. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Νέων Μεταρρυθμιστών» και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς».

56. Χαμπίδης Κωνσταντίνος

chambidisΟ Κωνσταντίνος Χαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και σπούδασε Ναυπηγός Μηχανόλογος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος στο χώρο της Ναυτιλίας τα τελευταία 13 χρόνια. Παράλληλα τον τελευταίο χρόνο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρείας ΔΑΕΜ του Δήμου Αθηναίων και εντεταλμένος σύμβουλος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα καθώς καθώς και με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία Digital Greece 2020. Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 ήταν συνιδρυτής και συντονιστής του Δικτύου Υποστήριξης Γ. Καμίνη, συμμετέχοντας ενεργά στην κινητοποίηση πολιτών για την επανεκλογή του Δημάρχου Αθηναίων. Στον ελεύθερο χρόνο του διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον του για τα θέματα βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη και την διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας.

57. Χατζηβασιλείου Παναγιώτης

58. Χλωμούδης Κώστας

Χλωμούδης

Ο Κωνσταντίνος Χλωμούδης είναι Οικονομολόγος, Καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Παν/μιου Πειραιά. Έχει δημοσιεύσει αριθμό μελετών σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει συμμετάσχει αυτοτελώς ή σε συνεργασία στην έκδοση δέκα έξι (16) βιβλίων.

Έχει συμβάλλει με άρθρα και σχόλια για θέματα πολιτικής και οικονομίας στα ημερήσια και περιοδικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»

 

 

 

 


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Ζερβοπούλου Ελένη

zervopoulou

Οργανωτική Υποστήριξη Κινήσεων


ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δήλωσε συμμετοχή στις δραστηριότητές μας

-.-