3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής: Εκδηλώσεις παρουσίασης του κειμένου συμβολής της Πρωτοβουλίας για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση

 

  • Πέμπτη 12 Μαϊου, 18.30, Δημαρχείο- αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
  • Αθήνα: Κυριακή 15 ΜαΪου, 11.00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)

Το κείμενο συμβολής στο 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής (20-22/5) δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Πρωτοβουλία για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση» (Ανανεωτική Αριστερά, Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι). Πρόκειται για συμβολή στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου μετά και την χθεσινή παρουσίαση του προγραμματικού πλαισίου του κόμματος.
Το κείμενο θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες σε δύο εκδηλώσεις. Στην Θεσσαλονίκη, αύριο Πέμπτη 12/5, ώρα 18.30, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου- Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα την Κυριακή 15/5, 11.00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).
Το κείμενο συμβολής υποστηρίζει την ανανέωση του σοσιαλδημοκρατικού αφηγήματος με επίκεντρο τις κοινωνικές ανισότητες, την προοδευτική φορολογία, την κλιματική κρίση, την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, το ανοιχτό και δημοκρατικό ψηφιακό κράτος και το μέτωπο στον ρατσισμό. Επιβεβαιώνει την υπαρκτή διαχωριστική γραμμή Αριστεράς- Δεξιάς,  η κατάργηση της οποίας -όπως κάποιοι επικροτούν- οδηγεί στην κρίση των δημοκρατιών και στην άνοδο του λαϊκισμού.  Ασκεί κριτική στην απλουστευτική εκδοχή περί «κανονικότητας» η οποία ταυτίζεται με την συντηρητική κατάσταση, εμποδίζοντας τις αναγκαίες προοδευτικές τομές στην κοινωνία.
Τέλος, υπερασπίζεται την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ σε ανταγωνιστική κατεύθυνση με τις θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στο πρόγραμμα της Σοσιαλδημοκρατίας.

 

Πρωτοβουλία για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση
– Ανανεωτική Αριστερά
– Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία
– Στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια