Ερωτηματολόγιο για Εργαστήρια διαμόρφωσης του νέου πολιτικού προγράμματος

Οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής, ξεκινούν τη λειτουργία τεσσάρων Πολιτικών Εργαστηρίων για τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού προγράμματος της παράταξης με τη συμμετοχή των μελών και φίλων της.

Τα εργαστήρια θα επεξεργασθούν και θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την πολιτική οργάνωση και την προγραμματική παρέμβαση του νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος όπως ευαγγελίζεται ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μέσα από εξειδικευμένο διάλογο.

Θα αναλύσουν τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας και θα διαμορφώσουν προτάσεις για :

  • Ένα σύγχρονο καταστατικό σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

  • Νέο πρότυπο παραγωγής – Νέα εργασιακά πρότυπα – Νέες ανισότητες

  • Ισχυρό και συνεκτικό σύστημα Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

  • Ισχυρό και συνεκτικό σύστημα δημόσιας Υγείας

Για την συμμετοχή των μελών και φίλων των Κινήσεων Πολιτών στο διάλογο και στα Πολιτικά Εργαστήρια δημιουργήθηκε και ερωτηματολόγιο τα αποτελέσματα του οποίου θα δημοσιευθούν.

Οι ερωτήσεις αφορούν στη μορφή του νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (πολυτασικό ή ενιαίο και ομοιογενές με ενισχυμένο κεντρικό συντονισμό και ισχυρό ρόλο της ηγεσίας ) στον τρόπο παραγωγής πολιτικής ( μέσα από τους Τομείς Πολιτικής του κόμματος, μέσα από τους κοινοβουλευτικούς τομείς, ή σε συνεργασία των δύο αυτήν τομέων ), ενώ υπάρχει ερώτηση και για πιθανές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ:  «Στόχος του νέου κόμματος είναι ο σχηματισμός σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης. Αν όμως απαιτηθεί συνεργασία με άλλο κόμμα για να υπάρξει κυβέρνηση στην χώρα, αυτή η συνεργασία : α) Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κόμμα του δημοκρατικού τόξου που θα συμφωνήσει σε ένα ελάχιστο κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης β) Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει με τη ΝΔ γ)δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο https://socialdemo.gr/symmetoxi/ .

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια