ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ(Κ.Σ.Ε.) ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η 3η Σύνοδος της 5ης Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (Κ.Σ.Ε.) των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία συγχαίρει τους υποψηφίους Προέδρους του Κινήματος Αλλαγής για τον αγώνα που έδωσαν συνεισφέροντας στην ενδυνάμωση του βασικού μηνύματος αυτής της εκλογής, που εκπέμπεται από την συμμετοχή 270.000 πολιτών, μελών και φίλων του Κινήματος. Η δημιουργία του θετικού κλίματος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να επεκταθεί μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και το πρώτο βήμα σε αυτήν την πορεία είναι η εκ νέου ενεργός συμμετοχή αυτών των πολιτών στον 2ο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Η εκλογή Προέδρου είναι μια κατάκτηση που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, μία βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πρώτοι εισαγάμε στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Είναι όμως και μία διαδικασία που απαιτεί διάλογο και πολιτικό πολιτισμό, που και πάλι είχαμε με μικρές εξαιρέσεις στην προεκλογική περίοδο μέχρι τώρα. Οι Κινήσεις έλαβαν εξαρχής ξεκάθαρη θέση υπέρ της τηλεμαχίας. Επιθυμούμε και παροτρύνουμε τους υποψηφίους  να συμμετάσχουν στην τηλεμαχία/debate, με ουσιαστικό διάλογο μεταξύ τους και ζητάμε σε κάθε συζήτηση μέχρι την Κυριακή να δεσμευτούν στην διασφάλιση της σοσιαλδημοκρατικής μας ταυτότητας, της πολιτικής μας αυτονομίας, της ενότητας και της συνέχειας του Κινήματος, χωρίς ηγεμονισμούς και προσωπικές ατζέντες, της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος ως ενός φορέα πολυτασικού, συμμετοχικού και δημοκρατικού, που σέβεται τα ιδεολογικά ρεύματα και τα προτάγματα της εποχής και δουλεύει για την ανανέωση προσώπων, ιδεών και συμβόλων.

Ζητούμενο σήμερα είναι μια ορθολογική και δημοκρατική ηγεσία, ένας ηγέτης πρώτος μεταξύ ίσων, μια ηγετική ομάδα με συνοχή, ένα συμμετοχικό κόμμα σε μια κοινωνία ενεργών πολιτών, ένα συνεκτικό και πειστικό πολιτικό όραμα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας εποχής και θα υπαγορεύει αποτελεσματικές τομεακές πολιτικές προς όφελος όλων και ιδίως των πλέον αδύναμων στρωμάτων. Η ανανέωση ιδεών και προγραμματικού πολιτικού λόγου, συνδυασμένη  με ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό κίνημα που θα ενώνει, θα κινητοποιεί και θα αλλάζει πραγματικά τους συσχετισμούς στην κοινωνία με πολιτική αυτονομία, με ενότητα των γενεών και άσκηση πολιτικών για το δημόσιο συμφέρον.

Το Κίνημα Αλλαγής με την νέα του ηγεσία οφείλει να χτίσει από την αρχή τις σχέσεις του με την κοινωνία, απευθυνόμενο σε νέα ακροατήρια, και κυρίως στις νεότερες ηλικίες. Τα εργαλεία μας πρέπει να είναι οι σύγχρονες ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, η κοινωνία των πολιτών, τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας μας, η προοπτική της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για την παρουσίαση σύγχρονων λύσεων για την κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία, τις νέες ανισότητες , η υποστήριξη των κοινωνικών ομάδων που ωθούνται στο περιθώριο από ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης.

Η επανεκκίνηση την επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, με αναγνώριση  των λαθών μας αλλά  και των μεγάλων κατακτήσεων, για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οξύτατων και πολυσύνθετων προβλημάτων που χρονίζουν και καθηλώνουν την κοινωνία και τη χώρα με την άσκηση μιας δομικής αντιπολίτευσης απαλλαγμένη από τις παθογένειες της στείρας αντιπαράθεσης και του λαϊκισμού.

Ενώνουμε κι εμείς την φωνή μας στο πλειοψηφικό ρεύμα υποστήριξης ως τη μόνη εγγύηση η Δημοκρατική Παράταξη να ξεκολλήσει από τα μονοψήφια χαμηλά ποσοστά και να ανεβάσει την επιρροή της. Παράλληλα εκτιμούμε ότι ενεργοποιεί και μια νέα γενιά στελεχών που θα διαμορφώσουν την παράταξη τις επόμενες δεκαετίες διότι για να έχεις μέλλον και προοπτική, πρέπει να έχεις τους νέους μαζί σου και όχι μόνο τις αναμνήσεις σου.

Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τον νέο Πρόεδρο από την Δευτέρα επιβραβεύοντας και συνεισφέροντας στις πολιτικές που θα εισάγει, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα στην κρίση όποιων επιλογών θεωρούμε ότι μπορούν να βελτιωθούν, όπως πάντοτε κάναμε πιστοί στις αρχές των Κινήσεων.

 

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια