ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΤΗΔΕΣ… ΟΛΟΥΣ! του Παυλίδη Κωστή

Η διαρκής αναζήτηση των πραγματικών αιτίων της Ελληνικής κρίσης, με οδηγεί σε θεώρηση υποχρεωτική των ιστορικών εξελίξεων, μετά την πτώση των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού. Πρωτύτερα όμως, να θυμίσω την κοινή επίθεση Η.Π.Α. και Ε.Σ.Σ.Δ., στην προσπάθεια λειτουργίας του ιστορικού συμβιβασμού, ως εναλλακτικής πρότασης στις διακυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών της δύσης. Η δολοφονία του ‘Αλντο Μόρο, καταστρέφει την προσπάθεια και βάζει την Ιταλία σε περιπέτειες που ο χρόνος σιγά σιγά αποκαλύπτει και την εντάσσει στην προβληματική πορεία του ευρωπαϊκού νότου.
Σημαντικοί ηγέτες του κόσμου, μετά την δολοφονία Μόρο, αναλαμβάνουν μία σπουδαία πρωτοβουλία, διαφορετικής πορείας των παγκόσμιων πραγμάτων, γνωστή ως Πρωτοβουλία των <<6>>, η Ινδία της Γκάντι, η Σουηδία του Πάλμε, η Αργεντινή, το Μεξικό, η Τανζανία και η Ελλάδα του Παπανδρέου δομούν ένα σύστημα σπουδαίας εμβέλειας και διαπερατότητας στις κυβερνήσεις του κόσμου με στόχο την παγκόσμια ειρήνη.
Το μοντέλο είναι επικίνδυνο όπως ο ιστορικός συμβιβασμός και το “σύστημα” δολοφονεί την Ίντιρα Γκάντι και τον Ούλαφ Πάλμε. Η πρωτοβουλία των “6” δολοφονείται και ο Ανδρέας Παπανδρέου “θρηνεί” την τύχει της χώρας των Ελλήνων. Όλα σιγά σιγά αλλάζουν και οι βοηθητικοί βραχίονες του ΠΑΣΟΚ αδυνατίζουν. Η πτώση ολοκληρώνεται με τον θάνατο του Ανδρέα.
Η μετέπειτα πορεία ανήκει στην υπηρεσία των συμφερόντων με τις ΗΠΑ την Βρετανία και την Γερμανία. Η εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, έχει ένα χαρακτηριστικό. Την υπερδιόγκωση του κράτους και την δανειοδότηση-υποθήκευση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας αλλά και των μεμονωμένων Ελλήνων. Χτύπησαν και τα άτομα δηλαδή. Κατασκευή ενόχων. Ψευδής φάκελλος από αμερικανική εταιρία για την είσοδο της Ελλάδας στην νομισματική ένωση, με έγκριση των Γερμανών επιτηδείων. Ανάληψη Ολυμπιακών αγώνων και κατάρρευση της ψευδεπίγραφης οικονομίας με διακυβέρνηση Καραμανλή. Αν ψάξει κανείς για όλα αυτά, εύκολα θα αντιληφθεί ότι η νέα απαραίτητη τάξη πραγμάτων, σηματοδοτεί άλλο ρόλο, στις βαλκανικές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα ως σταυροδρόμι συγκοινωνιών, αγωγών αερίου και πετρελαίων, καταληκτικών λιμανιών του βορρά της Ελλάδας σε σύνδεση με θαλάσσιες περιοχές της βόρειας Ευρώπης και ιδιαίτερα της αρχής της εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Το ξεπούλημα το ευρύτερο της Ελλάδας και της περιοχής προϋποθέτει όχι μόνο ένοχους “Έλληνες”, αλλά και πτωχοποίηση της καθημερινής ζωής, υγείας, παιδείας, υποδομών και θα πρόσθετα και απορριμάτων.
Τραγική υποτίμηση της χώρας, δέσμευση της γραπτή μέσω μνημονίων και συμφωνιών που έπονται αυτών.
Η Ελλάδα δια των δανείων, επαληθεύει για άλλη μια φορά το αιώνια ελάττωμα της. Το μόνιμο αίσθημα ενοχής. Δώσε της λεφτά και πάρε της την ψυχή.
Η πορεία αυτή έχει στάδια, το μετά Ανδρέα ΠΑΣΟΚ, αδυνατεί να αντισταθεί και σέρνεται σε μία αντικοινωνική πορεία. Η Νέα Δημοκρατία δυναμώνει της συνθήκες κατάρρευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες της εφόδου του ξεπουλήματος. Αδύναμη κυβέρνηση με πρόθυμους παράγοντες να εξυπηρετήσουν τις προαποφασισμένες πολιτικές, που ο διεθνής παράγοντας οργάνωσε για εμάς. Προφανώς δεν ζούμε το τέλος αυτής της περιπέτειας. Λάβετε υπ’ όψιν ότι άλλη προϋπόθεση για να φτάσουμε εδώ, ήταν ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, ακριβώς στα όρια του σχίσματος των εκκλησιών. Αν στα μακρύτερα σχέδια της αλλαγής των ευρωπαϊκών παραγόντων, είναι άλλη διάταξη οικονομικών συμφερόντων, τότε εύκολα ερμηνεύεται η αποχώρηση της Βρετανίας απ’ την ΕΕ, αλλά πιθανότατα όχι μόνη της. Οι αλλαγές καθεστώτων, κρίνω ότι είναι πιθανόν μετ ερχόμενες επιδιώξεις, όπως η επιστροφή μοναρχικών καθεστώτων.
Οι εκλογές που έρχονται σ’ όλους τους βαθμούς, πρέπει να βρουν την σκέψη των Ελλήνων και των Κερκυραίων σε εγρήγορση. Η Κέρκυρα έχει υποτιμηθεί σε βαθμό κακουργήματος. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι όλο αυτό που ζούμε δεν είναι τυχαίο. Κατάρρευση υποδομών, πρόβλημα σκουπιδιών και δημόσιας υγείας, εκποίηση δημόσιας περιουσίας, επικίνδυνο νερό, κακή συγκοινωνία με όλα τα διπλανά νησιά, ανύπαρκτος στρατηγικός σχεδιασμός, ανύπαρκτος παραγωγικός πρωτογενής τομέας, ανύπαρκτος δευτερογενής τομέας, πρόβλημα στην δημόσια υγεία και παιδεία, καταστρεπτική τοπική αυτοδιοίκηση και ωσεί παρούσα περιφερειακή αρχή.
Απέναντι σ’ όλα αυτά διαίρεση του ενιαίου δήμου, χωρίς στοιχειώδη μελέτη, πολυδιάσπαση των κοινωνικών δυνάμεων στους τρεις πλέον δήμους του νησιού και χαλαρό ενδιαφέρον για την περιφέρεια, η οποία έχει χάσει κάθε έννοια συνεκτικότητας και απλά στέκεται στην ιστορική σημασία ύπαρξης των Επτανήσων. Αν όλα αυτά δεν μαρτυρούν την βαριά ομίχλη του ζωτικού μας περιβάλλοντος, τότε τι ζούμε;
Η τραγική αυτή περίοδος πυροβολεί εγκληματικά το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Η υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, η παθητική δωροδοκία, οι προδότες πολιτικοί είναι καθημερινή ημερήσια διάταξη σ΄ όλους τους  θεσμούς και ιδιαίτερα στο κοινοβούλιο. Την δύσκολη ώρα της κρίσης, το πολιτικό σύστημα αυτοκτονεί καταγγέλλοντας στην ουσία το δημοκρατικό πολίτευμα και κουβαλάει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς. Η διχαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την μέθοδο της λάσπης που έχει επιλέξει ενισχύει της φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις που καραδοκούν.
Μακάρι αυτές οι εκλογές του Μάη να στείλουν μήνυμα σ’ όλους ότι εδώ ζουν άνθρωποι που σκέπτονται, γρηγορούν, αποφασίζουν και πράττουν!
Ο Παυλίδης Κωστής είναι μέλος της Ν.Ε. “Κινήματος Αλλαγής” Κέρκυρας & μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”
Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια