ΠΙΣΩ, ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ! του Κωστή Παυλίδη*

Πλησιάζοντας προς τον μήνα των πολλαπλών εκλογών του Μαΐου του 2019, γίνεται αντιληπτό καθαρότερα η ”αμηχανία” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διεξάγει εκλογές με σίγουρα καθαρά χαρακτηριστικά και γνωστούς κανόνες. Ακόμη συζητιέται η λίστα των ευρωεκλογών ή ο σταυρός προτίμησης. Ακόμη συζητιέται η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης. Για την Κέρκυρα ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα διαιρεθεί ο ενιαίος δήμος του νησιού ή όχι.
Κι αν το πράξουν τελικά θα είναι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Χωρίς κοινωνικό διάλογο ουσίας, που να εντοπίζει της πραγματικές αιτίες αποτυχίας του ενιαίου δήμου και χωρίς σοβαρή αιτιολογία για τον τρόπο της διαίρεσης. Αλήθεια ποιος εγγυάται για την αποτελεσματικότητα της νέας διαίρεσης και πότε ο ΣΥΡΙΖΑ που ελέγχει απόλυτα το νησί, αφού οι Κερκυραίοι του τα εμπιστεύθηκαν όλα, κατήγγειλε ή αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του ενιαίου δήμου;
Η αποτυχία της Κέρκυρας σ’ όλα τα επίπεδα είναι το ισχυρότερο επιχείρημα για την ανικανότητα, επιπολαιότητα και επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί.
Αλήθεια, ποιος είναι ο  λόγος της ρευστής αυτής πραγματικότητας; Και γιατί αυτή η ανοχή του πολιτικού συστήματος; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει έναν αιφνιδιασμό γιατί θεωρεί ότι θα φέρει σε μειονεκτική θέση τους αντιπάλους του.
Παρατηρούμε πρωτοφανείς συμπεριφορές μιας κυβέρνησης που εύκολα κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει φασιστικές. Οι όροι μιας εκλογικής αναμέτρησης πρέπει να είναι γνωστοί απ’ την αρχή μιας κυβερνητικής περιόδου, διαφορετικά δημιουργείται έλλειμμα δημοκρατικής συμπεριφοράς και ασέβεια της λαϊκής ετυμηγορίας.
Αναρωτιέται κάποιος αν αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνισταμένη των δυναμικών του ή επιβάλλεται από ξένο παράγοντα, ο οποίος πράγματι θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα, που κανείς ακόμα δεν μπορεί να προβλέψει την σκοπιμότητα και τα απόνερα αυτών των τακτικών.
Η αρνητική κινητικότητα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναπτύσσει προβληματισμούς για επικίνδυνες εξελίξεις.
Η Αλβανία, σχεδόν νόμιμο καρτέλ όπλων, ναρκωτικών και τοξικών ουσιών. Τα Σκόπια, Μακεδονικό προπύργιο του ΝΑΤΟ ενάντια στο πανσλαβισμό Ρώσων και Σέρβων. Η Βουλγαρία, Γερμανικό προτεκτοράτο που σύντομα θα ξεδιπλώσει πολιτικές εξόδου στο Αιγαίο. Η Τουρκία παίζει αποφασιστικά την ”Γαλάζια Πατρίδα”, θεωρώντας την μισή Μεσόγειο τσιφλίκι της. Απέναντι σε όλα αυτά, η Ελληνική κυβέρνηση σφραγίζει τις πολιτικές του ΝΑΤΟ, με την συμφωνία των Πρεσπών, πολιτικές βαθιά ανθελληνικές αφού διατηρεί με κάθε τρόπο, τον τεμαχισμό των ζωνών της Βόρειας Ελλάδας, του Αιγαίου και την διχοτόμηση της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας βραβεύεται  απ’ την ίδια οργάνωση που βράβευσε και τον Χ. Κίσινγκερ όταν αυτός διχοτόμησε τη Κύπρο.
Η ”προθυμία” αυτής της Νατοικής κυβέρνησης στην Ελλάδα να εξυπηρετεί πάση θυσία το ΝΑΤΟ, τους Αγγλοαμερικάνους και τους Γερμανούς είναι μοναδική. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Την ώρα αυτής της Νατοϊκής υποταγής, επιτίθενται στην ακεραιότητα των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συναλλασσόμενοι με όλους τους αδύναμους κρίκους. Με όλους τους πρόθυμους να υπηρετήσουν αυτές τις εντεταλμένες υπηρεσίες. Το δυστύχημα είναι ότι κερκόπορτες έχουν ”προβλεφθεί” παντού. Πολλοί τυχοδιώκτες περιμένουν την στιγμή να ενταχθούν σε αλλότρια σχήματα κομματικά ή αυτοδιοικητικά, για να εξυπηρετήσουν φθηνά προσωπικά συμφέροντα. Σημάδια των καιρών, η αναξιοπρέπεια, η προδοσία και ο εκφυλισμός της τιμής και της ηθικής υπόστασης.
Το ξεκαθάρισμα των εσωτερικών συνοχών των κομμάτων, είναι επιβεβλημένη πράξη, που θα αδυνατίσει αυτήν την επίθεση του Νατοϊκού ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνομαι βαριά την υποχρέωση να ξεκαθαρίσω ότι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες σήμερα στην Ελλάδα η διακήρυξη του σοσιαλιστικού κινήματος της 3ης του Σεπτέμβρη του ’74, είναι το ορθότερο και πληρέστερο πολιτικό κείμενο που υπήρξε ποτέ. Οι αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαικής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης, φαντάζουν τόσο επίκαιρες όσο ποτέ.
Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να τις επαναλάβει και να χτίσει το μέλλον αυτής της χώρας και του λαού της, πάνω σε αυτές τις αρχές, επικαιροποιώντας τις μεθόδους για αποτελεσματικότερη πολιτική πράξη. Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει τον άξονα εξυγίανσης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των Ελλήνων.
Καλώ όλους τους παλιούς και νέους συντρόφους αυτών των αρχών, να συσπειρωθούν αποτελεσματικά. Λάθη και επίορκοι του παρελθόντος δεν μπορούν να ακυρώσουν την θέληση μας να ζήσουμε ελεύθερα και αξιοπρεπώς. Η ιστορική εμπειρία δεν επιτρέπει να επαναληφθούν  τα ίδια λάθη, ο λαϊκισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ελευθερίας των λαών. Με πίστη αυστηρότητα και πειθαρχία θα οδηγήσουμε τα πράγματα στον προορισμό τους.
Για την Κέρκυρα πιστεύω ότι οι Κερκυραίοι εκστράτευσαν μακρυά, ζηλωτές της ιστορίας του άλλου επτανήσιου  της Ιθάκης Οδυσσέα.
Κάπως πρέπει να εξηγηθεί η κατασπατάληση και κατακρεούργηση του νησιού, από μνηστήρες της μοναδικής σε ομορφιά κόρης του Ιονίου.
Είμαι σίγουρος, ότι κάποιος λείπει απ’ το νησί και κάποιοι χορεύουν και γλεντάνε το πανέμορφο κορμί της Κέρκυρας.
Παρατηρητές της κακοποίησης, αδύναμοι να αμυνθούμε και να προστατέψουμε κάπως την ίδια την ζωή μας.
Πρέπει να ”γυρίσουμε” στην Κέρκυρα. Μας περιμένει. Να γίνει!
* Ο Κωστής Παυλίδης, είναι μέλος Ν.Ε. “Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας” και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”.
Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια