Δεν πάει άλλο!!! του Κωστή Παυλίδη*

Αλήθεια τι σημαίνει Μνημόνιο  για τον Έλληνα και την Ελληνίδα πολίτη;

Μια μέση αντίληψη και κατανόηση του όρου λαμβάνει ως αποδοχή μιας σύμβασης με τους δανειστές ενός πειθαναγκαστικού προγράμματος υπακοής, πειθαρχίας και σιωπής για όλη την περίοδο της  χρηματοδότησης.

Ο βαθμός του πειθαναγκασμού επιβάλλει την εξάρτηση της χώρας από ξένες δυνάμεις, εφόσον η πτωχευμένη πατρίδα δε μπορεί πλέον να υπερασπιστεί εξίσου και αποτελεσματικά τα εθνικά της συμφέροντα. Στην οικονομία μιας χώρας όπως η Ελλάδα, σημαίνει πλήρης έλεγχος των μέσων παραγωγής, ακόμα και αυτών που ελέγχονται απ’ την μεταπρατική αστική τάξη. Οι δανειστές δηλαδή αφαιρούν απ’ τους αντιπροσώπους τους μέχρι και την κρίση, την διαχείριση πλουτοπαραγωγικών πηγών της οικονομίας και μέσω των μνημονίων, περνούν απευθείας στην ιδιοκτησία των δανειστών.

Έτσι λοιπόν, ενέργεια, νερά, μεταφορές, λιμάνια, αεροδρόμια, εμπόριο, ελέγχονται αφενός, αφετέρου ξεπουλιούνται σπουδαία κομμάτια ελληνικής γης, δημιουργώντας θύλακες αμφιβόλου δράσης και αποτελέσματος.

Είναι επίσης κατανοητό ότι αυτή η περίοδος του αφελληνισμού της οικονομίας δια των μνημονίων έχει περιεχόμενο και ορίζοντα συγκεκριμένο. Την ευθύνη για την περίοδο προετοιμασίας των μνημονίων την έχει συνολικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα, μηδενός εξαιρουμένου. Το τέλος αυτής της περιόδου σημαίνει ακριβώς την ίδια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, αφού περάτωσε το ίδιο ακριβώς έργο της πτωχοποίησης της Ελλάδας και την ενέταξε στο ίδιο καζάνι σημαντικών στροβιλισμών στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Οι αιχμές περί ευθυνών των κομματικών οργανισμών και των ηγεσιών τους, οξύνει εκ του πονηρού την πραγματικότητα αφού αποπροσανατολίζει την κοινωνία απ’ την συνειδητοποίηση των πραγματικών ενόχων. Έτσι λοιπόν η θεμελίωση της κρίσης και η περάτωσή της, όπως την περιγράψαμε, εμπεριέχουν ακριβώς τις ίδιες μεγάλες και εθνικά απαράδεκτες ευθύνες.

Στην αρχή της κρίσης κανείς δεν ζητωκραύγαζε.

Στην περάτωση του προγράμματος, ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν την αρχή της πιο στυγνής και σκληρής εξάρτησης. Τώρα οι επενδύσεις για την εκμετάλλευση όλων αυτών των πλουτοπαραγωγικών μέσων που παραδόθηκαν, θα είναι η άνοιξη της οικονομίας.

Ο Έλληνας, ραγιάς και μετανάστης στον τόπο του. Τώρα τα ψίχουλα απ’ τα τραπέζια θα είναι περισσότερα και λαδωμένα.

Η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ λοιπόν ήταν κατάλληλη συνταγή εξόδου απ’ τα μνημόνια.

Και μόλις αυτό επετεύχθη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καλεί τα δημοκρατικά κόμματα σε μια αντιδεξιά συσπείρωση.

Πόσο τυχοδιώκτης και ξεδιάντροπος μπορεί να είναι;

Τώρα ζητά την κολυμπήθρα του Σιλωάμ στην συνεργασία του δημοκρατικού τόξου. Προσέξτε! Ο ίδιος άνθρωπος το 1989 υπουργός των κυβερνήσεων συνεργασίας με την ΝΔ του Μητσοτάκη, στέλνει του Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στο ειδικό δικαστήριο, μαζί με Κωνσταντόπουλο και Κουβέλη κι άλλους θεμελιωτές και συνεχιστές του μορφώματος των υπηκόων που λέγονται ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικές χωρίς αρχές και αξίες. Στο όνομα της Αριστεράς εξυπηρετούν τις πιο μαύρες οικονομικά δυνάμεις σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Αν πράγματι η έξοδος απ’ τα μνημόνια επαναφέρει την εθνική ανεξαρτησία και θέληση των Ελλήνων, γιατί υπό το καθεστώς της εξάρτησης των μνημονίων υπέγραψαν την συμφωνία τους με τα Σκόπια; Ήταν ελεύθεροι ή ανελεύθεροι; Γιατί συμφώνησαν με την Αλβανία όλα αυτά που θα μας πουν αργότερα;

Γιατί οι Έλληνες στρατιωτικοί αφέθησαν ελεύθεροι σε καθεστώς μνημονίων, μεταξύ του εγκλήματος στο Μάτι και της εξόδου απ’ τα Μνημόνια;

Πρώτη φορά η κοινωνική ψυχολογία διαδραματίζει τόσο αποφασιστικό ρόλο στην χειραγώγηση του ελληνικού λαού. Πρώτη φορά οι κοινωνικές επιστήμες προετοιμάζουν την κοινωνία μας ως αποδεκτή σοβαρών ανατροπών.

Οι Έλληνες πρέπει να αντιδράσουν και οι κοινωνίες να δουν το αδιέξοδο στο μέλλον τους.  Πρέπει να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις. Πρέπει να ακουμπήσουμε τις πληγές μας και να τις θεραπεύσουμε.

Οι νέοι άνθρωποι θύματα όλης αυτής της περιόδου πρέπει να βροντοφωνάξουν το παρόν τους!

Δεν πάει άλλο!

Κωστής Παυλίδης, είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιλαδημοκρατία” και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια