Επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά δεν είναι τυχαία

Οι “Κινήσεις” για την κατάσταση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Αυτή την έκφραση τη χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι ψυχολόγοι για να εστιάσουν την προσοχή σε συμπεριφορές που δεν είναι επιθυμητές ή κάνουν κακό αλλά συμβαίνουν συνεχώς. Στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων συμπεριφορών με αποκορύφωμα την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο προέδρου ομάδας ο οποίος και εμφανώς οπλοφορούσε, εικόνα που εκθέτει την χώρα διεθνώς.

Η συνεχόμενη ανομία, αυθαιρεσία και έλλειψη στοιχειώδους δικαιοσύνης στο χώρο αυτό σε συνδυασμό με το στενό εναγκαλισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με επιχειρηματικά συμφέροντα όχι μόνο επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές όπως ενδεικτικά είναι η απόλυτη άρνηση και απαξίωση απέναντι στην οργανωμένη Πολιτεία αλλά τις προωθούν κιόλας. Συμπεριφορές που δεν συνάδουν με μια ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Εάν σε κάθε απόφαση ενός διαιτητή που δεν συμφέρει την ομάδα ο πρόεδρος της οπλοφορώντας εισβάλλει στο γήπεδο δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για αρμονική σύζευξη του αθλητισμού ως κοινωνικό αγαθό με την υγιή πρωτοβουλία.

Τα ιδανικά του αθλητισμού δεν εξυπηρετούνται πλέον κάτω από την ομπρέλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και είναι έωλη η άποψη ότι η οργανωμένη Πολιτεία προσκρούει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία ήδη έχουν προτείνει ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός θα πρέπει να διέπεται από τους νόμους για το επιχειρηματικό δίκαιο. Μέχρι σήμερα οι πρόεδροι και οι παράγοντες των ομάδων αξιοποιούν τους χώρους, τα αθλητικά στάδια, τους οπαδούς και τα όργανα της Πολιτείας ως δικά τους, αλλά όταν έρχεται η Πολιτεία για να ζητήσει τα αυτονόητα π.χ. οικονομικά ανταλλάγματα κ.α αντιδρούν χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα το αυτοδιοίκητο.

Η υγιής επιχειρηματική δράση οφείλει να διασφαλίζει την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων των αθλουμένων, των προπονητών, των φιλάθλων κ.α. με το κατάλληλο νομικό πλαίσιο. Είναι επιτακτική η ανάγκη της επικαιροποίησης και αλλαγής του ισχύοντα αθλητικού νόμου. Δεν χρειάζονται ευχολόγια πλέον χρειάζεται η ανάληψη δράσης.

Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για αναστολή του πρωταθλήματος μας βρίσκει αντίθετους, είναι προσχηματική και απέχει ως ενδεδειγμένη ενέργεια που θα βοηθήσει στην εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου.

Είναι ώρα επί τέλους να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο οι νόμοι του κράτους και οι σχετικοί κανονισμοί τιμωρώντας παραδειγματικά τους ενόχους χωρίς καμία έκπτωση, συμψηφισμό ή κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, κάτι που η κυβέρνηση για ευνόητους λόγους δεν θέλει.

Τέλος, εφόσον οι ΠΑΕ και η ΕΠΟ θέλουν να διαχειρίζονται ως κράτος εν κράτει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τότε θα πρέπει να αναλάβουν οικονομικά και θεσμικά όλες τις πτυχές της διοργάνωσης από την αρχή μέχρι το τέλος όπως και της διαφύλαξης της νομιμότητας και φυσικά να αντιληφθούν ότι εκτός από δικαιώματα υπάρχουν και υποχρεώσεις.

 

 

 

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια