Απάντηση των “Κινήσεων Πολιτών” στην πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη

ΠΡΟΣ: κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2017,

Αγαπητέ Σταύρο,

Γνωρίζεις τις πάγιες θέσεις μας υπέρ της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την οποία μπορεί να διευρυνθεί σημαντικά το εκλογικό σώμα και να ενισχυθεί η πορεία και η προοπτική του νέου φορέα και η απήχηση του στην κοινωνία και ειδικότερα στη νέα γενιά.  Άλλωστε, η εξ αποστάσεως ψηφοφορία είναι στοιχείο ισονομίας και δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών που λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεώς τους, όπως απόσταση, υγεία ή κόστος, δεν τους επιτρέπουν να βρίσκονται σε εκλογικό τμήμα την ημέρα της ψηφοφορίας.

Πιστεύουμε και εμείς ότι το σύστημα ανοιχτού λογισμικού ΖΕΥΣ που είναι η βάση της πρότασης σου είναι αξιόπιστο. Το χρησιμοποιήσαμε, ως Κινήσεις Πολιτών, στις εσωτερικές μας διαδικασίες. Έχει αναπτυχθεί και έχει εφαρμοστεί σε δεκάδες περιπτώσεις από τον Εθνικό Δίκτυο Έρευνας Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), με Πρόεδρο, εδώ και 12 χρόνια, τον καθηγ.Π.Τσανάκα. Το σύστημα αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί επιστημονικά στην Ελλάδα ή διεθνώς, έχει κριθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας, είναι άμεσα διαθέσιμο, διατίθεται δε δωρεάν για την εκλογή του επικεφαλής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, όπως επιβεβαίωσε με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΔΕΤ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ενότητας ώστε να ξεπερασθούν άμεσα, οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις στα θέματα της ταυτοποίησης των ψηφοφόρων και της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας που θα αποτελέσει μια σημαντική καινοτομία στις πολιτικές διαδικασίες της χώρας.

Όπως κι εσύ, πιστεύουμε βαθιά στην ανάγκη εισαγωγής στο καταστατικό του νέου φορέα που δημιουργούμε, της δυνατότητας για ηλεκτρονικές συνεδριάσεις και ψηφοφορίες στις εσωτερικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των μελών σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις, με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Γραμματεία των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια