“Μαζί για ένα Συνέδριο Ενότητας, Ανανέωσης, Σύνθεσης”

Οι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” χαιρετίζουν την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που αποτελεί ένα νέο αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης με την οργάνωση συνεδρίου ενότητας και ανανέωσης εντός του 2017. H ενίσχυση της ενιαίας λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του συνεδρίου και του εγχειρήματος του νέου φορέα.

Οι “Κινήσεις Πολιτών”  θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την προσπάθειά τους για να αποτελέσει το συνέδριο ιστορική ευκαιρία σύγκλισης όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας.

Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τα στελέχη και τις συλλογικότητες του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου, ώστε από κοινού με τα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συνδιαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός ανοικτού, μαζικού, δημοκρατικού συνεδρίου, το οποίο θα αποφασίσει το όνομα, τα σύμβολα, το πρόγραμμα, το καταστατικό και στη συνέχεια την εκλογή ηγεσίας από τη βάση του νέου φορέα.

Αθήνα 22/12/2016

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
7 years ago

Η δημιουργία ενός νέου κόμματος από τη σύνθεση πολλών άλλων, διαφορετικών προελεύσεων και ιστορικής μαρτυρίας, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Δεν αντιμετωπίζεται με βολονταρισμούς αλλά σταδιακή διαπραγμάτευση των εταίρων, με σεβασμό αλληλεγγύης και σφυρηλάτηση συναγωνιστικών δεσμών στην πορεία, όχι λόγω ιδεολογικής ταυτότητας, αλλά κοινών βιωμάτων, εμπειρίας σύμπλευσης. Είναι η πρακτική προς έναν κοινό στόχο που ενώνει τους φορείς κι όχι η αναφορά σε κάτι το ιδεώδες, το ιδανικό, ορθό και δίκαιο.
Έτσι και η Ιταλική Ελιά γνώρισε πολλά μεταβατικά στάδια, αλλάξαμε πολλές φορές καζάκα πριν κατασταλάξουμε στο σημερινό Δημοκρατικό Κόμμα. Νικήσαμε τις μισαλλοδοξίες των κομμουνιστών, των χριστιανοδημοκρατών, των σοσιαλιστών, των οικολόγων, των φιλελεύθερων, των δημοκρατικών… συνολικά 8 κομματικών φορέων αρχικά, να συνθέτουν ολοένα και πιο σταθερά κοινές συμμαχίες και εκλογικές λίστες πριν περάσουν σε ομοσπονδιακή ομπρέλα, κατόπιν ένωση κομμάτων, στο τέλος ενιαίο κόμμα.
Αλλά και πάλι ποτέ δεν μπορείς να αποφύγεις τις διασπάσεις, ιδίως της μαρξιστικής δογματικής αριστεράς, που διεκδικεί αενάως την καθαρότητα της ταυτότητας και ιδεολογίας!
Οπότε αντί να απαιτούμε εδώ και τώρα άλματα στο μέλλον, το ελληνικό Δημοκρατικό Κόμμα, καλύτερα να προχωράμε σε μια προσωρινή συμμαχία με κοινή λίστα στις επερχόμενες εκλογές, δημιουργούμε κοινότητες ανθρώπων με αμοιβαία εμπιστοσύνη στην πορεία και μετά συζητάμε για περαιτέρω αναβάθμιση πολιτικού συγκερασμού σε ιδεολογικοπολιτική ενιαία οργάνωση κομματικού χαρακτήρα. Ας κερδίσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας κι ας την απλώσουμε στην απελπισμένη, καταθλιπτική κοινωνία.
Ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς, ειδικά στην Ελλάδα που η εμπιστοσύνη του κόσμου στα κόμματα είναι μηδαμινή, μόλις 2 Έλληνες στους 100 έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς!