Πολιτική Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Ηράκλειο Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο (Κρήτης) χτες (09.05.2016) η προγραμματισμένη πολιτική διαδικασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου που διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα για την προετοιμασία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

panel_09052016

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής & Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), ο Κωστής Μοχιανάκης, μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΜΑΡ) και εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία ο Πετράκης Μανώλης, επίσης μέλος του Περιφερειακού Συντονιστικού Κρήτης.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών επικεντρώθηκαν στην πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με στόχο την οργανωτική της ολοκλήρωση, με την δημιουργία ενός νέου ενιαίου κόμματος, αλλά και την πορεία της ευρύτερης συνεργασίας των δυνάμεων του ριζοσπαστικού κέντρου και της σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση σε ορισμένες θεματικές ενότητες της επικείμενης συνδιάσκεψης, όπως η θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, η επαναθεμελίωση του κράτους, το νέο σύγχρονο παραγωγικό-αναπτυξιακό μοντέλο, και η αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Theatrikos Stathmos-IV_09052016

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών υπήρξαν παρεμβάσεις που επικεντρώθηκαν στην ανάγκη για ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση του χώρου. Ήταν έκδηλη η αγωνία των συμμετεχόντων για την δημιουργία ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ενώνει τις διάσπαρτες δυνάμεις του χώρου.

Ενός φορέα που είναι αναγκαίος για να δοθούν πραγματικές προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, αλλά και για να υπερκεραστούν οι συνέπειες και τα εθνικά αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της παρούσας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια