Ανακοίνωση για την Εκλογή της Ηγεσίας του Νέου Ενιαίου Φορέα της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης

Η Συντονιστική Γραμματεία των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» σε συνάντησή της, έκανε την πρώτη γενική αξιολόγηση του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Η ΣΓ κατέγραψε πρώτα απ’ όλα, ως μείζον πολιτικό επίτευγμα, τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, τόσο στον πρώτο, όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η μαζική συμμετοχή εκφράζει την έντονη επιθυμία της κοινωνίας για ανανέωση και ενότητα των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου, σ’ ένα ενιαίο φορέα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει στη δημοκρατική και Ευρωπαϊκή κανονικότητα, με ρεαλιστικές προοπτικές ανάπτυξης, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η μαζική συμμετοχή στην οποία συνέβαλαν με το λόγο και τη δράση τους όλοι οι υποψήφιοι και όλοι οι συμπράττοντες συντελεστές του χώρου, θέτει φραγμό σε λογικές αναπαλαίωσης και σε παλαιοκομματικές πρακτικές και διαδικασίες ή σχήματα του παρελθόντος.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της εκλογικής  διαδικασίας με τη μαζική συμμετοχή αποτελούν την εγγύηση για το επόμενο βήμα, τη σύγκληση του ιδρυτικού συνεδρίου με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ,  ως συνιδρυτών  του νέου, ενιαίου φορέα με τα ευρύτερα  περιθώρια έκφρασης και συμμετοχής για τον καθένα. Στόχος παραμένει η πραγματοποίηση ενός ανοιχτού και δημοκρατικού ιδρυτικού συνεδρίου το συντομότερο και πάντως όχι αργότερα από το Μάρτιο 2018.

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» συγχαίρουν τη Φ. Γεννηματά για την εκλογή της στην ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα. Ο ρόλος και οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι κρίσιμες για τα επόμενα βήματα  του νέου ενιαίου φορέα της παράταξης. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί στις ευθύνες και προσδοκίες των πολιτών.  Συγχαίρουν επίσης το Ν. Ανδρουλάκη για το ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε, θέτοντας  αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης και της διαγενεακής συνεννόησης.

Οι Κινήσεις Πολιτών θεωρούν επίσης ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων που εξέφρασαν κυρίως οι υποψηφιότητες των Γ. Καμίνη και Στ. Θεοδωράκη οι οποίοι με τα σημαντικά ποσοστά που κατέγραψαν, προσέδωσαν στο εγχείρημα τη διάσταση της διεύρυνσης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της ενότητας και της υπέρβασης των κομματικών στεγανών. Ο ρόλος τους και στο επόμενο στάδιο, ως συνιδρυτών του ενιαίου φορέα, θα είναι κρίσιμος και καθοριστικός.

Οι ΚΠΣ εκφράζουν για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες τους στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) για το έργο που επιτέλεσε με την διαφανή και δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών και θεωρούν ότι η Eπιτροπή θα πρέπει να αναλάβει να διασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογής των συνέδρων από τα μέλη του νέου φορέα καθώς και την διαδικασία  εγγραφής νέων μελών αξιοποιώντας τον θετικό αντίτυπο που είχε η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του προέδρου.»

Τα μέλη των ΚΠΣ θα συνεχίσουν να εργάζονται με επιμονή για την επίτευξη του τελικού στόχου της δημιουργίας του ενιαίου φορέα με όρους ανανέωσης και σύγχρονου προγραμματικού λόγου, ώστε η παράταξη να ανταποκριθεί στην ανάγκη να υπηρετούμε τις αξίες μας σε ένα γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο και σε μια χώρα που πρέπει ν’ αλλάξει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και τις προκλήσεις της εποχής.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Κινήσεων Πολιτών σε συνάντησή της τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα επιχειρήσει συνολικότερη αξιολόγηση και χάραξη στρατηγικής ενόψει της σύγκλησης του Ιδρυτικού Συνεδρίου.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια