Ανακοίνωση των «Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία» για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Η 21η/8/2018 θα μπορούσε να είναι μια ημέρα αναστοχασμού. Αλλά και αυτοκριτικής. Από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία συγκλίσεων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Διαμόρφωσης ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή ως προς τα λάθη του απώτερου αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος.  Αναζήτησης κοινών απόψεων και για τα σφάλματα που προηγήθηκαν και για τις δυσκολίες που έρχονται.

Ο Πρωθυπουργός όφειλε να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Δεν το έπραξε. Προτίμησε την πεπατημένη των “συμβολισμών” και της πόλωσης. Την οδό της μικροπολιτικής, επιτιθέμενος κατά των πολιτικών του αντιπάλων.  Μιλώντας για μνηστήρες της διαφθοράς και της διαπλοκής. Φωτογραφίζοντας τους στοχοποιημένους τεχνοκράτες,  χαϊδεύοντας τα ώτα των ψεκασμένων τέως ψηφοφόρων του, που ελπίζει να προσελκύσει και πάλι στην κάλπη.

Οι  «Κινήσεις» εκτιμούν ότι με το τέλος των μνημονίων ξεκινά μια δύσκολη και μακρά πορεία για να αντιμετωπιστούν τα μείζονα θέματα του τόπου. Το δημογραφικό, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και ασφαλώς, η παραγωγική βάση της χώρας. Πολιτικά θέματα τα οποία προϋπήρχαν των μνημονίων και η οικονομική κρίση τα ανέδειξε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Λύσεις και προτάσεις υπήρχαν και πριν, λύσεις που απαιτούν ένα ελάχιστο επίπεδο  πολιτικού διαλόγου και σύγκλισης. Αυτό, ακριβώς, έπραξαν και ορισμένοι απ’ τους εταίρους μας στην ΕΕ, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο, βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Ο κος Τσίπρας επέλεξε, όμως, για μια ακόμη φορά τον λάθος δρόμο. Θυσιάζοντας το δημόσιο συμφέρον στο βωμό του μικροπολιτικού του οφέλους.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια