Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

Kiniseis_Stavros_Fofi_-Thanasis1Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου οι εργασίες της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, με την έγκριση των πολιτικών εισηγήσεων, με τις αποφάσεις για την οργάνωση και τη λειτουργία και με την εκλογή 60μελους Συντονιστικής Επιτροπής, οι μισοί εκ των οποίων είναι από τις όλες τις Περιφέρειες εκτός Αττικής.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε και σειρά ριζικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα που θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς μέρες.

Στις εισηγήσεις τους οι τρεις εκπρόσωποι των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, Νίκος Διακουλάκης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Γιάννης Τούντας, καθώς και στους χαιρετισμούς τους οι Φ. Γεννηματά, Στ.Θεοδωράκης, Θ.Θεοχαρόπουλος και Σπ.Λυκούδης, τόνισαν  μεταξύ άλλων τα επικίνδυνα αδιέξοδα που δημιουργεί η σημερινή ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ανάγκη συσπείρωσης των πολιτικών προοδευτικών δυνάμεων, μέσα από τον διάλογο, την προγραμματική σύγκλιση και κυρίως με την ενεργοποίηση και συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων και όλων των προοδευτικών πολιτών με τελικό στόχο τη δημιουργία με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες του ενιαίου ανανεωμένου δημοκρατικού φορέα των μεταρρυθμιστικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 17 Απριλίου 2016

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Χάρηκα που παρευρέθηκα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και συμμετείχα ως πολίτης στον ανοιχτό διάλογο, εμπνευσμένο από γνώση κι εμπειρία ώριμων ανθρώπων, αρκετοί εκ των οποίων έχουν αναλάβει στο παρελθόν κυβερνητικές θέσεις κι έχουν δημόσιο, έγκριτο πολιτικό λόγο. Το επίπεδο διαλόγου ήταν υψηλό, με πλούσιες εισηγήσεις περί ιδεολογικών συντεταγμένων του φορέα. Πρόκειται για ένα think tank πολύτιμο για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ως πηγή γόνιμου πολιτικού προβληματισμού.
Με τις δηλώσεις των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ και ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ανοίγεται επιτέλους μια νέα φάση σύνθεσης δυνάμεων, ώστε να δημιουργηθεί ο ενιαίος πολιτικός φορέας παρέμβασης, η οργάνωση, στην οποία θα ενταχτούν και οι υπόλοιπες διάσπαρτες δυνάμεις της κεντροαριστεράς και αυτές που έχουν εγκλωβιστεί στις άλλες ανταγωνιστικές πολιτικές οικογένειες της δεξιάς συντήρησης και της αριστερής αντίδρασης.
Η δική μου συμβολή επικεντρώθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός κομματικού μηχανισμού άσκησης της δημοκρατίας για την επικοινωνία με τον δύσπιστο και απελπισμένο ψηφοφόρο, με τρόπο ικανό, διαυγή, εμπνευσμένο, ανοιχτό στην κοινωνία και πρωτότυπο, χωρίς ιεραρχημένες κάστες εξουσίας, συντονισμένη με την ευρωπαϊκή οικογένεια Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και δώσαμε ραντεβού σε επόμενη φάση για να βρεθούμε συνοδοιπόροι και συναγωνιστές.