Θ.Θεοχαρόπουλος: Από τα πολλά «εγώ» έχει ταλαιπωρηθεί η Κεντροαριστερά

Theoharopoulos Είναι κοινωνική αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε πως έχει ταλαιπωρηθεί αυτός ο χώρος από ατέρμονες συζητήσεις και διαδικαστικά σχέδια. Για αυτό, τόνισε, η επιτροπή θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις η οποία δημιουργείται θα πρέπει να προτείνει κοινές θέσεις για προγραμματική περαιτέρω σύγκλιση.

Ερωτηθείς αν θα πρόκειται για κόμμα ή για πολυκομματικό σχηματισμό, απάντησε ότι το ζήτημα είναι η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

Πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του πρέπει να υπάρξει μεταβατικά ένας πολυκομματικός φορέας έτσι ώστε στη συνέχεια να υπάρχει το ενιαίο προοδευτικό σχήμα.

«Από τα πολλά “εγώ” έχει ταλαιπωρηθεί η κεντροαριστερά, συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Εμείς φτιάξαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη και βάλαμε πίσω τα «εγώ» σε αυτή τη διαδικασία, σημείωσε.

Στον ερώτημα για το πρόσωπο που θα ηγηθεί, απάντησε πως «όταν θα φτάσουμε στο τελικό στάδιο η εκλογή θα γίνει από τη βάση και το νέο ηγέτη της κεντροαριστεράς θα τον αναδείξει η βάση με τα χαρακτηριστικά του”.

 

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια