ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Η Πολιτική απόφαση της 2η Συνόδου της 5ης Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής των “Κινήσεων”

Τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σε τηλεμαχίες/debates που θα επιτρέπει τον διάλογο μεταξύ τους, ώστε να γίνει σαφές ποια θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που επιδιώκεται να συγκροτηθεί για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, ζητούν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Ακόμη, καλούν τα μέλη της παράταξης και τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να ψηφίσουν με βασικά κριτήρια τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις των υποψηφίων, ενώ προτείνουν, χωρίς να κατονομάζουν, ως καταλληλότερο για την Προεδρεία, τον υποψήφιο που θα συμβολίσει τον μετασχηματισμό του ΚΙΝΑΛ σε ένα νέο και ανανεωμένο σε πρόσωπα και πολιτικές προτάσεις, ανοιχτό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα αποκρούσει τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και την υπονόμευση της πολιτικής του αυτονομίας.
0
Αφήστε σχόλια σχετικά με αυτόx

Οι Κινήσεις Πολιτών σε συνεδρίαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής τους το Σάββατο 13 Νοεμβρίου αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της εσωτερικής δημοσκόπησης που διενήργησαν για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

 

Διαμορφώνεται μία εικόνα πολιτικού σκηνικού όπου η ΝΔ από την μία εμφανίζει μία αξιοσημείωτη υπεροχή απέναντι στο δεύτερο κόμμα, από την άλλη τα ποσοστά της βαίνουν μειούμενα. Διαμορφώνεται μια εικόνα όπου μετά από αρκετό καιρό, το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει σημάδια δημοκοπικής ανάκαμψης και παρατηρούμε ένα σημαντικό ενδιαφέρον της κοινωνίας για αυτό.

Η ελληνική κοινωνία, μέσα από τις διαδοχικές κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας, έχει πια ωριμάσει. Απαιτεί συγκεκριμένες απαντήσεις πάνω στα μεγάλα εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της χώρας, ζητά από τις πολιτικές δυνάμεις έντιμο διάλογο και ουσιώδη πολιτική αντιπαράθεση, δείχνει ότι αποστρέφεται την πόλωση και τον διχασμό.  Μόνον ανταποκρινόμενοι στα παραπάνω θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε και τις αναγκαίες συναινέσεις για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, εκείνες δηλαδή που υπερβαίνουν τη θητεία μιας κυβέρνησης.

0
Αφήστε σχόλια σχετικά με αυτόx

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σύμφωνα με τις απόψεις που διατύπωσαν στην έρευνα μας τα μέλη των «Κινήσεων», οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η δημοκρατική παράταξή, και ειδικά το Κίνημα μας κατά σειρά προτεραιότητας είναι:

Υπό  την νέα ηγεσία το ΚΙΝΑΛ οφείλει να ενδιαφερθεί και να μιλήσει περισσότερο για:                    ( Έως τρεις επιλογές)

 

Προτεραιότητες Ποσοστό Κατάταξη
την  αντιμετώπιση των προκλήσεων, νέων ανισοτήτων (υγεία,παιδεία,διαδίκτυο κλπ), αδικιών, μεταβολών, αξιοποίηση νέων ευκαιριών 40,69% 1
το δημογραφικό, ασφαλιστικό, εργασιακά, παιδεία, υγεία, προστασία περιβάλλοντος, κοινωνική συνοχή 40,00% 2
την ευρωπαϊκή ενοποίηση με κοινωνικό  πρόσωπο 36,21% 3
τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και την πράσινη ανάπτυξη 27,24% 4
την στροφή στην κοινωνία, κατανόηση των σύγχρονων προβλημάτων των νέων 26,90% 5
την επιβίωση της κοινωνίας και της οικονομίας μετά τις δυο κρίσεις και τις νέες προκλήσεις, με νέες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις 26,21% 6
την υπεράσπιση της δημοκρατίας από τα λαϊκιστικά δεξιά  κόμματα και την ακροδεξιά 21,72% 7
την αντιμετώπιση της κλιματικής και υγειονομικής  κρίσης 18,28% 8
την αλλαγή του μοντέλου εκπαίδευσης 12,76% 9
την ενίσχυση της πολιτικής έναντι των δυνάμεων της αγοράς 12,41% 10
την αντιμετώπιση εξωτερικών κινδύνων 8,97% 11
την ενίσχυση των επενδύσεων 6,90% 12
αντιμετώπιση  των μεγάλων ανατροπών (π.χ. ενεργειακό) με νέο επιχειρηματικό μοντέλο 4,14% 13
την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας 2,76% 14
Την αλλαγή του μοντέλου της μικροεπιχειρηματικότητας 2,41% 15
Άλλο: 4,14% 16
  • την ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους πολίτες στους πολιτικούς και τα κόμματα και αποδόμηση της άποψης ότι πολιτικοί και τα κόμματα ενδιαφέρονται για την εξουσία κυρίως για κομματικό και προσωπικό όφελος.
  • την ισότιμη ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία,
  • την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί ριζικά το κράτος, να αποκεντρωθεί, και να ενισχυθούν  οι τοπικές κοινότητες

 

Στη χώρα μας, η ουσιαστική αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και η πρόοδος συνδέθηκαν πάντοτε με τη δημοκρατική παράταξη.

Είναι λοιπόν ανάγκη η δημοκρατική παράταξη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η χώρα μας και οι πολίτες.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο  υποψήφιος/οι για την θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να είναι μια ηγετική προσωπικότητα, με ιδεολογικοπολιτική συνέπεια σε σοσιαλδημοκρατικές απόψεις, με πολιτική συγκρότηση και επίγνωση των νέων εθνικών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων δεδομένων. Να έχει πολιτικό ήθος , οργανωτική ικανότητα, να εμπνέει, να οραματίζεται ένα σύγχρονο μέλλον για την παράταξη και την χώρα, να συνομιλεί και να συνεργάζεται με  τους  ευρωπαϊκούς  και παγκόσμιους θεσμούς και  τους πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο, να συνεργάζεται στο εσωτερικό με όλους του ηγέτες, τις κοινωνικής και πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία των πολιτών,  να είναι καινοτόμος με ανοιχτούς ορίζοντες, να κατανοεί τον σύγχρονο κόσμο και τις παγκόσμιες προκλήσεις, να λειτουργήσει ως αποφασιστικός καταλύτης όχι μόνο για τη δική μας παράταξη αλλά για ολόκληρο το κομματικό σύστημα.

Η παράταξή μας χρειάζεται έναν πολιτικό με ενσυναίσθηση, με γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και για όλα τα προβλήματα του τόπου, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο.

Έναν πολιτικό με αρχές και με ήθος, κάτι που το χρειάζεται πάρα πολύ η πολιτική ζωή της χώρας.

Έναν πολιτικό που βλέπει μακριά και προτείνει λύσεις.

Αλλά ΚΥΡΙΩΣ έναν Πολιτικό που μπορεί να πείσει και να εμπνεύσει τους πολίτες για το ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της Πολιτικής, αυτό της υπεράσπισης των αδύναμων,  των αποκλεισμένων, των μεσαίων στρωμάτων, συμβάλλοντας στην ουσιαστική  λαϊκή συμμετοχή.

0
Αφήστε σχόλια σχετικά με αυτόx

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ως «Κινήσεις» επιθυμούμε και παροτρύνουμε το σύνολο των υποψηφίων να συμμετάσχουν στις τηλεμαχίες/debates διότι μέσω αυτών μπορεί να αναδειχθεί ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ο αξιόπιστος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας με ευρωπαϊκό πρόσημο στην Ελλάδα. Τα debates θα φέρουν στον δημόσιο διάλογο την ανάγκη της ύπαρξης στην Ελλάδα ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων της χώρας και θα αποτελέσει την πολιτική απάντηση απέναντι στην αλαζονική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.  Τα debates οφείλουν να έχουν ως κεντρικό στόχο να ενημερώσουν ποια θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θέλουμε να συγκροτήσουμε για να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας χωρίς να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Ακόμη στις «Κινήσεις» δεν βλέπουμε τα debates ως «κονσέρβα» αλλά ως διάλογο μεταξύ των υποψηφίων ώστε να αποτελέσουν θετικό παράδειγμα για το πως θα έπρεπε να είναι τα debates.

Για να γίνει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ βασικός παράγοντας οικοδόμησης της μεγάλης Κεντροαριστεράς, της νέας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, και για να πετύχουμε την αλλαγή των συσχετισμών, απαραίτητη είναι η  μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες.  Η μαζική συμμετοχή μπορεί να δώσει ένα νέο αέρα στο εγχείρημα μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά και στον δημόσιο διάλογο και στις κάλπες με βασικά κριτήρια τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις.

0
Αφήστε σχόλια σχετικά με αυτόx

 

 

 Γραφείο Τύπου

Αθήνα,  15  Νοεμβρίου 2021

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια