Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ομαδικές απολύσεις

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για της ομαδικές απολύσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απεδέχθη εντελώς λανθασμένα εκ των προτέρων την συμμόρφωσή της με την όποια απόφαση του Δ.Ε.Ε., χωρίς να επιχειρήσει με δικές της πρωτοβουλίες την εξεύρεση λύσης.

Αυτό που εμείς είχαμε ως τώρα αποτρέψει παρά τις πιέσεις  της τρόικας.

Την  τελική ευθύνη όμως για τον τρόπο ενσωμάτωσης της απόφασης στην Ελληνική Νομοθεσία, φέρει αποκλειστικά η Ελληνική Κυβέρνηση. Η οποία όμως ως τώρα περίμενε μοιρολατρικά την απόφαση ως φερετζέ,  ως πρόσχημα, για τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις στο πλαίσιο της δήθεν «περήφανης διαπραγμάτευσης», ουσιαστικά της άνευ όρων παράδοσης του κ. Τσίπρα στους δανειστές.

Λύση υπήρχε και υπάρχει. Είναι αυτή που προβάλλαμε με τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για την μεταβίβαση της εγκριτικής διαδικασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) με καθοριστική την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται με αιτιολογημένα κριτήρια, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά, και με σαφές πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων.

Αν η Κυβέρνηση στοιχειωδώς πιστεύει αυτά που δημόσια δηλώνει δεν έχει παρά να υιοθετήσει τις προτάσεις μας.

Αν πιστεύει ότι θα κρυφθεί πίσω από την απόφαση του Δικαστηρίου για να «δικαιολογήσει» τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της, είναι γελασμένη.

Τους πήραν όλοι είδηση…

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια