1η Συντονιστική, Σεπτέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016

Αγορίτσα Φανή

 

Αθανασόπουλος Παύλος

athanasopoulos

Αναστόπουλος Τάκης

anastopoulosΟ Τάκης Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1948 και σπούδασε στην Αθήνα και το Στρασβούργο Πολιτικές Επιστήμες και ειδικεύθηκε στα ευρωπαϊκά θέματα. Ήταν μέλος της ομάδας διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΟΚ στο Υπουργείο Συντονισμού (1977-1981). Απο το 1981 και για πάνω απο τριάντα χρόνια εργάστηκε στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ως ειδικός σε θέματα θεσμικών σχέσεων. Σήμερα είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.  Αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης “Πολιτεία 2012” Μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

 

Αντωνάκου Δανάη

antonakouΗ Δανάη Αντωνάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 με καταγωγή από το Γύθειο Λακωνίας. Αρχιτέκτων (Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας) με Master (DESS) στη Χωροταξία και τον Αστικό Σχεδιασμό (Πανεπιστήμιο Rouen). Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας σε μελέτες κτιριακών έργων και ως στέλεχος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων με αντικείμενο μελέτες χώρων, όπως ο ελεύθερος χώρος Πολιτιστικού Κέντρου Γκαζιού και κανονισμών όπως ο Κανονισμός για την Αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.  Το 2002 και το 2006 εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών και έγινα Αντινομάρχης Περιβάλλοντος και Εντεταλμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Προγραμματισμού και Οργάνωσης. Το 2010 έγινε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας όπου θήτευσε ως το 2012 με κύριο αντικείμενο την εκπόνηση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκε. Η πολιτική διαδρομή της χαρακτηρίζεται από κεντροαριστερή στόχευση, περνώντας από την αποχώρησή το 2000 από την Κεντρική Επιτροπή και το κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ως τη σημερινή μου ιδιότητα του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β» και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

Αρτεμάκης Μιχάλης

artemakisΟ Αρτεμάκης Μιχάλης Οικονομολόγος, γεννήθηκε στα Χανιά το 1955. Μελετητής-Σύμβουλος σε θέματα Επιχειρήσεων, Ποιότητας, και Ανάπτυξης. Είναι Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων σε θέματα Τοπικής Αναπτυξης & Προγραμμάτων. Ενεργό μέλος του μεταπολιτευτικού φοιτητικού κινήματος εξωτερικού, μέλος της ΚΝΕ – ΚΚΕ και του ΣΥΝ μέχρι το 1996. Επίσης υπήρξε μέλος του ΙΚΚ (PCI) την περίοδο 1977 – 1980. Εχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΟΕΕ Τμ. Δ. Κρήτης, Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Χανίων για την ενότητα της Κ/Α και των “Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία”.

 

Βατούσιος Αντώνης

F2164B501BFD4C2685A2E47297A3D6E6Ο Αντώνης Βατούσιος είναι Εκπαιδευτικός. Αρθρογραφεί στη Huffington Post , στο ηλεκτρονικό περιοδικό Μεταρρύθμιση και στο Marketnews. Έχει σπουδές στη Πληροφορική και τη Στατιστική, ενώ έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. Ακόμη, με χρηματοδότηση από την ΕΕ έχει συμμετάσχει στη σχεδίαση καινοτόμων προϊόντων τεχνολογίας.

 

 

 

 

Βερνίκος Γιώργος

George_Vernicos_photoΓεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Κατάγεται από ναυτιλιακή οικογένεια της Σίφνου. Η μητέρα του, Μαρίνα Κανάκη, έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου.  Είναι Πρόεδρος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΚΕ), Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(ΣΕΤΕ). Μετέχει στη Διοίκηση του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Eπίτιμος Πρόεδρος).  Σε νεαρή ηλικία ανέπτυξε σημαντική δράση για την εδραίωση της δημοκρατίας, συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Για τη δράση του αυτή έχει τιμηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι επίσης μέλος –έχοντας διατελέσει και στη διοίκηση- σειράς Οργανώσεων και Επιμελητηρίων, που έχουν σαν στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Το 1990 ήταν συνιδρυτής του ελληνικού γραφείου της GREENPEACE, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος. Το 2003 εξέδωσε το βιβλίο “Όταν θέλαμε να αλλάξουμε την Ελλάδα”, από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το βιβλίο αναφέρεται στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία της νεολαίας στην περίοδο της δικτατορίας. Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων στην Καθημερινή, το Βήμα, τα Νέα, την Αυγή και την Ελευθεροτυπία.

Γαργάλα Κατερίνα

ΓΑΡΓΑΛΑΖω στο Βόλο όπου εργάζομαι ως μαχόμενη δικηγόρος από το 1996 μέχρι και σήμερα με ειδίκευση στο οικογενειακό και ποινικό δίκαιο. Είμαι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Βάϊο Μάγγο κι έχουμε μια κόρη την Στελλίνα, φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο Θεσσαλίας. Αγωνίστηκα επιτυχώς ως υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ το 2014. Συμμετείχα το Μάιο-Ιούνιο 2012 και τον Ιανουάριο 2015 στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Μέλος των κινήσεων πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, του τομέα Επιστημόνων και γυναικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αρωγό Μέλος Συλλόγου ΦΛΟΓΑ και μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ. Μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, του Κινήματος «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Εθελόντρια στο ΚΕΘΕΑ Βόλου. Αρθρογραφώ στον τοπικό τύπο και συμμετέχω σε τηλεοπτικές συζητήσεις και ημερίδες για κοινωνικά θέματα. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων ειδικού νομικού περιεχομένου και παρευρίσκομαι σ’ όλες τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών φορέων της πόλης.

Γιακουμής Ιάκωβος

yakoumis (1)Ο Ιάκωβος Γιακουμής γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και κατάγεται από την Νάξο. Αποφοίτησε από την σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1997. Την ίδια χρονιά εργάστηκε στο Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο της πετρελαϊκής Shell στο Amsterdam της Ολλανδία. Το 2012, έγινε δεκτός από την σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως Υποψήφιος Διδάκτορας. Η διδακτορική του διατριβή είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης (1ο εξάμηνο 2016). Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με την αποφοίτησή του από το Ε.Μ.Π.. Είναι ιδρυτής και διευθύνων εταίρος των επιχειρήσεων: IGVP Ερευνητική-Αναπτυξιακή ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 1997), MΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 2000) και Φωτοβολταϊκό Πάρκο Αζαλά Νάξου (έτος ίδρυσης 2007). Έχει δημοσιεύσει 13 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. To citation index των εργασιών αυτών είναι μεγαλύτερο του 1000 (πηγή Google Scholar). Έχει επιλεγεί ως αξιολογητής Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων στα Πλαίσια του Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020) και Επιστημονικών Δημοσιεύσεων από το Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό Oalib Journal. Έχει προσκληθεί να δώσει 4 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια (International Days in Critical Raw Materials, European Material Research Society) και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (University of Padova). To 2000, σε ηλικία 26 ετών, βραβεύτηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ με την «Πανελλήνια Τιμητική Διάκριση Νεανικής Επιχειρηματικότητας», ενώ έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αθήνας-Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων και του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (2014). Είναι παντρεμένος με την Χημικό Μηχανικό Κατερίνα Πολύζου και έχει δύο παιδιά 7 ετών, τον Βασίλη και την Μαρία.

Γρυσπολάκης Ιωακείμ

ΓρυσπολάκηςO Ιωακείμ Γρυσπολάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31-10-1947, τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο στην Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1965 και τον Ιανουάριο 1970 έλαβε το πτυχίο Μαθηματικού από το ΑΠΘ. Το 1974 και 1976, αντιστοίχως, του απενεμήθησαν το Master of Science και το Doctor of Philosophy από το Wayne State University στο Michigan. Δίδαξε ως βοηθός διδασκαλίας στα University of Houston και Wayne State University και ως επίκουρος καθηγητής και επισκέπτης καθηγητής στα University of Saskatchewan (Canada), University of Alabama at Birmingham, Mathematical Institute of Polish Academy of Sciences και Πανεπιστήμιο Κρήτης.  Από το 1984 έως το 2014 καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και έκτοτε ομότιμος καθηγητής του. Διετέλεσε αντιπρύτανης οικονομικού προγραμματισμού & ανάπτυξης και πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Συμμετείχε στις επιτροπές εκπόνησης των νόμων για την Ανώτατη Εκπαίδευση 2083/1992, 3549/2007 και 4009/2011.  Μετείχε στη Δημοκρατική Νεολαία Γρηγόρης Λαμπράκης και στη Νεολαία της ΕΔΑ (1964-1967), μέλος του ΚΚΕ έως το 1991 και του ΣΥΝ έως το 2006. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και μέλος της Επιτροπής Χανίων για την Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς από το 2013.

Δαλιάνη Αλέξανδρα

daliani

Διακουλάκης Νίκος

DiakoulakisΟ Νίκος Διακουλάκης Διπλ. Χημ. Μηχανικός ΕΜΠ, ΜΒΑ, γεννήθηκε στα Χανιά το 1951. Μελετητής-Σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης, τεχνολογίας, καινοτομίας και προστασίας του περιβάλλοντος στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πολιτικών. Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με πολιτική διαδρομή από το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στην ανανεωτική αριστερά και στην κεντροαριστερά. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας».

Εδιάρογλου Ρούλης

Ο Χριστόφορος Εδιάρογλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας και ασχολείται με τη διαφήμιση από το 1989. Σπουδές marketing/management εξ αποστάσεως (elearning) διετείς ΕΚΠΑ.
Συμμετέχει οργανωμένα στην Αριστερά από το 1975.  Γραμματέας του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης την περίοδο 1995-2000 αποχώρησε με τα στελέχη που συγκρότησαν την ΑΕΚΑ.  Συμμετέχει στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την Κεντροαριστερά και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».  Μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.  Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.  Μέλος ΔΣ Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορ. Ελλάδος

Ευαγγελίδου Μάρω

Ευαγγελίδου φωτό

Είμαι αρχιτέκτων –πολεοδόμος/ χωροτάκτης, με σπουδές σε Ιταλία και Γαλλία. Συνταξιούχος, με προηγούμενη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα ως μελετήτρια και στο Δημόσιο, Υπουργείο Χωροταξίας και Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ). Στο ΥΧΟΠ /ΥΠΕΧΩΔΕ ήμουν στέλεχος του Γραφείου Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης (ΕΠΑ 82-84) με αρμοδιότητα την επεξεργασία κατευθύνσεων σε θέματα θεσμικού πλαισίου, και στον ΟΡΣΑ Προϊσταμένη του τομέα Μητροπολιτικών Παρεμβάσεων, υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα του παράκτιου χώρου, στρατηγικές αναπλάσεις σε περιοχές παραγωγικής αναδιάρθρωσης, Μητροπολιτικά Πάρκα και του τμήματος Ρυθμιστικού Σχεδίου, με συμμετοχή στη συντακτική ομάδα του νέου ΡΣΑ. Πολιτικά είμαι στρατευμένη στην Ανανεωτική Αριστερά από το 1973, και η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε πάντα άξονα την «μαχόμενη πολεοδομία» και την πολιτική οικολογία, μέσα από την θέση μου στο δημόσιο και επιστημονικούς, επαγγελματικούς φορείς όπως τον τομέα Αυτοδιοίκησης του ΤΕΕ (συντονίστρια) και τον Σύλλογο Πολεοδόμων/ Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ, ως Γεν. Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων CEU-ECTP), καθώς και τον τομέα Οικολογίας του Συνασπισμού και της ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα διδάσκω στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΙΝΕΠ) από την δεκαετία του 80 και έχω δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα, και ενημερωτικά -εκλαϊκευτικά κείμενα για θέματα πολεοδομίας – χωροταξίας -περιβάλλοντος σε περιοδικά και εφημερίδες. Σήμερα συμμετέχω στα κοινά ως «ενεργός πολίτης», στηρίζοντας την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» του Δήμου Αθηναίων και είμαι μέλος του «Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου» στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Δικτύου Φορέων για ένα βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο», μέσω των οποίων συμβάλλω στην συλλογική διεπιστημονική δουλειά για διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της διαχείρισης του δημόσιου χώρου.   Η συμμετοχή μου στις «Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία» δηλώνει την πεποίθηση μου ότι για την επεξεργασία μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής πρότασης στην Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πολιτική παράδοση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και η σύγκλισή της με την μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή αριστερά.

 

Ευλογημένος Γιάννης

eylogimenosΟ Γιάννης Ευλογημένος ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είμαι πολιτικός μηχανικός και ασχολείται με δημόσια και ιδιωτικά έργα. Γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε στο ΕΜΠ .
Στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα μέσα στις γραμμές του Ρήγα. Φεραίο και είχε ενεργή συμμετοχή στην πραγματοποίηση της κατάληψης του Πολυτεχνείου. Μετά από εξαετές πέρασμα από το ΕΚΚΕ επιστρέφει στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς και από το 1986 έως το 1990 διατελεί γραμματέας της Ελληνικής Αριστεράς στα Χανιά από το 1986 έως το 1990 και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στα Χανιά από το 2010 έως το 2012 Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος με την ΔΗΜΑΡ.  Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει σε κινήσεις για την ενότητα της κεντροαριστεράς.  Είναι ενεργό πολιτικά μέλος στην κοινωνία των Χανίων και συμμετέχει σαν ανεξάρτητος σε πολλές πολιτικές συζητήσεις στην τοπική τηλεόραση. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Ζαχμανίδου Ίρις

ΖΑΧΜΑΝΙΔΗΗ Ίρις Ζαχμανίδου Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα.  Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου, Δημοσιογραφική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Columbia και Πολιτική Επιστήμη στα Πανεπιστήμια Columbia και La Verne.
Είναι σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ.  Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Προγράμματος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας (Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού), Σύμβουλος Προγράμματος του Γενικού Διευθυντή ΕΤ1 (ΕΡΤ) Κωνσταντίνου Αλαβάνου, Διευθύντρια Προγράμματος στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΙ, και Υπεύθυνη Τύπου στο Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.  Αρθρoγραφεί από τη στήλη ΓΝΩΜΕΣ του news247.gr.  Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

Θεοδωράκης Κώστας

K.Th. in lab (5)Ο Κώστας Θεοδωράκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μ.Δ.Ε. και Διδακτορικού Διπλώματος στη Μοριακή Βιολογία & Βιοϊατρική. Εργάζομαι από τον 1991 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.).  Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Χημείας Α.Π.Θ. και έλαβα μέρος ως σύνεδρος στα συνέδρια της Φ.Ε.Α.Π.Θ. και την Ε.Φ.Ε.Ε. Διετέλεσα μέλος της Δ.Ε.Π.Τ. της Ε.Ε.Χ./Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης κατά την περίοδο 1992-1999 και μέλος της Σ.τ.Α. κατά την περίοδο 2009 – 2015.  Υπήρξα ιδρυτικό μέλος, πρώτος Πρόεδρος και μετέπειτα Αντιπρόεδρος ή Πρόεδρος για σειρά ετών του Συλλόγου Εργαζομένων του Ι.Τ.Ε., υπογράφοντας την πρώτη Σ.Σ.Ε. στο Ι.Τ.Ε. το 2000. Παράλληλα συνέβαλα ενεργά στη δημιουργία και την ενδυνάμωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Ι.Ι.Δ.), της οποίας διατελώ Πρόεδρος του Δ.Σ. (2013 – 2016). Κατά τη μακρόχρονη ενασχόληση μου με τα «κοινά» της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και των Ερευνητικών Κέντρων, έχω ασχοληθεί εντατικά, χωρίς κομματικές παρωπίδες και ιδεοληψίες, με τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων («ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Εξελίξεις και προοπτικές», «ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΡΑΣΙΟΥ – Το χθες, το σήμερα και το αύριο των αμπελοοινικών προϊόντων μας») και με την ανάδειξη, προώθηση, διεκδίκηση και επίλυση σημαντικών και χρόνιων ζητημάτων των συναδέλφων χημικών και ομοειδών επιστημονικών κλάδων (Υπογραφή Σ.Σ.Ε. στο Ι.Τ.Ε., διεκδίκηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κ.α.)

Ιωακειμίδης Παναγιώτης

ioakimidisΟ Π.Κ. Ιωακειμίδης είναι ομότιμος καθηγητής ευρωπαϊκής ενοποίησης και πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.Υπήρξε σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θέματα του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη ( 1996-2004) . Ως πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών (1978-2004) έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στη ΕΕ, των Διακυβερνητικών Διασκέψεων για την επεξεργασία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης, της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης του Amsterdam καθώς και των διαπραγματεύσεων για την διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και των διαδοχικών διαπραγματεύσεων για τη διαρθρωτική πολιτική , δημοσιονομικές προοπτικές και προυπολογισμό της ΕΕ .  Υπήρξε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση ( Διακυβερνητική Διάσκεψη) για τη σύνταξη της Συνθήκης της Νίκαιας και αναπλ. μέλος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης (Convention) για την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της Συνθήκης της Λισσαβώνας .
Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΛΙΑΜΕΠ, του ΟΠΕΚ. Έχει πίσης χρηματίσει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), μέλος της Independent Commission for the Comprehensive Review of the Institutions and Procedures of the Union και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και ΗΠΑ.Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑΝΕΑ

Καβάσαλης Πέτρος

kavassalis

Καβουνίδης Σπύρος

Καλογήρου Γιάννης

caloghirou

Καραμανίδης Άρης

karamanidisΟ Άρης Καραμανίδης Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 22–03-1964. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Βασίλαρου, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και έχουν δύο γιους και μια κόρη .  Σπούδασε  στο Τμήμα Χημείας της Φυσικομαθηματικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ( 1987).  Από το 1989 μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως ΔΕΑ εργάστηκε σε φροντιστήρια Μέσης εκπαίδευσης  ως καθηγητής έως το 1996 οπότε και ίδρυσε το Φροντιστήριο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην Αλεξανδρούπολη. Από το 1996 έως και σήμερα ασχολείται με την διεύθυνση του φροντιστηρίου Προοπτική όπου πέραν του ρόλου αυτού εργάζεται και ως καθηγητής του μαθήματος της Χημείας με 25 έτη Διδακτική εμπειρία. Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Φροντιστηρίου έχει συγγράψει διδακτικά βιβλία και σημειώσεις.
Παράλληλα με την εργασιακή του εμπειρία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης στην Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων στην Διοίκηση διαχείριση προσωπικού στο Marketing  και την  Προώθηση-πώληση υπηρεσιών  Τον τελευταίο χρόνο έχει διευρύνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στον χώρο της δια βίου εκπαίδευσης ιδρύοντας το ΚΕΚ ΚΑΡΙΕΡΑ.  Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Από το 2006 μέχρι σήμερα εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ε.Ε.Χ..  Την περίοδο 2000-2006 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης και από το 2007 είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην γενική συνέλευση τη Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος .  Ο Άρης Καραμανιδης έχει να επιδείξει επιπλέον έντονη κοινωνική, πολιτική πολιτιστική παρουσία και δραστηριότητα: Υπήρξε μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ 2003-2006 και μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης από το όποιο πιστοποιήθηκε ως εκπαιδευτής. Συμμετέχει στην θεατρική ομάδα Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και έχει παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Είναι μέλος του εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης στην Αλεξανδρούπολη και έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις του ως  εισηγητής .

Καρούνος Θόδωρος

tgkarounos

O Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε το 1953, στον Μπαρσινίκο. Αποφοίτησε από την Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 και από το πρόγραμμα Λυκείου του πανεπιστήμιου της πολιτείας της Νέας Υόρκης το 1975. Σπούδασε κοινωνιολογία και στην συνέχεια επιστήμη υπολογιστών στην Νέα Υόρκη όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1983, και στην συνεχεία εργάστηκε στην ΙΒΜ, έως το 1987.  Από το 1987 εργάστηκε στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Προεδρίας και ως σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής και εκλογών του Υπουργού Εσωτερικών. Από το 1990 είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων του ΕΜΠ. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση συστημάτων και πολιτικών σε θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, το 2004-2009 ήταν συντονιστής του Τμήματος Πληροφορικής και συντονιστής δράσεων των Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ, από το 2009-2012 σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  Στα φοιτητικά του χρόνια, ήταν μέλος αντιδικτατορικών επιτροπών, της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και έως το 1987 του ΚΚΕ Εσωτερικού. Έως το 1996 συμμετείχε στον Συνασπισμό. Το 2000 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ,  συμμετείχε στην πρωτοβουλία των “58” και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Κασάπης Απόστολος

kasapis Ο Απόστολος Κασάπης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) έχοντας ως βασικά ερευνητικά ενδιαφέροντα τους τομείς της οικονομετρίας, της θεωρίας παιγνίων, της θεωρίας δημοπρασιών και της διαχείρισης τραπεζικού ρίσκου (risk management). Επιπλέον, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έχει πλούσια διδακτική και ερευνητική εμπειρία. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τα social media (twitter, instagram) και με τον κλασικό αθλητισμό, όπου είναι και κριτής στίβου.

Κατσέλος Σωτήρης

ΚατσέλοςΓεννήθηκε 01/11/77 στην Αθήνα. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας . Έχει πτυχίο Business Management με εξειδίκευση στο marketing από το Manchester Metropolitan University. Μεταπτυχιακό τίτλο MLITT από το St Andrews. Στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πολιτική από ομάδες ενεργών πολιτών. Υπήρξε μέλος αρχικά της επιτροπής πρωτοβουλίας και στην συνέχεια της γραμματείας της «Δυναμικής Ελλάδας», με ενεργή συμμετοχή σε πολλές από τις λειτουργίες της κίνησης. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ελιά» το 2014 και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015 με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Άρθρα του για επιχειρηματικά και πολιτικά θέματα, έχουν φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και διαλέξεων σε θέματα, επικοινωνίας, πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.

Κοντιάδης Ξενοφών

Kontiadis

Λουκάτος Αντρέας

loukatos

Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, κατάγεται από την Κεφαλονιά. Πήγε σχολείο στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στη διαχείριση και προστασία περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 12. Από το 1988 δραστηριοποιείται ως μελετητής και σύμβουλος περιβαλλοντικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον Σεπτέμβριο 2012 είναι σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΤΒΑ Βιομηχανικές Περιοχές Α.Ε. για θέματα λειτουργίας βιομηχανικών περιοχών, εκτέλεσης τεχνικών έργων, προστασίας περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων. Είναι μέλος του Περιβαλλοντικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Συντονισμού της εταιρείας. Από τον Μάρτιο 2013 είναι επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ). Την περίοδο 1997 – 2013 υπήρξε στέλεχος της εταιρείας μελετών ΕΠΕΜ. Η δραστηριότητα του ως συμβούλου – μελετητή κάλυψε τις θεματικές ενότητες διαχείρισης αποβλήτων, περιβαλλοντικής διαχείρισης στη βιομηχανία, εκτίμησης και αντιμετώπισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, διαχείρισης και προστασίας υδάτων, κλιματικής αλλαγής και αντιμετώπισης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις χώρες Ελλάδα, Αίγυπτο, Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Μαρόκο, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία και Τυνησία. Έχει συνεργαστεί ως εμπειρογνώμονας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενικές Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης, 1995 – 2000) και ως ειδικός σύμβουλος με το ΥΠΕΧΩΔΕ (1994 – 1996) καθώς και τη Γενική Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου και το Γραφείο Ποιότητας Ζωής στο Γραφείο Πρωθυπουργού (1996 – 1997). Από τον Νοέμβριο 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Από το 2005 έως 2013 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ). Την περίοδο 2007 – 2011 ήταν Γενικός Γραμματέας και τη θητεία 2011 – 2013 Πρόεδρος του ΔΣ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης (2001 – 2004) και του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (τότε ΕΟΕΔΣΑΠ, 2010 – 2012). Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του ΙΣΤΑΜΕ (2008 – 2009) για ζητήματα πράσινης ανάπτυξης & επιχειρηματικότητας. Είναι παντρεμένος με την Έλενα Γεωργοπούλου και έχουν δύο κόρες, τη Μελίνα και τη Νεφέλη.

Μαυροεϊδής Δημήτρης

IMG_20160407_151953999Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.
Ζει στην Κατερίνη και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από δεκαοκτώ χρονών. Ασχολήθηκε κυρίως με το χονδρικό εμπόριο και τις αντιπροσωπείες. Έχει σπουδάσει μαθηματικά στο ΑΠΘ, κλασσική κιθάρα και κρουστά στο «Σύγχρονο Ωδείο» και στο «Μουσικό Κολλέγιο». Ενώ είχε ήδη δραστηριοποιηθεί ενεργά σε τοπικό περιβαλλοντικό σύλλογο, στην πολιτική συμμετείχε πρώτη φορά στις περιφερειακές εκλογές του 2014 με το διακομματαικό συνδυασμό «Πολίτες μπροστά». Το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής τον Ιανουάριο με το ΠΑΣΟΚ και το Σεπτέμβριο με τη Δημοκρατική Συμπαράξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Κινήσεων Πολιτών.

 

 

Μερεντίτης Δημήτρης

merentitis

 

Μήτρου Λίλιαν

mitrouΗ Λίλιαν Μήτρου γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων) και διδάσκει επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, όπου εκπόνησε τη διατριβή της στον τομέα της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων . Ασκεί συμβουλευτική δικηγορία ως Δικηγόρος Αθηνών από το 1994. Υπήρξε σύμβουλος και Διευθύντρια Γραφείου Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πολιτικό Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004). Υπήρξε μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (1999-2003) καθώς και μέλος/ πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών ( προστασία προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Διαύγεια, δίκαιο ηλεκτρονικών επικοινωνιών). Κατά την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ (2014) υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την προστασία δεδομένων (DAPIX). Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή κι εθνικά ερευνητικά έργα και έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.  Κατά τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια η Λίλιαν Μήτρου υπήρξε μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και της φοιτητικής παράταξης Δημοκρατικός Αγώνας. Από το 1994 έως το 2004 υπήρξε Γενική Γραμματέας του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ). Το 1996 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε στην Πρωτοβουλία των «58» και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Μοντιάνο Αλέξανδρος

Montiano

Μπούρας Χρήστος

bourasΟ Χρήστος Ι. Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στη Καλαμάτα και είναι Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων και Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Επίσης από το 1999 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 6 στο ΙΤΥ-Ε (Διόφαντος). Είναι μέλος σε εκδοτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και επιτροπών οργάνωσης και προγράμματος και κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας 9 βιβλίων στα ελληνικά και εκδότης σε 1 στα αγγλικά. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε Σχεδιασμό και Ανάλυση Δικτύων και Τηλεματικών Υπηρεσιών, Πρωτοκόλλων Δικτύων, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων και Εκπαίδευσης από Απόσταση. Από το 1996 έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση συστημάτων και πολιτικών σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το 2009 ήταν Συντονιστής της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στη συνέχεια μέλος της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στα φοιτητικά του χρόνια, ήταν μέλος της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμμετείχε δραστήρια στην πρωτοβουλία των 58 και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Ντάλης Σωτήρης

IMG_0602

Ο Σωτήρης Ντάλης  είναι επίκουρος καθηγητής και διδάσκει  διεθνείς  σχέσεις  -διεθνή πολιτική και ευρωπαϊκή ενοποίηση στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών (ΤΜΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει  τόσο στο Προπτυχιακό όσο και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  του ΤΜΣ. Διδάσκει  ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έχει  διδάξει  στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου , στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και  στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και εταίρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ).  Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης  στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, διετέλεσε μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων  και επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής  και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ). Το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012, διετέλεσε μέλος  της  Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι διευθυντής της τετραμηνιαίας  ακαδημαϊκής επιθεώρησης  Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική . Διευθύνει επίσης τη σειρά «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική» (εκδόσεις Παπαζήση) όπου έχουν εκδοθεί περισσότεροι  από εξήντα τίτλοι  για τη διεθνή πολιτική και την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Το 2013, δημιούργησε στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου  τη Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική στο πλαίσιο της οποίας εκδίδει την εξαμηνιαία έκδοση, «Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Κόσμος», όπου δημοσιεύονται επιλεγμένες εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών. Πρόσφατο έργο του,  το βιβλίο,  Από τις Διεθνείς Σχέσεις στη Διεθνή Πολιτική, εκδόσεις Παπαζήση, Δεκέμβριος 2015 . Στο συγγραφικό  του έργο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα βιβλία : Η ΕΕ και η πολυμερής διαχείριση της παγκοσμιοποίησης, εκδόσεις Παπαζήση, Δ’έκδοση 2015. Η Μεσόγειος, η Ελλάδα και ο Κόσμος (Συνεπιμέλεια με Κ.Μαγκλιβέρα και Ι.Σακκά), Παπαζήσης 2014. Από την ένταξη στην κρίση. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: 1981-2011 (επιμέλεια), Παπαζήσης 2012. Από τον Μπους στον Ομπάμα. Η διεθνής Πολιτική σε έναν κόσμο που αλλάζει (επιμέλεια), Παπαζήσης 2010.  Οι διατλαντικές σχέσεις. Συνεργασία ή ανταγωνισμός; (επιμέλεια), Παπαζήσης 2004,  Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας σε Σταυροδρόμι (Συνεπιμέλεια με Π.Τσάκωνα), Ι.Σιδέρης 2004.  Η Γιουγκοσλαβία στη μετα-Μιλόσεβιτς εποχή, Ι.Σιδέρης 2002. Προκλήσεις και προοπτικές. Η διεθνής πολιτική σε μια αβέβαιη μεταβατική περίοδο, Παπαζήσης 2002.  Η νέα διεθνής πραγματικότητα και η Ελλάδα. Ελληνικά Γράμματα 1999.  Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο κατώφλι του 21ου αιώνα. Εθνοκεντρισμός ή Ευρωκεντρισμός (με Θ. Κουλουμπή), Παπαζήσης 1997.

Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

panagiot Ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ ΕΜΠ στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής» (ΕΚΠΑ/ΟΠΑ), το οποίο παρέχει ειδίκευση στις εφαρμογές των ποσοτικών επιστημών στην οικονομία και διοίκηση. Τα ενδιαφέροντά του περιστρέφονται γύρω από το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και, γενικότερα, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών από τον δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ρόλο του κράτους στην ενίσχυση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας εντάσεως γνώσης και της τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και γύρω από τα οικονομικά της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Παπασαραντόπουλος Πέτρος

PetrosPapasarantΟ Πέτρος Παπασαραντόπουλος γεννήθηκε το 1955 στην Καλαμάτα. Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του «Ρήγα Φεραίου» και της συντακτικής επιτροπής του «Θούριου» στη μεταπολίτευση του 1974. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ και μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ την ίδια περίοδο. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αυγή, Εγνατία, Θεσσαλονίκη και στο περιοδικό Αντί. Ιδρυτής του εκδοτικού οίκου Παρατηρητής, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης Ράδιο Παρατηρητής και του λογοτεχνικού περιοδικού Παρατηρητής. Υπεύθυνος εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο Επίκεντρο.  Έγραψε το Πολιτικό Τραβέρσο στην Ύστερη Μεταπολίτευση (εκδόσεις Επίκεντρο 2010), το Μύθοι και Στερεότυπα της Ελληνικής Κρίσης (εκδόσεις Επίκεντρο 2012) και το Εξτρεμισμός και Πολιτική Βία στην Ελλάδα (Επίκεντρο 2014).
Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Λούτσιο Κολέτι Για το νεαρό Μαρξ (εκδόσεις Οδυσσέας 1977), έχει επιμεληθεί και προλογίσει το συλλογικό τόμο ΠΑΣΟΚ και εξουσία (εκδόσεις Παρατηρητής 1980), το Λεωνίδας Κύρκος εκ Βαθέων (εκδόσεις Επίκεντρο 2009) και το Cas Mudde Λαϊκιστικά Ριζοσπαστικά Δεξιά Κόμματα στην Ευρώπη (εκδόσεις Επίκεντρο 2011).

Παππάς Σπύρος

Πάτρας Παναγιώτης

Patras

Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδικότητα του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα του CHIEAM στα “Οικονομικά για την Ολοκληρωμένη Αγροτική Ανάπτυξη”. Είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας “Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΕ” και υπεύθυνος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ” ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Περιφερειακή Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης”, στη Λάρισα.  Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Φορέων Αγροτικής Ανάπτυξης και διετέλεσε Πρόεδρος του διεθνούς Οργανισμού European Leader Association for Rural Development (ELARD) στις Βρυξέλλες (2008-2011). Είναι μέλος των οργάνων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD) της DGAgri. Εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας αγροτικής ανάπτυξης στη Βουλγαρία, την Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Κύπρο και την Κροατία στα πλαίσια προγραμμάτων της EΕ. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού και εφαρμογής των ευρωπαϊκών πολιτικών Αγροτικής Ανάπτυξης και στην διαδρομή της επαγγελματικής του καριέρας έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης ως εισηγητής. Στην πολιτική του διαδρομή εχει συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Τρικκαίων στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 και 1998 με τον συνδυασμό “Forum των Πολιτών” και του 2010 με τον συνδυασμό “ΤΡΙΚΑΛΑ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ”, χωρίς να εκλεγεί. Ενεργό μέλος της τοπικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας Τρικάλων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με τους 58, μέλος της κίνησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ το 2014, υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τον Ιανουάριο του 2015 και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»..

Πιέρρος Γιώργος

Pierros

Πετρέλλη Μαρίνα

Petrelli

Η Μαρίνα Πετρέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως Υπεύθυνη Διαχείρισης (Programme Administrator) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» (ΕΚΠΑ). Έχει συμμετάσχει σε σειρά ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», ιδρυτικό μέλος του Greek Politics Specialist Group, μέλος του Ομίλου «Νέοι για την Ευρώπη». Διετέλεσε από το 2008 μέχρι το 2015 μέλος ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου “Jeanne d’ Arc”. Μιλά γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.  Μερικά από τα άρθρα της είναι: «Ανθρώπινα δικαιώματα και προστασία των προσφύγων στα σύνορα της ΕΕ: η κρίση στη Μεσόγειο» στο Αντ. Κόντης και S. Verney (επιμ.), Αθήνα: Παπαζήσης, 2016 (αναμένεται), «Κρατικές επιχειρήσεις: Ο διοικητικός «Κύκλωπας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Αντ. Μακρυδημήτρης, Μ. Σαματάς, Ε. Πρεβεδούρου και Μ.-Ηλ. Πραβίτα (επιμ.), Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση: Δυνατότητες, Προοπτικές, Αδυναμίες – 4ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων, Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Σάκκουλας, 2014, σσ. 121 – 130 (με Γ. Ασπρίδης), “How dirty can the PIGS get? : Formatting a contemporary social welfare state under economic crisis” in Bitzenis A and V.A. Vlachos (eds), ICIB Proceedings 2012, Komotini: Paratiritis/Epikoinonia, 2013, pp. 3 – 20 (with G.M. Aspridis and D. Kyriakou), “When EU met Western Balkans: Ready for the wedding?”, Journal for Labour and Social Affairs in Eastern Europe (SEER), Is. 1, 2012, pp. 5 – 26 (with G. Aspridis), “The voting right of the immigrants in Greece. – The case of the municipality of Korydallos”, Mediterranean Journal of Social Sciences, Vol. 2, No. 2, May 2011, pp. 15 – 28 (with G. Aspridis), “2006: Une année cruciale pour les forces armées grecques ?”, Défense et Sécurité Internationale (DSI), αρ. 12, Παρίσι (Γαλλία), Φεβρουάριος 2006, σσ. 42-4.

Ρίσβας Γρηγόρης

photo risvas Ο Γρηγόρης Ρίσβας γεννήθηκε στις 15-10-1976 στη Νέα Σμύρνη. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαδάκη και έχουν δύο παιδιά, την Σωσάννα και τον Νικόλα. Έχει σπουδάσει Διαιτολογία-Διατροφή και είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία και από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Από το 2000 έως το 2006 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο την Διατροφική Αγωγή και την Προαγωγή της Υγείας, ενώ το 2007 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο ίδιο αντικείμενο. Από το 2007 έως το 2015 εργάστηκε ως ερευνητής σε επιδημιολογικές και παρεμβατικές μελέτες και διδάσκων στο προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Αύγουστο του 2006 είναι Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ευεξίας και Διατροφής nutrimed ΕΠΕ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2012 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια, ενώ έχει κληθεί ως ομιλητής σε ποικίλες εκδηλώσεις, που απευθύνονται είτε στο κοινό είτε σε επιστήμονες υγείας. Επιπλέον, έχει αναπτύξει παρεμβάσεις Αγωγής Υγείας σε σχολεία και εργασιακούς χώρους. Το συγγραφικό του έργο αφορά στη συγγραφή κεφαλαίων σε 4 ακαδημαϊκά βιβλία, καθώς και το βιβλίο «Ισορροπημένη Διατροφή: Οδηγός Προαγωγής Υγείας για το Μαθητή του Δημοτικού Σχολείου», Γρ. Ρίσβας, Ν. Ευσταθίου, Ν. Ορφανοπούλου, Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ 2006. Επίσης, έως σήμερα, 13 άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής των τελευταίων Πανελληνίων και Ευρωπαϊκών Συνεδρίων Διατροφής – Διαιτολογίας και της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής, υπό το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Παράλληλα, είναι Συντονιστής της Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD). Στα νιάτα του ήταν μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ στην συνέχεια αναζήτησε πολλές φορές ένα σχήμα που να τον εκφράζει στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς, με τελευταία προσπάθεια την Πρωτοβουλία των «58». Σήμερα είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, για έκτο, και τελευταίο, χρόνο, και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Σεβαστιάδης Χρήστος

Χρήστος ΣεβαστιάδηςΓεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Ξάνθη και εκπόνησε το διδακτορικό του στη Θεσσαλονίκη ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης, μηχανικός πληροφορικής, μηχανικός ακουστικής και μηχανικός επίβλεψης στη διοίκηση δημοσίων έργων κατασκευής, ενώ πλέον εργάζεται ως εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλισμό από τα μαθητικά του χρόνια, ενώ έχει συμμετάσχει στην πολιτική μέσα από κινήσεις, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, της κεντροαριστεράς και του κέντρου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες συγκρότησης μιας ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

Σκάλκος Δημήτρης

ΣκάλκοςO Δημήτρης Σκάλκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι υποψήφιος διδάκτορας θεσμικών οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Απασχολείται επαγγελματικά στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων (Διαρθρωτικά Ταμεία) και έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Έχει συγγράψει τα βιβλία «Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία» (μαζί με τον Τ. Μίχα) και «Αλήθειες για το Φιλελευθερισμό». Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο. Συμμετείχε στην πρωτοβουλία των «58» για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

Σπανούδης Αλέξανδρος

φωτοΓεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια. Κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακές σπουδές στη λογιστική, χρηματοοικονομική, οικονομικά, σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και Σουηδίας. Έχω εργαστεί ως χρηματοοικονομικός αναλυτής επενδύσεων (equity analyst) σε εταιρία του εξωτερικού (Σουηδία).  Έχω δραστηριοποιηθεί στο συνδικαλισμό από τα φοιτητικά μου χρόνια και τον τελευταίο καιρό μέσα από παρεμβάσεις και άρθρα συμμετέχω ενεργά στις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, σοσιαλδημοκρατίας. Στέλεχος της Π.Α.Σ.Π, νεολαίας Πα.Σο.Κ, ΠαΣοΚ από το 1998.  Συνιδρυτής και μέλος του δ.σ. του Νεανικού Ομίλου Προοδευτικής Έκφρασης , Ν.Ο.Π.Ε. Συν-εκδότης free-press περιοδικού «Παρέμβαση».

 

 

Τέλλης Κώστας

New PictureΕπιστημονικός Τίτλος: Χημικός, Διδάκτορας  Χημείας με γνωστικό αντικείμενο Βιοχημεία και Κλινική Χημεία. Τίτλοι Σπουδών: Πτυχίο Ανώτατης Σχολής Θετικών Επιστημών, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων(1993). Διδακτορικό Δίπλωμα Τμήματος Χημείας, Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1999). Κύρια απασχόληση: Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), Εργαστήριο Βιοχημείας, Τομέας Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο Ιωαννίνων. Διδακτική εμπειρία:  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2000-σήμερα, ΤΕΙ Ηπείρου, 1996-2012. Σημειώσεις-Βιβλία: 6. Συνέδρια: 105. Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά: 45 (η τελευταία: J Am Coll Cardiol. 2015, 65(9):904-16). Κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά: Anal Chem, Expert Opin Ther Pat., BMC Cardiovasc Disord, Lipids Health Dis, Cardiovasc Diabetol. Μέλος επιστημονικών εταιρειών: -μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης (ΕΕΑ), Πρόεδρος της ομάδας Παθοφυσιολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, μέλος της συντακτικής επιτροπής και υπεύθυνος του γραφείου σύνταξης του περιοδικού Ελληνική Επιθεώρηση Αθηροσκλήρωσης (Hellenic Journal Atherosclerosis)  -μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελευθέρων Ριζών και Οξειδωτικού Στρες (ΕΕΡΟΣ) -μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας.

Τούντας Γιάννης

TountasΟ Γιάννης Τούντας, γεννήθηκε το 1952 στη Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία (Bachelor) και Δημόσια Υγεία (Master) στο Πανεπιστήμιο Χαρβαρντ και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.   Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

 

Τσακαλιά Λία

Tsakalia

Τσολακίδης Νίκος

Photo.Τσολακίδης (1)Γεννήθηκε  στις 19 Μαΐου 1972 στην Αλεξανδρούπολη. φοίτησε  στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αργότερα ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα: ‘’Η διαμόρφωση της εθνική συνείδησης στους μουσουλμάνους της Δ. Θράκης και οι διαδικασίες συγκρότησης,  της πολιτισμικής τους ταυτότητας’’, την οποία όμως δεν ολοκλήρωσε. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά και  Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ στο  Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και συνεχίζει σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘’Διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων’’ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.  Στις ευρωεκλογές του Μάιου 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη. .  Ενώ στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015,  ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Έβρο.  Εργάστηκε   στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος στο σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας ευάλωτων ομάδων, ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και  στην εκπόνηση επενδυτικών σχεδίων.  Υπήρξε υπεύθυνος συμβουλευτικής προγραμμάτων  κοινωνικής στήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας παλιννοστούντων ομογενών, ρομά,  προσφύγων,  μακροχρόνια ανέργων και ατόμων υπό απεξάρτηση από ψυχότροπες ουσίες την περίοδο 1998– 2000. Από το 2003 είναι στέλεχος στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων  (ΜΟΔ Α.Ε.) και συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χάλαρης Μιχάλης

ChalarisΟ Μιχάλης Χάλαρης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 1993), Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ (PhD, 1999). Πτυχιούχος Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2nd BSc, 1996) και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις. Σήμερα υπηρετεί ως Κοσμήτορας στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Για τρία έτη (2009-2012) υπήρξε Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκε μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από όπου ανέδειξε τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και αγωνίστηκε για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ) (2004 -2005) και από το 1994 έως και σήμερα είμαι ενεργό μέλος της συμμετέχοντας σε όλα τα όργανά της, εκλεγμένος από συναδέλφους του. Έντονη διδακτική, ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών. Συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος. Μέλος σε διεθνείς οργανισμούς ως επιστήμονας και εμπειρογνώμονας. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.)(2010-2011) και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων ΠυροσβεστικούΣώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)(2000-2002). Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού δικτύου Πράσινης Χημείας. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Νέων Μεταρρυθμιστών» και των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και μέλος της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς».

Χαμπίδης Κωνσταντίνος

chambidisΟ Κωνσταντίνος Χαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και σπούδασε Ναυπηγός Μηχανόλογος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος στο χώρο της Ναυτιλίας τα τελευταία 13 χρόνια. Παράλληλα τον τελευταίο χρόνο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρείας ΔΑΕΜ του Δήμου Αθηναίων και εντεταλμένος σύμβουλος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα καθώς και με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία Digital Greece 2020. Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 ήταν συνιδρυτής και συντονιστής του Δικτύου Υποστήριξης Γ. Καμίνη, συμμετέχοντας ενεργά στην κινητοποίηση πολιτών για την επανεκλογή του Δημάρχου Αθηναίων. Στον ελεύθερο χρόνο του διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον του για τα θέματα βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη και την διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας.

Χλωμούδης Κώστας

ΧλωμούδηςΟ Κωνσταντίνος Χλωμούδης είναι Οικονομολόγος, Καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Παν/μιου Πειραιά. Έχει δημοσιεύσει αριθμό μελετών σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει συμμετάσχει αυτοτελώς ή σε συνεργασία στην έκδοση δέκα έξι (16) βιβλίων.

Έχει συμβάλλει με άρθρα και σχόλια για θέματα πολιτικής και οικονομίας στα ημερήσια και περιοδικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»


Ζερβοπούλου Ελένη

zervopoulou

Οργανωτική Υποστήριξη Κινήσεων


ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δήλωσε συμμετοχή στις δραστηριότητές μας

-.-