Απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας των “Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία” για το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία χαιρετίζει την επιτυχημένη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής,  συγχαίρει τα μέλη της νέας ΚΠΕ για την εκλογή τους και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια σύγχρονη πρόταση προοδευτικής πολιτικής, ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης που θα δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των νέων ανισοτήτων και στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη. Η διαμόρφωση αυτής της πρότασης, αυτού του προγράμματος, είναι, πιστεύουμε, το βασικό καθήκον του κόμματός μας την επόμενη περίοδο. Και πρέπει να επιχειρηθεί με συστηματικό και ολοκληρωμένο τρόπο ακόμη και αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, παράλληλα με την εκλογική μας κινητοποίηση.

Πρέπει να μιλήσουμε για ένα νέο συμπεριληπτικό μοντέλο ανάπτυξης από το οποίο θα επωφελούνται και οι κοινωνικά αδύναμοι συμπολίτες μας.

Πρέπει να μιλήσουμε για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα προετοιμάζει τους νέους για μια πολύ διαφορετική αγορά εργασίας προσφέροντάς τους νέες γνώσεις και δεξιότητες. Καθιστώντας τους ικανούς να παράγουν καινοτομία και να προσαρμόζονται στις διαρκείς και βαθιές αλλαγές της τεχνολογίας και της παραγωγής αλλά και να κατανοούν τον πολύπλοκο κόσμο μέσα στον οποίο ζουν και να παρεμβαίνουν σε αυτόν ως ενεργοί πολίτες. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες, που θα διευκολύνει την κοινωνική κινητικότητα και θα γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στις ελίτ και τις μη προνομιούχες ομάδες.

Πρέπει να μιλήσουμε για ένα κράτος που θα προβλέπει, θα προλαμβάνει, θα προστατεύει. Που θα ασκεί στοχευμένες αναδιανεμητικές πολιτικές.  Που θα εγγυάται την ισονομία, την ισοπολιτεία και την ισηγορία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Ένα κράτος που θα προασπίζεται το δημόσιο αγαθό επιτυγχάνοντας βέλτιστη σχέση κόστους-αποτελέσματος σε όλους τους τομείς δημόσιας δράσης.

Για να μιλήσουμε για όλα αυτά, για να επεξεργαστούμε προτάσεις πολιτικής και να συμβάλουμε στην εφαρμογή προοδευτικών μεταρρυθμίσεων χρειαζόμαστε ένα κόμμα ενεργών μελών. Ένα κόμμα ανοιχτό, που θα κινητοποιήσει την νέα γενιά και θα αξιοποιήσει τις νέες μορφές ψηφιακής συλλογικότητας και αλληλεπίδρασης.

Χρειαζόμαστε θεματικά δίκτυα που θα συσπειρώσουν εμπειρογνωμοσύνη, δηλαδή γνώση και εμπειρία, και που θα διατρέχουν και θα συγκροτούν το κόμμα από την κορυφή μέχρι την βάση του. Χρειαζόμαστε τοπικές οργανώσεις που δεν θα διαχειρίζονται πελατειακές μικροφιλοδοξίες αλλά θα παράγουν και θα προωθούν μέσα από την αυτοδιοίκηση ουσιαστικές προτάσεις τοπικών πολιτικών.

Οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία είμαστε εδώ για να συμβάλουμε, μέσα από την ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στην επεξεργασία και την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Μιάς πολιτικής που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις κάθε είδους ανισότητες και θα εγγυάται την ισόρροπη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία των αδύναμων συμπολιτών μας. Μιάς πολιτικής με όραμα την παραγωγικά, ενεργειακά, αμυντικά και πολιτικά αυτοδύναμη Ομοσπονδιακή Ευρώπη.  Της πολιτικής μιας σοσιαλιστικής, οικολογικής και δημοκρατικής αριστεράς.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια