Αλλαγή ελπίδας και αισιοδοξίας! του Κωστή Παυλίδη*

Οι χωροταξικοί προσδιορισμοί αναφερόμενοι στην ιδεολογία ή την πολιτική στόχευση κομμάτων και κινημάτων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς δεν με ενδιέφεραν ποτέ. Λειτουργούν ως άλλοθι αλλά και υπεκφυγή από τις σκοπιμότητες που υπηρετούν συνήθως πολιτικοί οργανισμοί. Επικρατεί μια σύγχυση στους πολίτες των κοινωνιών με αποτέλεσμα η πολιτική να ισοπεδώνεται στην κοινή συνείδηση και να απαξιώνεται η σπουδαιότερη επιλογή της συγκρότησης ενός πολιτεύματος και σταδιακά να αποξενώνεται ο λαός από τα καθεστώτα των επιτηδείων.

Με αφορμή την τελευταία διαδικασία ανάδειξης πολιτικού αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, επανέρχονται στην σκέψη μου προβληματισμοί που επιβεβαιώνουν την κοινή λογική, αλλά ως αισιόδοξοι άνθρωποι ψάχνουμε το φως που μπορεί να οδηγήσει σε ξέφωτα τον βηματισμό μας.

Το ΠΑΣΟΚ του ‘74 αφουγκράστηκε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του ελληνικού λαού και ξεκαθάρισε τις αρχές και τους στόχους του με μια βαθύτατη ιδεολογικοπολιτική διακήρυξη αρχών και θέσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι όλες οι ανατροπές είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών της λαϊκής βούλησης.

Στο πέρασμα του χρόνου αλλοιώθηκε η πρώτη εικόνα, αφού ξένοι και ντόπιοι παράγοντες πολέμησαν άγρια την πορεία του ΠΑΣΟΚ καθιστώντας το, κομμάτι ενός καθεστωτικού κοινοβουλευτικού συστήματος, γεμάτο παθογένειες και συγκεντρωτισμούς.

Η σημερινή διαδικασία των εκλογών, απρόσμενα και εκπληκτικά, ξύπνησε σκέψεις και συνειδήσεις του παρελθόντος, επαναφέροντας στο προσκήνιο εκείνες τις σπουδαίες αρχές του κινήματος και συσπειρώνοντας λαϊκά στρώματα στην κατεύθυνση μίας νέας πορείας απαλλαγμένης από τα βάρη που καθίζησαν το κίνημα.

Από την μία ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων προέδρων και από την άλλη ο τεράστιος αριθμός συμμετεχόντων πολιτών, αποδεικνύει ότι ο χώρος έλκει σοβαρές δυνάμεις, θεμελιώνοντας μια αισιόδοξα ανοδική πορεία.

Η μεταπολίτευση στην Ελλάδα κλείνει σε λίγο μισό αιώνα ζωής, ικανό διάστημα να απορροφήσει αδράνειες του παρελθόντος, ρεβανσισμούς και ανέλεγκτες δυνάμεις αποκατάστασης αποκλεισμού μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού. Πάνω στις εμπειρίες της μεταπολίτευσης πρέπει και μπορεί να χτιστεί ένα νέο πολιτικό κίνημα, ξεκάθαρο στις θέσεις του και ικανό να οδηγήσει τα ελληνικά πράγματα σε ειλικρινείς λύσεις των τεράστιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, ανατρέποντας αυτό το παθολογικά άρρωστο πολιτικό καθεστώς.

Οι εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής ξεσήκωσαν το πολιτικό ενδιαφέρον του συνόλου του ελληνικού λαού και των κομμάτων και έσπειραν τον σπόρο της αναγκαίας αλλαγής στην σκέψη και στην πράξη των πολιτών. Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη σ’ όλα τα επίπεδα της εθνικής και προσωπικής καθημερινότητας.

Πρέπει και μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα νέο μέτωπο λαϊκών επιδιώξεων και είναι ιστορική ευκαιρία το Κίνημα με τον νέο του αρχηγό να εντείνει την παρουσία του, να σφυρηλατήσει την ενότητα του και απελευθερωμένο από παλιές προλήψεις να οδηγήσει τις πολιτικές εξελίξεις στην υπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Είναι μεγάλη ανάγκη, κοινωνική και πολιτική, να επανέλθουμε σε σύστημα αρχών και αξιών και να το εμπιστευθούμε  όλοι μας. Ο χρόνος πρέπει να γεμίσει ελπίδες για αισιόδοξη πορεία.

Έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν και δίνουμε εξετάσεις στο μέλλον. Ξεκαθαρίζουμε και προχωράμε !

Ο Κωστής Παυλίδης, είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του “Κινήματος Αλλαγής”

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια