Έρευνα των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία πριν την εκλογή ηγεσίας

Οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, στο πλαίσιο του εσωτερικού τους διαλόγου για την εκλογή της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), διαμορφώνουν τις πολιτικές θέσεις που θα προτείνουν στην παράταξη διενεργώντας έρευνα με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου για την καταγραφή των απόψεων μελών και φίλων. Η έρευνα ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.

Οι ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν τα «μέλη» των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία αφορούν σε διάφορους τομείς της πολιτικής – δημόσια διοίκηση, οικονομία, εκπαίδευση, υγεία, πολιτισμό, αθλητισμό. Οι συμμετέχοντες καλούνται επίσης να απαντήσουν αν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον covid 19 και ποιον από τους τέσσερις υποψήφιους ( Ν. Ανδρουλάκη, Φ. Γεννηματά, Χ. Καστανίδη, Α. Λοβέρδο) προτιμούν για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ ώστε να υπηρετήσει αρτιότερα τις πολιτικές που έχουν επιλέξει.         

Για το ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ τα μέλη προσκαλούνται να τοποθετηθούν αν θέλουν η κεντροαριστερά να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά αναβαθμίζοντας την Δημόσια Διοίκηση, ή να περιοριστεί στο ελάχιστο αναγκαίο και οι δραστηριότητες να μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα.

 Για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μία από τις ερωτήσεις αφορά στην σημαντική αύξηση των τιμών της ενέργειας που συμπαρασύρει με την σειρά της και τις τιμές των περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ερωτώνται αν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ρίξει το βάρος στην  λειτουργία του σωστού ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και να αποτρέψει σθεναρά, φαινόμενα λειτουργίας ολιγοπωλίων σε κάποιους τομείς της οικονομίας, ή θεωρούν ότι τα προβλήματα ανταγωνισμού τα λύνει από μόνη της η αγορά και η πολιτεία πρέπει να παρέμβει μόνο για να στηρίξει επιλεγμένα τμήματα του πληθυσμού που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ζητείται η γνώμη των μελών για μια σειρά αλλαγές στην πρωτοβάθμια (π.χ να περάσει στην δικαιοδοσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το προσωπικό των σχολείων να είναι υπάλληλοι ή συνεργάτες του ΟΤΑ; Να ξεκινάει στην ηλικία των 3 ετών και να ολοκληρώνεται στα 9;) στην δευτεροβάθμια (π.χ  για την εφαρμογή της αξιολόγησης που επιβάλλει η Κυβέρνηση στην Εκπαίδευση) και στην Ανώτατη (π.χ  ιδιωτικά πανεπιστήμια ή δημόσια, αναβαθμισμένα με αναδιοργάνωση,  στοχευμένες επενδύσεις στις υποδομές και στο επιστημονικό προσωπικό και με την βελτίωση των συστημάτων ακαδημαϊκής στοχοθεσίας και αξιολόγησης).

Για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ τα μέλη καλούνται να δηλώσουν σε ποιά έκφανση του πολιτισμού δίνουν προτεραιότητα και αν θα ήθελαν το υπουργείο Πολιτισμού να συνυπάρχει με κάποιο άλλο υπουργείο (Παιδείας, ή Μέσων Επικοινωνίας, ή Τουρισμού)

Για τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ μία από τις ερωτήσεις ζητά την γνώμη των μελών για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αθλητικού Σχεδιασμού (ΕΣΑΣ), με αντικείμενο τη χάραξη της εθνικής αθλητικής στρατηγικής και κατάρτιση του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού (ΕΑΣ).

Για την ΥΓΕΙΑ ανάμεσα στα άλλα, προσκαλούνται να δηλώσουν αν οι Πρωτοβάθμιες Φροντίδες Υγείας θα πρέπει να λειτουργήσουν με νέες δημόσιες δομές, ή όχι, αν όλες οι υπηρεσίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να παρέχονται από δημόσιους υπαλλήλους, όπως και αν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να παραμείνουν δημόσια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να πάρουν θέση σε ποιους τομείς θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ να επεξεργαστεί κατά προτεραιότητα τεκμηριωμένες προγραμματικές θέσεις στο συνέδριο του μετά την εκλογή Προέδρου. Ερωτώνται αν και πόσο είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση που ασκεί το ΚΙΝΑΛ έως σήμερα, αν θεωρούν ότι το ΚΙΝΑΛ  λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, αν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, αν επιθυμούν ηλεκτρονική ψηφοφορία και ποιόν υποψήφιο προτιμούν.

Γραφείο Τύπου

Αθήνα,  6  Οκτωβρίου 2021


Θέλεις να συμμετάσχεις στην προσπάθεια ανανέωσης της Κεντροαριστεράς; δήλωσε συμμετοχή στις δράσεις μας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στο http://socialdemo.gr/symmetoxi/, ενημέρωσε και όσους γνωρίζεις ότι ενδιαφέρονται για την ανανέωση της Κεντροαριστεράς να εγγραφούν στο http://socialdemo.gr/symmetoxi/.


 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια