Σημεία ομιλίας Νίκου Ανδρουλάκη στην 1η Θεματική Ενότητα: «Η Σοσιαλδημοκρατία στον 21ο αιώνα» της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των “Κινήσεων”

Την ευκαιρία αναζωογόνησης της Σοσιαλδημοκρατίας, υιοθετώντας μια βιώσιμη πολιτική ατζέντα, προτάσσει ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας κόμματα και πολίτες να περάσουν ένα βήμα παραπέρα από την διαπίστωση της χρησιμότητας των ιδεών του χώρου και της παρατήρησης της μείωσης ή σταθεροποίησης προς τα κάτω των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. «Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες αναζωογόνησης έτοιμες να αξιοποιήσουν το μομέντουμ, που δεν είναι η πανδημία, αλλά η επανασυνειδητοποίηση μεγάλων πληθυσμών τόσο στην Αμερική όσο και στην ΕΕ, ότι το παρόν μοντέλο είναι μη βιώσιμο. Η πανδημία απλώς έκανε αυτούς τους πληθυσμούς να είναι ακόμη πιο σίγουροι. Πρέπει εμείς που μπορούμε να είμαστε το παράδειγμα, να δείξουμε ένα δρόμο αλλαγής και να πάμε σε μια πιο βιώσιμη πολιτική ατζέντα». Όσον αφορά τις αλλαγές που χρειάζεται η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, εκτίμησε πως «το πρόβλημα που δε μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μια πολιτική ηγεμονία, είναι ότι τα κόμματα μας δεν έχουν προσαρμοστεί σε αυτές τις νέες συνθήκες με τα νέα δεδομένα», επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «κόμματα βαθιά κυβερνητικά που προσεγγίζουν τα πράγματα με έναν καθεστωτισμό» ενώ χαρακτηρίζονται από διάσταση λόγων και πράξεων, αλλά και από την αδυναμία να αξιοποιήσουν την εμπειρία μιας κρίσης και να την κάνουν πολιτική. «Αντί να υπάρχουν προγραμματικές συμφωνίες που θα επιβάλλουν αυτές τις αλλαγές, δυστυχώς δεν έρχονται».

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια