Απίστευτο θράσος.., του Κώστα Βερνίκου*

O αντιπρόεδρος  και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Γ. Δραγασάκης, μιλώντας (29/11/2018) σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής είπε μεταξύ άλλων: «Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια. Αν μια συνολική ρήξη δεν είναι εφικτή, πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ελεγχόμενες ρήξεις. Δηλαδή ρήξεις που είναι προβλέψιμες οι συνέπειές της. ‘Αρα μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει και μην παγιδευτώ σε αδιέξοδα. Και τέτοιες ρήξεις κάναμε πολλές».
Δηλαδή κατά τον  κ. Δραγασάκη ο φόβος ήταν ότι, η κυβέρνηση  θα απαξιωνόταν και τα αριστερό.. εγχείρημα  θα αποτύγχανε για πολλά χρόνια.
Για να κρατηθούν λοιπόν στην εξουσία επέλεξαν τις μικρές ελεγχόμενες κρίσεις και κάθε ελεγχόμενη κρίση κατέληγε σε.. κολοτουμπα με συνέπεια:
– Το πρώτο εξάμηνο του 2015 χρέωσε την Έλληνα φορολογούμενο 100 εκατ. ΕΥΡΩ.
– Μέχρι και σήμερα capital controls στις τράπεζες που παραπαίουν.
– Υποχρεωτικό ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022,
– Ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ μέχρι το.. 2060.
– Αιώνιο μνημόνιο με υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια με 25δις€ ενέχυρο για άμεση ρευστοποίηση σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής δανείων.
– Επιπλέον 100 έως 200δις€ σε χρέος και χαμένο πλούτο (από την χαμένη ανάπτυξη).
Το αριστερό εγχείρημα  πέτυχε μόνο για  τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα  που την απαρτίζουν.
Όσο για τον «σοφό» λαό.. γαλέρα…!
* Ο Κώστας Βερνίκος, είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιλαδημοκρατία”
Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια