Ανακοίνωση-Παρέμβαση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

  1. Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» σταθερά υποστηρίζουν την αξιοποίηση του παράθυρου ευκαιρίας που παρουσιάζεται για την  ανεύρεση συνολικής λύσης τώρα  στο χρονίζον ζήτημα με την ΠΓΔΜ  στη βάση σύνθετης ονομασίας και άλλων συμπληρωματικών εγγυήσεων/ ρυθμίσεων που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό, προπαγάνδα ή άλλες ενέργειες ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες στο μέλλον.  Σταθερός στόχος θα πρέπει να είναι η προστασία των πάγιων Ελληνικών συμφερόντων, η πλήρης ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, η σταθερότητα  και συνεργασία στα Βαλκάνια και η διασφάλιση της Ευρωπαϊκής προοπτικής τους.
  2. Οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί, οι άστοχες διπλωματικές κινήσεις  και η πολυγλωσσία της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα βλάπτουν καίρια τα  συμφέροντα της χώρας, διχάζουν τον Ελληνικό λαό, δημιουργούν συγχύσεις και εκτρέφουν τον φανατισμό. Δεν συμβάλλουν στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος της λύσης. Οι εθνολαϊκιστικές κορώνες και ευτράπελες ενέργειες των ΑΝΕΛ/ Καμμένου υπονομεύουν την όλη προσπάθεια και τροφοδοτούν  τα ακροδεξιά στοιχεία και τις απόψεις τους. Η κυβέρνηση που υποτίθεται επιδιώκει πολιτική συναίνεση πάνω στο θέμα δεν μπορεί να εξασφαλίσει  τη στοιχειώδη συνοχή στους κόλπους της.
  3. Από την πλευρά της η ΝΔ επιβεβαίωσε με τη στάση της πάνω στο θέμα την διολίσθηση της σε εθνικιστικές θέσεις  και επικράτηση των πιο ακραίων στοιχείων για ψηφοθηρικές-παλοιοκομματικές σκοπιμότητες, βλάπτοντας τα εθνικά συμφέροντα και τη δυνατότητα λύσης  και ενθαρρύνοντας τις πιο ακραίες αντιδράσεις των εθνικιστικών κύκλων. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά κατώτερη των εθνικών περιστάσεων.
  4. «Οι Κινήσεις Πολιτών»  σέβονται τις γνήσιες ευαισθησίες των Ελλήνων πολιτών. Καταδικάζουν  όμως τις ακραίες φωνές πατριδοκαπηλίας που προέρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν και τα συλλαλητήρια που στοχεύουν για μια ακόμη φορά στη ματαίωση της λύσης μέσα από ένα έντιμο , λογικό συμβιβασμό επωφελή και  για τις δύο όμορες  χώρες.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια