Ο πολιτικός λόγος της επιπολαιότητας

Αντί η χώρα μας ύστερα από 7 χρόνια κρίσης να αναζητά λύσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αναδιαμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου και στην παραγωγή εθνικού πλούτου, επανέρχονται σενάρια εθνικής αυτοκτονίας, όπως η επιστροφή στη δραχμή.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα πρακτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και το είδος της οικονομίας μας  από την εισαγωγή φθηνού νομίσματος,  παρά το γεγονός ότι θα οδηγήσει στη περαιτέρω δραματική φτωχοποίηση του λαού μας, παρά το γεγονός ότι θα απομειώσει δραματικά κάθε πιθανότητα επιστροφής στην ανάπτυξη, με επιπολαιότητα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται  το κλείσιμο της αξιολόγησης, προτείνει ελαφρά τη καρδία να «συζητήσουμε» το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

Το άνοιγμα μιας  τέτοιας συζήτησης στην παρούσα χρονική στιγμή το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια για την οικονομία της χώρας μας και ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τις ζωές των πολιτών της. Στην δημοκρατία οι πολιτικοί πρέπει να έχουν και ευθύνη των λόγων τους και να κατανοούν τις συνέπειες τους.

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει πλήρες θεσμικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη προσανατολίζει στο GREXIT οδηγεί σε εθνική ήττα.

Οι γνήσια φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας, όπου και αν εντάσσονται πολιτικά, θα πρέπει να εργασθούν συντονισμένα, προγραμματικά και όχι μόνον διακηρυκτικά.

Αθήνα 1η Φεβρουαρίου 2017

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια