Δελτίο Τύπου: Ενότητα, ανανέωση και σύγχρονος προγραμματικός λόγος για ένα μεγάλο προοδευτικό μεταρρυθμιστικό κίνημα

Oι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” διακηρύσσουν, για μια ακόμη φορά, τη σταθερή τους θέση για την άμεση συγκρότηση του μεγάλου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κινήματος που έχει ανάγκη η χώρα.

Όλοι οι υπάρχοντες σχηματισμοί του μεσαίου χώρου, με αλληλοσεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, θα πρέπει να υπερβούν, εδώ και τώρα, τις διαμάχες που έρχονται από το παρελθόν και τις εγωιστικές περιχαρακώσεις που απομακρύνουν τους πολίτες και δεν αφορούν την κοινωνία.

Αυτό που απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες είναι να προσέλθουν όλοι στο ίδιο τραπέζι, γιατί κανένας δεν περισσεύει, για να διαμορφώσουν από κοινού, χωρίς λογικές ηγεμονισμού και ελιτισμού, τον οδικό χάρτη και τις διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες προς το Συνέδριο δημιουργίας του νέου, ισχυρού, ενιαίου, ανανεωμένου φορέα.

Ένα Συνέδριο ανοικτό σε όλες τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας, όπου θα αποφασιστούν το όνομα, τα σύμβολα, το πρόγραμμα, το καταστατικό και στη συνέχεια η εκλογή ηγεσίας από τη βάση του νέου φορέα.

Μόνο η ενότητα, η ανανέωση και ο σύγχρονος προγραμματικός λόγος για το σήμερα και το αύριο της χώρας θα δώσουν πραγματική δυναμική στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάκτηση του ιστορικού της ρόλου στην Ελλάδα.

30 Ιανουαρίου 2017

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Charalampos Pippos
7 years ago

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ! ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΚΕΙ!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΙΠΠΟΣ
Charalampos Pippos
Honorary Director at the  Ministry of Environment and Energy
 Energy Expert
Scientific Collaborator of the Institute of Research and Training on European Affairs: http://www.irtea.gr
Former National Representative in EU and International Energy Institutions
Former Chairman of the Energy Group of the EU Council (1st semesters of 2003 & 2014)
Personal site: http://charalampos-pippos.branded.me
Linkedin: https://www.linkedin.com/pub/charalampos-pippos/86/392/b54
Twittter: @pippos1951
 E-mail: b.pippos1951@gmail.com