ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης να αναιρέσει τις αθωωτικές αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και να παραπέμψει εκ νέου σε δίκη τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

κινήσεις3newsel.cdr

Η νέα παραπομπή σε δίκη του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε βαθμό κακουργήματος δε μπορεί να συγκαλύψει την απλή αλήθεια: η Ελλάδα οδηγήθηκε στα τεράστια ελλείμματα στον προϋπολογισμό και στο δυσθεώρητο χρέος στην περίοδο 2004-2009 κάτω από την διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ. Καραμανλή. Αυτή την αλήθεια καμία δίωξη δεν μπορεί να συγκαλύψει.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Eurostat), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), και άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν επιβεβαιώσει την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων για την περίοδο αυτή και εκείνα που έχει παρουσιάσει η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και μετά.

Ακόμη η συμφωνία με την τρόικα και η υπογραφή του μνημονίου έγινε τρεις μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου (Αύγουστος 2010), η δε μετέπειτα διόρθωση κατά 2 μονάδες οφείλεται στο ότι η Eurostat ανακάλυπτε συνεχώς κρυφά χρέη (π.χ. νοσοκομείων, οργανισμών κ.α.).

Μόνο ελαφρόμυαλοι και συνωμοσιολόγοι μπορούν να αμφισβητούν τα στοιχεία αυτά και να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους.

Μόνο δολοπλόκοι πολιτικοί θα ήθελαν «να αθωώσουν» από τις τεράστιες ευθύνες τους κυβερνητικούς υπεύθυνους της μοιραίας περιόδου 2004-2009 για ιδιοτελείς και ανίερες πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι προσπάθειες αυτές δεν πρέπει να βρουν υποστήριξη από κανέναν θεσμικό ή άλλο παράγοντα.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου θα υπερασπισθούν με κάθε τρόπο την αλήθεια.

Αθήνα 08/8/2016

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Θεόδωρος Καλλιμάνης
7 years ago

Χαιρετώ

Νομίζω πως η αλήθεια είναι ότι καμιά κομισιόν και κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν μας υποχρέωνε να συνυπολογίσουμε όλα τα χρέη των νοσοκομείων στο έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης του 2009.
Αυτό έχει απαντηθεί από την ίδια τη κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουντή στις 1-12-2011.
Θα έπρεπε λοιπόν τίμια να κάνουμε τότε τα απαραίτητα και υποχρεωτικά, που θα τόνωναν την αξιοπιστία μας και όχι εκείνα, που θα μας έφερναν ακόμα σε πιο δύσκολη θέση.

Πιστεύω ότι μισές αλήθειες δεν αρμόζουν και δεν πείθουν. Δεν θα ήθελα να συνηγορήσω σε καμιά συνωμοσιολογία αλλά θεωρώ ότι νέες προσπάθειες χρειάζονται καθαρότητα και κρίση και κανένα καθαγιασμό του παρελθόντος και πιθανόν λαθών του. Μόνον όταν τα σύκα τα λέμε σύκα και τη σκάφη, σκάφη, μόνον τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε από μια υγιή βάση και να πορευθούμε μπροστά.

Ήθελα πραγματικά να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια σαν αυτή που ξεκινάτε αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση, μου δημιουργεί ισχυρούς ενδοιασμούς.
Παρ’ όλα αυτά σας εύχομαι ειλικρινά να κάνετε αυτά που χρειάζεται η Πατρίδα μας για ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ με διδαχές από τα λάθη του παρελθόντος.