Κ.Σημίτης: Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες

«Η επιτροπή που δημιουργήθηκε και θα συζητήσει το πρόγραμμα είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί. Η συσπείρωσή μας πρέπει να είναι δυνατή και αποτελεσματική, να αποτελέσουμε βαθμιαία μια ενιαία παράταξη. Να γίνουμε ένα δυνατό ρεύμα μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η υπέρβαση της πολυδιάσπασης αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη» και πως «εγωισμοί, φιλοδοξίες, δήθεν κληρονομικά δικαιώματα και μη ρεαλιστικές πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια».

Ο κ. Σημίτης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «δεν ενημερώνει αλλά συσκοτίζει» και κάνοντας λόγο για «παραπλανητική σιωπή», φέρνοντας ως παράδειγμα το ασφαλιστικό, ενώ υποστήριξε ότι παρότι η χώρα διανύει τον έβδομο χρόνο εντός κρίσης, η έκβαση της παραμένει αβέβαιη. «Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος. Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι’ αυτήν την εξέλιξη.  Προτιμά να μη δυσαρεστήσει», επισήμανε.

«Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας και η πολιτική που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει», πρόσθεσε ακόμη και κατέληξε: «Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες».

 

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια