Ζητάμε από τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια να δεχτούν πρόσφυγες φοιτητές #Univest

Καμπάνια #Univest

UNIVEST

Φοιτητής. Η πιο συχνή ενασχόληση που παρατηρήθηκε μεταξύ των απαντήσεων που έδωσαν πάνω από 1000 πρόσφυγες που έφτασαν στα ελληνικά νησιά μέσω Τουρκίας σε έρευνα της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες που φεύγουν από τη Συρία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο είναι για ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, τα λουλούδια της χώρας τους.

Η Ένωση δεν μπορεί να κάνει ότι δε βλέπει. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα «λουλούδια να μαραίνονται».

Οι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος από την Κρήτη ξεκινάμε μια μεγάλη πανευρωπαϊκή καμπάνια . Αναλαμβάνουμε δράση και ζητάμε τη στήριξη των προοδευτικών πολιτών της χώρας, των κινήσεων και των οργανώσεων που αγωνίζονται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια να αναλάβει προγράμματα κινητικότητας για τις νέες και τους νέους πρόσφυγες ή/και τους πολίτες από χώρες με υψηλά ποσοστά αποδοχής αιτημάτων ασύλου, προσφέροντας τους υποτροφίες για να έρθουν νόμιμα και με ασφάλεια να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια της Ένωσης.

Οι υποτροφίες θα πρέπει να καλύπτουν τα έξοδα φοίτησης μεταφοράς και διαμονής αλλά και ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Μια θέση σε κάθε πανεπιστήμιο σημαίνει 3500 ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους για μια καλύτερη ζωή μακριά από την κόλαση του πολέμου.

Σημαίνει όμως και κάτι περισσότερο. Οι νέοι άνθρωποι αυτοί, θα επιστρέψουν μορφωμένοι και καταρτισμένοι πίσω στη χώρα τους με το πέρας του πολέμου, έτοιμοι να συμβάλουν στην ανοικοδόμηση τους αλλά ταυτόχρονα θα είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές των αρχών και των αξιών της Ευρώπης, πρεσβευτές της Ειρήνης και της Δημοκρατίας.

Η καμπάνια αυτή για να πετύχει χρειάζεται ένα λεπτό από το χρόνο σας. Χρειάζεται την υπογραφή σας στο αίτημα μας προς την Ευρώπη. Αν πιάσουμε ένα επαρκές κάτω όριο υπογραφών από 15 διαφορετικές χώρες της Ένωσης το αίτημα μας θα μεταφερθεί στο PES Presidency κι από εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

  Μια μικρή πράξη σας μπορεί να αλλάξει το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων

  Υπογράφω την Καμπάνια – Συμβάλω να σωθούν Ζωές

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια