ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σοσιαλδημοκρατία και Μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα της κρίσης»

12631413_10154179500146992_261268158392916141_nΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σοσιαλδημοκρατία και Μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα της κρίσης» που διοργάνωσαν οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού και των Κινήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης ευρωβουλευτής με την Ελιά, η Άννα Διαμαντοπούλου πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Μίλτος Κύρκος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, ο Γιώργος Σιακαντάρης, μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης εκ μέρους των «Κινήσεων», μίλησαν για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και για το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

Κοινό σημείο αναφοράς, της εκδήλωσης, που συντόνισε ο Τάκης Αναστόπουλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων», αναδείχθηκε η προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου μεταρρυθμιστικού προγράμματος, ως προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση αλλά και για την ενότητα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου.

Οι ομιλητές επεσήμαναν, επίσης, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αναβίωση ενός νέου δικομματισμού και πόλωσης και την ανάγκη ανάδειξης ενός ισχυρού πόλου της κεντροαριστεράς/σοσιαλδημοκρατίας για την αποτροπή του κινδύνου αυτού και για τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, ομαλότητας κα μεταρρυθμιστικής προοπτικής της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση.

 

Αθήνα, 26/1/2016, Γραφείο Τύπου

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μ.Κ.Α.
8 years ago

Καλά όλα αυτά.
Ελπίζω όχι μόνο για τα πρόσωπα αλλά και για τις ιδέες.

Αλλά τι σχέση έχουν η «Σοσιαλδημοκρατία» και οι «Μεταρρυθμίσεις» με τις δηλώσεις Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνου για τον τομέα «Παιδείας»(!), ο οποίος αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε σε εκδήλωση:
«Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και παπαδοπαίδι και θέλω να έχω τον Θεό. Προσωπικά νιώθω σαν εξομολόγηση αυτά που λέω. Ψηφίσαμε ένα σύμφωνο στη Βουλή. Ζήτησα να αφαιρεθούν τα δύο άρθρα και μάλιστα το ένα αφορούσε την υιοθεσία και αφαιρέθηκαν. Η μόνη διάταξη που ψηφίστηκε, με λυπεί. Ψηφίστηκε και από εμένα. Ο Θεός να με συγχωρέσει. Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου. Να προσεύχεστε στο Θεό να με συγχωρέσει.».

Επακολούθησαν και κάποιες εξίσου απίστευτες δικαιολογίες, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένας λόγος περαιτέρω σχολιασμού.

Πιστεύουμε πράγματι ότι έτσι πορευόμαστε στην αναζήτηση ενός σημείου συνάντησης για τη «Σοσιαλδημοκρατία» και τις «Μεταρρυθμίσεις»;
Αν το πιστεύουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ματαιοπονούμε.
Αν δεν το πιστεύουμε, θα πρέπει εγκαίρως να το ξεκαθαρίσουμε.

Καλό βράδυ
Μ.Κ.Α.