Δελτίο Τύπου: Σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης να αναιρέσει τις αθωωτικές αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και να παραπέμψει εκ νέου σε δίκη τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

κινήσεις3newsel.cdrΗ νέα  παραπομπή σε δίκη του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε βαθμό κακουργήματος δε μπορεί να συγκαλύψει την απλή αλήθεια: η Ελλάδα οδηγήθηκε στα τεράστια ελλείμματα στον προϋπολογισμό και στο δυσθεώρητο χρέος στην περίοδο 2004-2009 κάτω από την διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ. Καραμανλή. Αυτή την αλήθεια καμία δίωξη δεν μπορεί να συγκαλύψει.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Eurostat), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ), και άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν επιβεβαιώσει την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων για την περίοδο αυτή και εκείνα που έχει παρουσιάσει  η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και μετά.

Ακόμη η συμφωνία με την τρόικα και η υπογραφή του μνημονίου έγινε τρεις μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου (Αύγουστος 2010), η δε μετέπειτα διόρθωση κατά 2 μονάδες οφείλεται στο ότι η Eurostat ανακάλυπτε συνεχώς κρυφά χρέη (π.χ. νοσοκομείων κ.α.).

Μόνο ελαφρόμυαλοι, ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι μπορούν να  αμφισβητούν τα στοιχεία αυτά και να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους.

Μόνο μακιαβελικοί πολιτικοί δολοπλόκοι θα ήθελαν «να αθωωθούν» από τις τεράστιες ευθύνες τους οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι της μοιραίας περιόδου 2004-2009 για ιδιοτελείς  και ανίερες πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι προσπάθειες αυτές δεν πρέπει να βρουν υποστήριξη από κανέναν θεσμικό ή άλλο παράγοντα.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου θα υπερασπισθούν με κάθε τρόπο την αλήθεια.

Αθήνα 08/8/2016