Δύσκολοι καιροί για Έλληνες! του Κωστή Παυλίδη*

Η μεταμνημονιακή περίοδος στην Ελλάδα, κουβαλάει έντονα τα αποτυπώματα, τα χνάρια ή αν θέλετε τις πληγές που κληροδότησε σε βάρος του ελληνικού λαού. Τι σημαίνει για τον Έλληνα το τέλος των μνημονίων;
Έναρξη της πολιτικής παροχής επιδομάτων και βοηθημάτων στα άνεργα λαϊκά στρώματα; Δεν υπάρχει πιο φασιστική νοοτροπία απ’ το να σημαδεύεις τον Έλληνα πολίτη και την αξιοπρέπεια του με την υποχρεωτική σφράγιση της ανάγκης του στο μέτωπο. Είναι ελεεινή  η πολιτική της εξαθλίωσης της κοινωνίας μέσω των επιδομάτων. Τρανταχτή απόδειξη της καταρράκωσης  της εθνικής υπερηφάνειας και κοινωνικής συνοχής είναι η συμφωνία με το κρατίδιο των Σκοπίων, χαρίζοντας κυριολεκτικά την Μακεδονία, έστω και ως Βόρεια, ως το όνομα αυτού του κρατιδίου.
Η Ελλάδα της μεγάλης κοινωνικής κρίσης σακατεύει τον λαό της και επαναδομεί δια των Σκοπίων τις πιο ανθελληνικές περιόδους τη ιστορίας.
Η Ελλάδα των παχυών αγελάδων και των ολυμπιακών αγώνων αρνείται συμφωνίες με τον ”κακό” γείτονα. Η Ελλάδα της κρίσης δεν αρνείται τίποτα.
Αλήθεια, δεν γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  ότι ένας γεωγραφικός όρος πηγάζει μόνον απ’ το είδος μιας γενιάς ανθρώπων; Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Ήταν και είναι το είδος μιας ολικής γενιάς Ελλήνων. Ο πολιτισμός, η γλώσσα, η παιδεία που μετέρχεται μια κοινωνία, καθορίζει και το όνομα της, μαζί με τις ιστορικές της αναφορές.Τα γεωγραφικά όρια ήταν πάντα ρευστά, όλων των λαών στην ιστορία. Ειδικά στην περιοχή μας, των τριών αυτοκρατοριών, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής, δημιουργήθηκε ένα μωσαϊκό φυλών και εθνοτήτων με γεωγραφικά όρια πιο ρευστά όσο πουθενά στον πλανήτη.
Η πιο ανθελληνική και αντιμακεδονική πολιτική μιας κυβέρνησης, είναι αυτή σήμερα. Να αναγνωρίζεις έναν γείτονα με το όνομα ενός είδους μιας γενιάς που δεν έχει καμία σχέση, ούτε με τον πολιτισμό,την γλώσσα, την ιστορία και το σπουδαιότερο με την παιδεία που προσφέρει σήμερα η χώρα των Σκοπίων, η οποία όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργεί έναν αλυτρωτισμό σε βάρος των πραγματικών Μακεδόνων. Επιτομή του αλυτρωτισμού είναι το όνομα Μακεδονία απ’ τους Σκοπιανούς.
Αλήθεια, γιατί το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι θέλουν το κρατίδιο οπωσδήποτε με τον όρο Μακεδονία; Επειδή η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα απ’ τους γείτονες της, σημαίνει ότι θα υποχωρεί σε όλες τις απαιτήσεις τους; Δεν αρκεί δηλαδή ότι είμαστε διχοτομημένοι στην Ήπειρο, τριχοτομημένοι στην Μακεδονία, τριχοτομημένοι στην Θράκη, διχοτομημένοι στο Αιγαίο, διχοτομημένοι στην Κύπρο, θα παραχωρούμε και τις γενεαλογικές μας υποστάσεις; Γιατί η περιοχή μας είναι πάλι χώρος αμφισβήτησης, διαίρεσης και αλυτρωτισμού; Τι εγγυάται η ευρωπαϊκή ένωση; Μουσουλμανικό τόξο με την στήριξη της Τουρκίας, μεγάλη Αλβανία, Μακεδονία του Αιγαίου, αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο, άλυτο το Κυπριακό. Η Ευρώπη τι κάνει; Πως προωθεί την διασυνοριακή ανάπτυξη αυτών των γειτονικών κρατών με την Ελλάδα; Γιατί αλήθεια τα δυτικά Βαλκάνια εξακολουθούν να αποτελούν παράγοντα αστάθειας και υπονόμευσης του ευρωπαϊκού νότου; Πως συνδέεται η λήξη των μνημονίων με την συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί το τέλος των μνημονίων, σηματοδοτεί και το τέλος μικρότερων κομματικών σχεδιασμών στην Ελλάδα; Τι έχει συμφωνηθεί και όλα αυτά αποτελούν όρους μιας μυστικής συμφωνίας; Η κοινωνία βομβαρδίζεται, από ανθελληνικές συμφωνίες, από υπονόμευση του κοινοβουλευτισμού δια της διαλύσεως κομμάτων και ταυτόχρονα υποδοχής χιλιάδων προσφύγων, που δημιουργούν αυτοί που μας έβαλαν και δήθεν μας βγάζουν απ’ τα μνημόνια.
Όλα αυτά έχουν ανάγκη από μια δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση προθύμων. Πρόθυμοι να συμβιβαστούν με τις πιο αντεθνικές πολιτικές προκειμένου να παραμείνουν με οποιοδήποτε τίμημα στην εξουσία. Η συναλλαγή γίνεται κουλτούρα πολιτικής συμπεριφοράς και εργαλείο υποταγής στην θέληση των δυνατών. Η Ελλάδα και η δημοκρατία της περνάνε μια περίοδο εκπτώσεων και ρευστοποίησης του συνόλου των αξιών που πρέπει να διέπουν μια κοινωνία. Οι Έλληνες πρέπει να θυμηθούν ότι η σημερινή κατάσταση μας προσβάλει, μας οδηγεί σε αδιέξοδα, οικονομικά, κοινωνικά, μαζί και εθνικά. Η πορεία αυτή πρέπει να ανατραπεί. Πρέπει να ξαναβρούμε τον βηματισμό που μας αρμόζει. Όρθιοι και υπερήφανοι. Η σημερινή κυβέρνηση οργιάζει κουνώντας το δάχτυλο σε αυτούς που της επέτρεψαν να κυβερνήσει.
Δες τε την Κέρκυρα. Εξαθλιωμένη σε όλα τα επίπεδα. Ποιότητα ζωής, υποδομές και μέλλον αόρατο. Οι κυβερνώντες ελέγχουν απόλυτα το νησί. Δήμος, περιφέρεια, βουλή, όλα μονοπώλια του ΣΥΡΙΖΑ, που το οδηγούν; Τι θα αφήσουν πίσω τους; Για την συμφωνία των Πρεσπών όμως κατηγορούν όλους τους άλλους ως ακροδεξιούς και εθνικιστές. Γκεμπελικές μεθόδους μιας αυταρχικής και φοβικής ταυτόχρονα πολιτικής συμπεριφοράς. Πατάνε πάνω σε λαθεμένες πολιτικές, καθοδηγούμενες συμπεριφορές περασμένων κυβερνητικών εκφράσεων, για να δικαιολογήσουν δικές τους καταστρεπτικές πολιτικές.
Πολιτικές για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική απελευθέρωση και την κυριαρχία του ελληνικού λαού προβάλλουν σήμερα αναγκαίες, όσο ποτέ άλλοτε. Ακόμη και η μεταδικτατορική περίοδος, φαντάζει σήμερα ευκολότερη. Ένα “Κίνημα Αλλαγής” και ανατροπής κατεστημένων συμπεριφορών της νέα εξουσίας, είναι επιτακτικά κοινωνική ανάγκη. Η αφύπνιση του εθνικού υποσυνείδητου, πρέπει να σημάνει, αφύπνιση της επανάκτησης των αξιών που χαρακτηρίζουν τον Κερκυραίο και τον Έλληνα. Η διαίρεση ας τελειώσει εδώ σήμερα. Ο πολλαπλασιασμός υγειών κοινωνικών δυνάμεων είναι πράξη μοναδική και απαραίτητη. Ας σαλπίσουμε την ανάγκη για ενότητα όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους!
Κωστής Παυλίδης, είναι μέλος της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας & μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”
Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Vartholomeos Matsagos
5 years ago

Είναι λυπηρό να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από ένα νέο άνθρωπο μέλος των κινήσεων πολιτών για την σοσιαλδημοκρατία