Δελτίο Τύπου για τη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια…

Για όλα τα κόμματα του προοδευτικού τόξου, ανεξάρτητα από την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας,  η αποτυχία των εθνικιστικών κύκλων της πΓΔΜ να επιβάλουν και να διαιωνίσουν τις ανιστόρητες διεκδικήσεις τους και τον επικίνδυνο αλυτρωτισμό τους, μπλοκάροντας την διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος της γείτονος χώρας,  πρέπει να θεωρηθεί θετική εξέλιξη.

Θα πρέπει να επικρατήσει εκατέρωθεν η ηπιότητα και η λογική, απομονώνοντας κάθε ακραία φωνή και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ειρηνικής συνύπαρξης και περιφερειακής συνεργασίας.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί η επιρροή  κάθε  μορφής επεκτατισμού στα Βαλκάνια καθώς και κάθε σχετική πίεση στα βόρεια σύνορα μας.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή και η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας στην Ευρώπη και στους διεθνείς θεσμούς.

Τέλος, πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός Άμυνας της χώρας μας να κατηγορεί ευθέως τους βουλευτές της Γείτονος ότι χρηματίστηκαν χωρίς τεκμήρια και από την άλλη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Σκοπίων να τον κατηγορεί για fake news …  Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανή γεγονότα και “νέου” τύπου διπλωματία που οδηγούν αβίαστα στα ερωτήματα:  Έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά τα πράματα ;! Μα, που ζούμε ;!

Έχει ευτελιστεί τόσο πολύ η κατάσταση που ακόμη και ο Αρκάς θα άφηνε κάτω τα μολύβια του!

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια