Πολυμήχανος Τσίπρας, αμήχανη Κέρκυρα ! του Κωστή Παυλίδη.

Απ’ τα πρώτα νεαρά μου βήματα έμαθα να κρίνω τα πράγματα “εν ψυχρώ”. Πρέπει πάντα να βγαίνω απ’ τον κύκλο το στενό των γεγονότων, να απομακρύνομαι και να τα ξαναβλέπω. Το δύσκολο είναι να βρεις το τόπο εκείνο που θα σου δίνει την καλύτερη θέαση. Παγωμένο γεγονός και ιδανική απόσταση σε οδηγούν στην πιο αντικειμενική κρίση.

Αυτή η κατρακύλα της Κέρκυρας, σε θεσμούς, δομές, υποδομές και κοινωνία στροβιλίζει συνέχεια στην σκέψη μου αφού και η καθημερινότητα σε “τσιμπάει” επικίνδυνα.

Δήμος, περιφέρεια, και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση “ανήκουν” κυριολεκτικά στην σημερινή κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κερκυραϊκός λαός ανέθεσε με την μεγαλύτερη πλειοψηφική του δύναμη την πορεία του, στην τωρινή κυβέρνηση. Ηθική, πολιτική και θεσμική υποχρέωση των κρατούντων, θα ήταν τουλάχιστον η συγκράτηση ενός ανεκτού επιπέδου στο νησί.

Μία μετριοπαθής αποτύπωση της πραγματικότητας σε όλα τα επίπεδα, σου δημιουργεί θλίψη και απογοήτευση. Αλλά τι θα περίμενε κανείς μετά την διακήρυξη του τέλους της “Οδύσσειας”, απ’ τον ήρωα της Ιθάκης Αλέξη Τσίπρα; Η ταύτιση μιας μοναδικής περιπέτειας θεών και ανθρώπων να συγκρίνεται με την τριετή παρουσία αυτού του Τσίπρα στην πρωθυπουργία. Ποιος πολυμήχανος Οδυσσέας και “πράττειν άλογα”;

Εδώ για το παλικάρι θα γραφτούν έπη που η Τροία, ο Οδυσσέας και η Ιθάκη θα αποτελούν σύντομα παρελθόν. Σαράντα διακεκριμένοι παθολόγοι δε θα μπορούσαν να διαγνώσουν το βάθος αυτής της μαλακίας! Η πιο ανθελληνική στάση Έλληνα πολιτικού, που ερμηνεύεται εύκολα ως διατεταγμένη υπηρεσία. Νομίζει ότι μπορεί να μικρύνει τον μοναδικό συμβολισμό, της μοναδικής διάστασης σε δύναμη, θέληση και γνώση του ελληνικού πνεύματος που αποτυπώνουν η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Αυτά τα παγκόσμια έπη της πανανθρώπινης πορείας.

Μόνον υστεροβουλία και ανθελληνική στρατηγική, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Οδυσσέα με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Τσίπρας. Είναι αδιανόητο, ότι αυτή η εγκληματική πράξη, βρήκε σύμφωνους το σύνολο αυτών των ανθρώπων που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδιανόητο πως επελέγη η δήθεν αριστερά να εκτελέσει τέτοια παραγγελία, ενάντια στην παγκόσμια πνευματική κληρονομιά! Μόνον φανατικοί εχθροί του ανθρώπου θα μπορούσαν να φτάσουν σε τέτοιες συμπεριφορές.

Και μόλις “άραξε” ο Τσίπρας στην “Ιθάκη” του, μαθαίνουμε για το ξεπούλημα της δημόσιας κερκυραϊκής περιουσίας 147 ακινήτων, και την λειτουργία τμήματος στην κρατική ασφάλεια για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ακόμη και η χούντα θα ζήλευε τέτοιους μηχανισμούς. Έλεος!

Και μετά αναρωτιόμαστε για το χάλι και το κατάντημα της Κέρκυρας. Εδώ πουλάμε την ψυχή μας στον διάβολο! Αμφιβάλλω αν έχει μείνει σ’ αυτήν την χώρα στοιχειώδης δημόσια περιουσία που να μπορεί να παράξει πλούτο.

Έκπληκτοι θα παρακολουθούμε καθημερινά τις κατηφορικές στροφές αυτής της κυβέρνησης. Οι κερκυραίοι πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά! Η ύπαρξη του ίδιου του νησιού κινδυνεύει. Ο χρόνος που έρχεται είναι απόλυτα αποφασιστικός. Οι επιλογές μας σε δήμο, περιφέρεια, ευρωκοινοβούλιο και κυβέρνηση πρέπει να είναι απόθεμα ψυχής, ειλικρινούς επιλογής και αποφασιστικής θέλησης. Δώστε χρόνο και χώρο στις νέες γενιές.

Ο ΣΥΡΙΖ έθαψε την αριστερά μέχρι αναστάσεώς της από έναν άλλο θεό του λαϊκισμού!

Τα ζητήματα δεν εξαντλούνται και δεν λύνονται στα όρια μίας “θεωρίας”.

Το αρμόζον, σε κάθε στιγμή, είναι το πρέπον και το πρακτέο. Σύντομα θα μας δοθεί ο χρόνος να ξεδιπλώσουμε τη σκέψη μας και την θέληση μας να αναστρέψουμε αυτήν την κατάντια.

Κωστής Παυλίδης είναι μέλος Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας & μέλος της Σ.Ε των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”.

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια