Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ

Νέο ταλέντο των Δημοκρατικών η 28χρονή Αλεξάντρια Κορτέζ.. Της λείπει, ίσως, ωριμότητα στην πολιτική της σκέψη – αλλά είναι πράγματι μία ενδιάφερουσα περίπτωση για ένα κορίτσι που μεγάλωσε στα ημιυπόγεια του Μπρόνξ της Νέας Υόρκης.

Αυτοχαρακτηρίζεται ως Δημοκράτης Σοσιαλιστής – Democratic Socialist – δηλαδή ανήκει στην πολιτική τάση του Μπέρνι Σάντερς, και είχε ως πολιτικό σύνθημα ¨Μην αφήνεις τον ταχυδρομικό σου κώδικα να καθορίσει το μέλλον σου!¨. Όλοι σε τούτο τον κόσμο προσδιορίζονται από το που και πως μεγάλωσαν ως παιδιά ..

Κάνει μερικά λάθη στους αριθμούς – ήσσονος σημασίας – αλλά σίγουρα αγγίζει το πρόβλημα που έχουν οι παραδοσιακές φιλελεύθερες οικονομίες που είναι, ασφαλώς, οι ολοένα και αυξανόμενες ανισότητες..

Λείπουν από τον πολιτικό της λόγο αποχρώσεις που έχουν οι Σοσιαλδημοκράτες, σκέψεις για το πως λειτουργεί το μοτερ της οικονομίας, αλλά, ίσως, να είναι νωρίς ακόμη..  Εξάλλου, η πράξη και η εφαρμογή σε μαθαίνει πολλά πράγματα – αν ανήκεις σε εκείνους που μαθαίνουν..

Αναμφίβολα, η αριστερά είχε διεθνώς πρωτεύοντα ρόλο στα κινήματα για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα – αλλά πάντα υστερούσε στα Οικονομικά ..

 

ΣΧΟΛΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.