ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

Οι “Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία” με ανοιχτή επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζουν την αγωνία τους για τα τεκταινόμνα  εντός του φορέα  και ζητούν το Εγώ  να υποτάσσεται στο Εμείς. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Συντονιστικής Γραμματείας τους.

 ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

Οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία με ανησυχία παρακολουθούν τα δημοσιεύματα που αφορούν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και την ενότητα στο Κίνημα Αλλαγής, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο Μακεδονικό ζήτημα.

Θέλουμε ευθέως να δηλώσουμε ότι οι επικεφαλής τόσο του Κινήματος Αλλαγής, όσο και των συνιστωσών του, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων! Παρά το γεγονός ότι το Μακεδονικό αποτελεί ένα κεντρικό ζήτημα, όλοι στο Κίνημα Αλλαγής έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι η συγκρότηση ενός νέου πολυτασικού κόμματος της κεντροαριστεράς αποτελεί ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα, που απαιτεί υπομονή, χρόνο και συναινέσεις από όλους. Ιδιαίτερα, όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι, έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη τη σημασία της κοινής πορείας και την ανάγκη ενεργούς παρουσίας όλων μέχρι την πραγμάτωση των στόχων μας. Οφείλουν λοιπόν, κυρίως απέναντι στους 212.000 συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου, να έχουν μεγαλύτερη διάθεση διαλόγου, που να οδηγεί σε συνθετικές αποφάσεις αποφεύγοντας εμμονές στη δική τους “αυθεντική” άποψη,  ώστε να μπορεί να διαμορφώνεται η απαραίτητη κοινή στάση.

Εδώ και τρία χρόνια οι “Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία” δίνουν το παράδειγμα με την ενωτική τους στάση για το πώς το Εγώ πρέπει να υποτάσσεται στο Εμείς, σε αυτήν την διαδικασία. Εδώ και τρία χρόνια εργαζόμαστε για την επιτυχία της διαμόρφωσης μίας εναλλακτικής λύσης στο κακέκτυπο του σημερινού δικομματισμού. Εδώ και τρία χρόνια επιχειρηματολογούμε υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών, κατά των αρχηγισμών κάθε είδους, αλλά και υπέρ της στήριξης των αποφάσεων της πλειοψηφίας, ακόμη κι αν διαφωνούμε με αυτές. Διότι έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία! Στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους αυστηρά, οπότε ας κάνουμε την ακόμη πιο αυστηρή αυτοκριτική μας, πριν την λήψη οποιονδήποτε κρίσιμων αποφάσεων για την πολιτική μας υπόσταση.

Αθήνα 20-06-2018

Από το Γραφείο Τύπου

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια