ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ομιλία του Γιάννη Τούντα* στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση Κορινθίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στην κεντρική ομιλία της σημερινής ανοιχτής συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του Νομού Κορινθίας του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιάννης Τούντας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας τους ΚΙΝΑΛ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ περιέχει θετικά στοιχεία, όπως η σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση και οι αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλά και αρνητικά, όπως το ζήτημα της ιθαγένειας και της γλώσσας. Για το λόγο αυτό είναι πολιτικό λάθος τόσο η καταγγελία της συμφωνίας όπως κάνει η ΝΔ, όσο και η αποδοχή της, πολύ περισσότερο που υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν και περιθώρια χρόνου για αναγκαίες βελτιώσεις μέχρι να επικυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή.

Το να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ είναι αναμενόμενο για έναν δημοκρατικό φορέα που συσπειρώνει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις. Το ΚΙΝΑΛ όμως δεν μπορεί παρά να έχει σε κάθε περίπτωση μια και μόνο θέση και αυτή την εκφράζει σωστά η εκλεγμένη ηγεσία του και τα κατάστατικά όργανα του Κινήματος.

Το Πολιτικό Συμβούλιο είναι ένα μεταβατικό όργανο διαβουλεύσεων και όχι λήψης αποφάσεων, το οποίο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Ήταν χρήσιμο στα πρώτα βήματα του εγχειρήματος, αλλά τώρα στη νέα φάση δημοκρατικής συγκρότησης έχει ολοκληρώσει το ρόλο του. Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για την πλήρη πολιτική και οργανωτική ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής σε ενιαίο κόμμα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Αθήνα 18/6/18

Γιάννης Τούντας είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας τους ΚΙΝ.ΑΛ  & μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια