Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟ “ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ”, του Κωστή Παυλίδη*

Στο συμπόσιο των επτά σοφών της αρχαιότητας, τέθηκε ως ερώτημα “τι το ισχυρότατον”, η απάντηση ήταν η ανάγκη, η ανάγκη που στο πρόσταγμα της ακόμα και οι θεοί πείθονται, η ανάγκη εκείνη που ούτε οι θεοί μάχονται. 
Η κοινωνική λοιπόν ανάγκη, για πρόοδο και βελτίωση του σήμερα, η ανάγκη για πολιτική αποκατάσταση της ζωής μας και των θεσμών, η ανάγκη για οικονομική ευημερία και ανάπτυξη, είναι όλα στοιχεία τα οποία με διακατέχουν και με πεισμώνουν να ασχοληθώ με την δημόσια ζωή. 
Πεπεισμένος ότι ένας φορέας δημοκρατικός και προοδευτικός μπορεί να εκφράσει τις σημερινές ανάγκες και να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Πεισμωμένος λοιπόν για τις λύσεις τις οποίες πρέπει να βρούμε και τις προοπτικές τις οποίες  πρέπει να δημιουργήσουμε, ξεκίνησα να ασχολούμαι με την δημόσια πραγματικότητα μέσω του μεγάλου κοινωνικά και πολιτικά χώρου της κεντροαριστεράς, ο οποίος διαχρονικά εκφράζει τις πλατιές κοινωνικές τάξεις της χώρας μας. 
Ξεκίνησε ένα εγχείρημα πριν μερικά χρόνια, που πέρασε από πολλά κύματα αλλά που ευτυχώς κατέληξε σε μια κοινή πορεία όλων των κομμάτων που απαρτίζουν τον χώρο. Το “ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ” λοιπόν, δημιουργήθηκε ακριβώς για να δηλώσει την ενότητα του χώρου και κατ’ επέκταση και της χώρας, να ανατρέψει τις παλιές πολιτικές πρακτικές που οδήγησαν σε κοινωνικό και οικονομικό τέλμα (που ακόμα και σήμερα θέλουν να ηγούνται), αλλά να δώσει και νέα πνοή και να εκφράσει την νέα γενιά και τις ανάγκες της, στις προοπτικές που ανοίγονται. 
Δυστυχώς όμως σήμερα βλέπουμε τις συντεχνίες εκείνες και τις ομάδες αυτές, που τους δόθηκε η ευκαιρία στο παρελθόν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να κυβερνήσουν, και παρά τα λάθη τους και τις παραλήψεις τους, αντί να επιλέξουν ένα δρόμο δίπλα στη νέα γενιά ως σύμβουλοι και προστάτες της, λόγω της εμπειρίας τους, επιλέγουν υπόγειες διαδρομές και αυταρχικές μεθόδους ώστε να είναι αυτοί κυρίαρχοι σε ένα φορέα που παλεύει να ανασυνταχθεί και να συμβολίσει την αλλαγή και την επόμενη μέρα. Αγνοώντας την κοινή βούληση και θέληση για ένα φορέα παραγωγικό με προτάσεις, καθαρό, που να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην  σύγχρονη Ελλάδα. 
Θεωρώ την παρουσία μου αναγκαία σ’ αυτό το νέο εγχείρημα και ελπίζω ότι όλες αυτές οι δυνάμεις που φρενάρουν την ανάγκη για έκφραση νέων ιδεών και πρακτικών, να κάνουν πίσω και να επιλέξουν ένα δρόμο βοήθειας και συστράτευσης στην νέα γενιά  που θέλει να εκφράσει την αλλαγή. 
Κανείς δεν περισσεύει και όλοι είναι χρήσιμοι στον αγώνα για κοινωνική δικαίωση, οικονομική αποκατάσταση και πολιτική ισορροπία. Είναι κρίμα να δώσουμε ξανά την δυνατότητα στην λαϊκίστικη και δημαγωγική αριστερά να κυβερνήσει, αλλά και σε ένα συντηρητικό κόμμα με ακροδεξιές παρεμβολές να έρθει στην εξουσία καλύπτοντας μόνο την ρεμβανσιστική του ανάγκη για αυτή. 
Καλώ όλους τους νέους και νέες, τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου, τους ανθρώπους όλους εκείνους που θέλουν να εκφραστούν και έχουν άποψη για την ζωή μας, να αγκαλιάσουν και να γίνουν φίλοι και μέλη αυτού του κινήματος. 
Ας γίνουμε όλοι μαζί το “ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ” που έχει τόσο ανάγκη η ζωή μας!! 
* Ο Κωστής Παυλίδης είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”                                                                                                   
 
Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια