ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ “ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

NΑ ΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία δημιουργήθηκαν πριν από δυόμιση χρόνια για να συμβάλουν στην αναγέννηση των δημοκρατικών σοσιαλιστικών ιδεών και πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ως ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, εργάστηκαν συστηματικά για την συσπείρωση των δυνάμεων της ανανεωτικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του προοδευτικού κέντρου και βλέπουν την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής ως επιστέγασμα και των δικών τους προσπαθειών. Μετέχουν ενεργά στο Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξώντας να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου, συμμετοχικού και πλειοψηφικού κόμματος της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, που θα πρωταγωνιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Οι Κινήσεις Πολιτών θέλουν και πέρα απ΄ όλα να είναι μία δύναμη πολιτικών αξιών, αρχών,  πολιτισμού και αισθητικής.

Με συγκρότηση από μη επαγγελματίες πολιτικούς , δηλαδή από πρόσωπα που ζουν από το επάγγελμά τους και όχι από την ανάμειξή τους στην πολιτική, επέλεξαν να μην συγκροτηθούν ως κόμμα αλλά ως ανοιχτός πολιτικός φορέας βασισμένος σε σύγχρονες μορφές πολιτικής συμμετοχής και κινητοποίησης προκειμένου να λειτουργήσουν συνδετικά προς όλα τα κόμματα και τα πρόσωπα της σοσιαλδημοκρατίας και, ευρύτερα, της κεντρο-αριστεράς.

Πιστεύουν ότι οι προσπάθειες για την διαμόρφωση μιας καινοτόμου και προοδευτικής πολιτικής για τον 21ο αιώνα και του σύγχρονου οργανισμού που θα τις παράξει, πρέπει να είναι συνεχείς, τόσο μέσα στον νέο φορέα όσο και στον ευρύτερο χώρο του προοδευτικού κέντρου και της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής αριστεράς. Ιδιαίτερα οι Κινήσεις Πολιτών στρέφονται προς όσους έχουν γεννηθεί στη στροφή της χιλιετίας, τους «millennials» επιδιώκοντας να καταστούν ο χώρος πολιτικής τους έκφρασης. Η γενιά που ενηλικιώνεται μέσα στην κρίση είναι η κρίσιμη μάζα που θα διεκδικήσει την ρήξη με τις παθογένειες που μας οδήγησαν σε αυτή.

Στην παραπάνω κατεύθυνση οι Κινήσεις Πολιτών θεωρούν ως το σημαντικότερο πολιτικό πρόβλημα της Σοσιαλδημοκρατίας την αδυναμία της να εκφράσει στις νέες συνθήκες τα ευρέα στρώματα πολιτών (τα οικονομικά δυναμικά και ταυτόχρονα τα χρήζοντα κοινωνικής στήριξης) που εξέφραζε σχεδόν από την μεταπολίτευση έως και τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Απαιτείται λοιπόν δραστική πολιτικο-ιδεολογική ανανέωση που θα της επιτρέψει να συνδεθεί με τα νέα δημιουργικά κοινωνικά στρώματα και τις καινοτόμες δυνάμεις της παραγωγής ενώ ταυτόχρονα θα διαδραματίζει τον ιστορικό και αναντικατάστατο ρόλο της ως εγγυητή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Παράλληλα θα πρέπει να εργαστεί για την επιστροφή της χώρας στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα αλλά και για το βάθεμα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης με στόχο την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ένωσης ως ομοσπονδιακής πολιτείας εθνικών κρατών.

Η ισχύς όλων των ιστορικά επιτυχημένων πολιτικών δυνάμεων πηγάζει από την παραγωγή ιδεών, προγραμμάτων και δημοσίων πολιτικών που αντιστοιχούν στην εποχή τους και όχι από την ανακύκλωση συνθημάτων του παρελθόντος με ξύλινο λόγο. Απαιτείται λοιπόν η Κεντροαριστερά στην χώρα μας να κατανοήσει και να διαχειριστεί τα διακυβεύματα του 21ου αιώνα και να μην εγκλωβιστεί στα ιστορικά ξεπερασμένα διλήμματα και τις αντιθέσεις προηγούμενων δεκαετιών.

Πιστεύουν, τέλος, οι Κινήσεις Πολιτών ότι η ανάπτυξη των προοδευτικών πολιτικών του 21ου αιώνα απαιτεί και έναν πολιτικό οργανισμό νέου τύπου. Έναν οργανισμό που θα δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή τεκμηριωμένων τομεακών πολιτικών και θέσεων και όχι στην πολιτική των συνθημάτων και των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Ένα πολιτικό κόμμα που θα παράγει τομεακές πολιτικές συμμετοχικά, μέσα από θεματικά δίκτυα και αμφίδρομο διάλογο περιφέρειας και κέντρου, που θα διαβουλεύεται με την κοινωνία και θα παράγει δημόσιες πολιτικές προς χάρη της κοινωνίας.

Καλούμε λοιπόν όλες και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλες και όλους τους ανένταχτους πολίτες της κεντροαριστεράς που συμμερίζονται τις παραπάνω αρχές, στόχους και προτεραιότητες να συμμετάσχουν τώρα στην κοινή μας προσπάθεια.

Μπορείτε να μας γνωρίσετε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

και

  • το ιστολόγιο μας : http://socialdemo.gr
  • να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές μας και να συμβάλετε σε αυτές και στην παραγωγή πολιτικής μέσα από τους θεματικούς τομείς και τις ομάδες πολιτικής που λειτουργούν στο πλαίσιο των Κινήσεων.
  • να μετάσχετε στον δημόσιο διάλογο που ανοίγουν οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, ενόψει της 3ης Συνδιάσκεψή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου στην Αθήνα, αλλά και να λάβετε μέρος στις εργασίες της, εφόσον το επιθυμείτε και συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 9/5.

Όσοι επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να εργαστούμε μαζί μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο http://socialdemo.gr/symmetoxi/

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια