Απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”

1.    Η Συντονιστική  Επιτροπή των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” (ΚΠΣ) στη συνάντησή της στις 11 Δεκεμβρίου 2017 εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα. Αποτελεί δικαίωση των επίπονων και συστηματικών προσπαθειών των ΚΠΣ για την ενότητα και ανανέωση όλων των δυνάμεων του χώρου με στόχο τη συγκρότηση του ενιαίου φορέα. Η ΣΕ θεωρεί μείζον επίτευγμα την υψηλή συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές η οποία δημιουργεί ευθύνες, υποχρεώσεις και προσδοκίες για την ενότητα και ανανέωση του χώρου που δεν θα πρέπει να διαψευσθούν. Θα πρέπει να βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ως συνιδρυτές για ένα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό ιδρυτικό Συνέδριο το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου για τη συγκρότηση του νέου φορέα ως πρωταγωνιστικής δύναμης στην πολιτική σκηνή της χώρας.

2.    Η ΣΕ συγχαίρει τη Φ. Γεννηματά για την εκλογή της στην ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα και εύχεται να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ευθύνες και προσδοκίες των πολιτών. Ο ρόλος και οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι κρίσιμες για τα επόμενα βήματα του νέου ενιαίου φορέα της παράταξης. Συγχαίρει επίσης το Ν. Ανδρουλάκη για το ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε, καθώς και τους Γ. Καμίνη και Στ. Θεοδωράκη, οι οποίοι προσέδωσαν στο εγχείρημα τη διάσταση της διεύρυνσης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της ενότητας και της υπέρβασης των κομματικών στεγανών. Ο ρόλος τους και στο επόμενο στάδιο, ως συνιδρυτών του ενιαίου φορέα, θα είναι κρίσιμος και καθοριστικός. Η ΣΕ εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες της στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) για το έργο που επιτέλεσε στην διαφανή και δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών.

3.    Η ΣΕ προτείνει να αρχίσουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι προσυνεδριακές διαδικασίες, θεωρεί δε ότι οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία ως ιδρυτική συνιστώσα της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΣΥ) και η δύναμη η οποία εργάστηκε με συνέπεια για την ενότητα και ανανέωση θα έπρεπε να συμμετέχει και στο προσωρινό Πολιτικό Συμβούλιο.

4.    Η ΣΕ επιβεβαιώνει της θέσεις των Κινήσεων Πολιτών για ένα ανοιχτό δημοκρατικό Συνέδριο με,

–          την πλειοψηφία των συνέδρων του να έχουν εκλεγεί από το Μητρώο Μελών του νέου φορέα

–          διασφάλιση της εκπροσώπησης όλων των κομμάτων, κινήσεων και ρευμάτων στο Συνέδριο και στα όργανα που θα εκλεγούν

–          δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα ως πολυτασικού, δημοκρατικού, ανοιχτού, σύγχρονου κόμματος με νέο όνομα, δομή, σύμβολα, καταστατικό, όργανα, σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση, πολιτικές θέσεις κατά τα πρότυπα αντίστοιχων κομμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες.

–          το νέο κόμμα πρέπει να είναι σύγχρονο, ανοικτό και δημοκρατικό και να λειτουργεί  με διαφάνεια, συμμετοχική λειτουργία, χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, προγραμματισμό, λογοδοσία, έλεγχο, απορρίπτοντας στην κάθε είδους αρχηγισμό και τις καταδικασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές.

–          ανανέωση στον προγραμματικό λόγο, στη στελέχωση και στη φυσιογνωμία της παράταξης με τη δημιουργία ενός πραγματικά νέου φορέα, αντίστοιχου με τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί στους πολίτες με παραγωγή  νέου μεταρρυθμιστικού προγραμματικού λόγου και θέσεων.

5.    Η ΣΕ θεωρεί ότι οι ΚΠΣ, ως διακριτή κα αυτόνομη οντότητα, θα συνεχίσουν και στη νέα περίοδο τη διαδικασία επικοινωνίας και διαλόγου με όλες τις δυνάμεις, φορείς, συνιστώσες του χώρου, κατά προτεραιότητα με τις ιδεολογικο-πολιτικά συγγενείς  δυνάμεις, με στόχο την επίτευξη κοινών προσεγγίσεων και συντονισμού ενεργειών, όπου τούτο είναι επιθυμητό και εφικτό.

6.    Η ΣΕ ορίζει 3μελή Ομάδα Επαφής (Ν. Διακουλάκης, Θ. Τσέκος, Μ. Χάλαρης) για συζήτηση με τις άλλες δυνάμεις της  παράταξης και παρουσίαση του πορίσματος της, το συντομότερο δυνατό.

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια