Ανακοίνωση για τον πρώτο γύρο των εκλογών ανάδειξης της ηγεσίας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» χαιρετίζουν με βαθειά ικανοποίηση τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας. Αποτελεί δικαίωση μιάς επίπονης προσπάθειας.

Η συμμετοχή στέλνει σαφές μήνυμα ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας θέλει και προσβλέπει σε ένα νέο ισχυρό φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, προκειμένου η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, να βγει από την πολύπλευρη κρίση και την παρακμιακή φάση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα,  αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και στις πρακτικές και πολιτικές που ακολουθεί και το λόγο που προβάλλει, πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα της χώρας.

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» συγχαίρουν θερμά τους δύο επικρατέστερους των εκλογών του πρώτου γύρου, Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους οι οποίοι με το λόγο και τη δράση τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην υψηλή συμμετοχή των πολιτών και στη διεύρυνση της εμβέλειας του εγχειρήματος .

Καλούμε όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να προσέλθουν μαζικά και στο δεύτερο γύρο. Η μαζική συμμετοχή και την επόμενη Κυριακή αποτελεί εντολή ενότητας και ανανέωσης για την προοδευτική και δημοκρατική παράταξη και εγγύηση ότι το εγχείρημα για το νέο, ενιαίο φορέα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με επιτυχία στο Ιδρυτικό Συνέδριο, με την ενεργό  σύμπραξη όλων χωρίς εξαιρέσεις.. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί θα είναι εκτός λογικής.

Η δυναμική ενότητας και ανανέωσης που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί. Για το σκοπό αυτό οι Κινήσεις Πολιτών προτείνουν την άμεση συγκρότηση ενός κεντρικού Πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών φορέων-συνιστωσών του εγχειρήματος και των βασικών υποψηφίων για την ηγεσία.  Το Πολιτικό Συμβούλιο θα έχει την πολιτική ευθύνη εκπροσώπισης και λειτουργίας της παράταξης μέχρι το Ιδρυτικό Συνέδριο, αλλα και την μέριμνα για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ν. Αλιβιζάτου

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο και στα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την άψογη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών. Μέχρι το Συνέδριο, ο ρόλος της Επιτροπής και του πανελλαδικού Δικτύου Εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει παραμένει κρίσιμος.  Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεκπεραίωση του έργου αυτού. Πάνω απ’ όλα όμως ευχαριστούμε τους Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία για το υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης και ενδιαφέρον που επέδειξαν για την παράταξη και τη χώρα.

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» θα συνεχίσουν να εργάζονται με επιμονή για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η δημιουργία του νέου, ενιαίου πολυτασικού κόμματος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Αθήνα, 14 Νεομβρίου 2017

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Δημήτρης Ζαπώνης
6 years ago

Έτσι για την ιστορία, για να το βγάλω από μέσα μου. Παρακολούθησα την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της Κίνησης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Οι τρεις εισηγήσεις πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά μετά ξαμολύθηκαν τα Πασόκια, απ’ αυτούς που ξυπνάνε κάθε πρωί και πριν πιούν τον καφέ τους βγάζουν την ιερή κραυγή: Αντρέα, ζεις εσύ μας οδηγείς…και μου γύρισαν το στομάχι. Και φυσικά έφυγα, δρομαίος.